Secretul unei vieti lungi, in functie de sex. Oamenii de stiinta au identificat cele doua elemente cheie de care au nevoie barbatii si femeile pentru a fi cat mai longevivi, relateaza Daily Mail. Astfel, barbatii trebuie sa doarma mai mult pentru a avea o viata cat mai lunga, in timp ce femeile, care pot trai mult si daca dorm mai putine ore, au neaparat nevoie de dieta bogata in vitamina B6 si legume. La aceste concluzii au ajuns cercetatorii de la Universitatea Monash, din Melbourne, care au analizat modul in care dieta influenteaza calitatea somnului si mortalitatea in randul femeilor si al barbatilor in varsta. "Lipsa somnului este asociata, de multa vreme, cu un risc crescut de mortalitate, fiind asociata cu bezitatea, diabetul sau bolile cardiovasculare. Am descoperit, ca in cazul ambelor sexe, lipsa somnului era in stransa legatura cu lipsa apetitului si o stare de sanatate proasta", explica profesorul Mark Wahlqvist, scrieEVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Sosul de rosii, un concentrat antiboli. Sosul de rosii preparat corect in casa este o combinatie ideala de "medicamente" naturale, care previn bolile cardiovasculare si chiar aparitia tumorilor. Sosul de rosii contine peste 40 de tipuri de polifenoli, substante recunoscute de specialisti ca "medicamente naturale", datorita proprietatilor lor dovedite impotriva bolilor cardiovasculare, si numerosi carotenoizi, substante antitumorale, arata un studiu spaniol recent, publicat in revista "Food Chemistry". "Cu fiecare 120 de grame de sos de rosii adaugat pastelor fainoase se introduc in organism intre 16 si 40 de miligrame de polifenoli si intre 6 si 10 miligrame de carotenoizi", explica Rosa Maria Lamuela, coordonatoarea echipei din Barcelona care a realizat studiul, anuntaAdevarul.

De ce te ingrasi in zona abdominala. Vezi cauzele mai putin cunoscute. Grasimea in exces in zona abdomenului poate fi cauzata de mai multi factori. Unele cauze sunt usor de combatut, cum ar fi sedentarismul, altele, insa, pot fi niste boli grave. Vezi de ce te ingrasi in zona abdominala si care sunt cauzele grave ale acestui tip de grasime. Glanda tiroida produce o serie de hormoni care regleaza si coordoneaza transportul de energie in corp si metabolismul. Cand glanda tiroida nu produce destul hormon, adica suferi de hipotiroidism, metabolismul tau incetineste si asta poate insemna kilograme in plus. De asemenea, o tiroida lenesa poate determina retinerea de apa si sare, ceea ce duce la umflarea abdomenului, informeazaLibertatea.

Remedii de casa bizare care te pun pe picioare. Iaurtul, uleiul de masline sau inghetata pot aduce alinare in cazul afectiunilor simple Exista o lista intreaga de problemele de sanatate banale, dar sacaitoare, care ne pot strica placerea de a trai. Partea buna este ca de cele mai multe ori leacurile acestora sunt la indemana tuturor. In situatiile stresante, spre exemplu, cand ne inclestam involuntar maxilarul si declansam durerile de cap, se recomanda strangerea unui un creion intre dinti. Respiratia urat mirositoare se trateaza cu iaurt. Studiile au aratat ca bacteriile vii din acest aliment le pot domina pe cele cauzatoare de miros urat. Durerile de picioare trec mai usor daca va masati talpa piciorului cu ajutorul unei mingi de tenis, timp de un minut sau doua, scrieDoctorulZilei.ro.

Trucuri eficiente ca sa ai succes in dieta. Iti doresti sa scapi de cateva kilograme in plus, dar dietele pe care le-ai incercat nu au dat rezultate? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa duci la bun sfarsit planul de atac impotriva kilogramelor. In cele mai multe cazuri, vinovate pentru esecul in procesul de slabire este stilul de alimentatie modern, bazat pe mancare procesata, semipreparate si produse de tip fast-food. Preferate de tot mai multe persoane, preparatele de tip fast-food sunt sarace in nutrienti si sunt considerate adevarate "bombe" calorice, anuntaAdevarul.