Cum sa-ti "cureti" ficatul in mod natural. Ficatul este comparat cu o menajera pentru organism deoarece "curata" toxinele pe care le inghiti zi de zi, fie ca vrei, fie ca nu. Dietele nesanatoase, poluarea si dependenta noastra de produse cosmetice toxice streseaza aceasta "menajera" si o fac sa lucreze foarte multe ore peste program. Este foarte important sa stim cum sa ajutam ficatul in lupta lui si sa facem mici trucuri pentru o "curatenie" de milioane. Este foarte important sa stim cum sa ne ajutam ficatul in lupta lui de detoxifiere a organismului. Ficatul "munceste" din greu sa curete sangele si sa indeparteze substantele toxice pe care le-am mancat, inhalat sau pe care le-am pus pe corpul nostru. Atunci cand este suprasolicitat, cum este cazul multor adulti din zilele noastre, sau cand este supus unei game largi de stres fizic sau psihic, ficatul, pur si simplu, abia mai lupta sa tina pasul, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum se trateaza fara pastile anxietatea. Metoda elimina gandurile negative in opt saptamani. Aproape ca nu exita persoana care sa nu fi trecut vreodata printr-o stare anxioasa, cand a simtit ca inima ii bate intr-un ritm galopant si il trec toate transpiratiile. Oamenii cu meserii stresante experimenteaza aceste trairi in mod constant. Solutia pentru a tine sub control aceste stari vine de la budisti, care spun ca 30 de minute de meditatie pe zi au puterea de a reduce anxietatea si depresia cu pana la 38%, cam in aceeasi masura in care o fac antidepresivele, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta ai Universitatii Johns Hopkins. Efectele benefice ale meditatiei, au descoperit acestia, se instaleaza dupa opt saptamani. In plus, autorii studiului confirma faptul ca durerea asociata cu sindromul colonului iritabil si cea de artrita scad cu pana la 33 de procente, anuntaDoctorulZilei.ro.

Top cinci tincturi din farmacia naturii in anotimpul rece. Tincturile de top extrase din plante alunga oboseala, depresia, infectiile virale si multe alte afectiuni grave cu care ne confruntam indeosebi in anotimpul rece. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie precizeaza :"Tincturile sunt extracte din plante, obtinute prin macerare naturala in alcool de cel putin 50 de grade, de rachiu de fructe sau de secara, dintr-o singura planta sau din combinatii de plante medicinale, in functie de natura bolii care trebuie tratata. Principiile active din tincturi sunt in concentratie mai mare decat in infuzii si isi pastreaza calitatea terapeutica timp indelungat. In prepararea acestora este interzisa folosirea alcoolului etilic sau a spirtului medicinal. Cele mai eficiente tincturi se obtin din plantele recoltate din zone ecologice nepoluate", informeaza Click.

Nu poti dormi? Uite cum poti scapa de probleme rapid. Odihna joaca un rol important in starea noastra de sanatate si de spirit. Daca nu poti sa dormi, nu te simti bine, esti nervoasa, te concentrezi mai greu si nu mai esti la fel de motivata. Uite ce poti face ca sa scapi rapid de problemele cu somnul: Ca sa ti se faca somn si sa poti adormi la o ora decenta - cat sa te poti odihni destul - trebuie sa ai grija la ceea ce faci inainte. Asadar, nu manca mult, nu face exercitii fizice inainte de culcare, nu bea cafea sau alcool si nu la laptopul, tableta sau smartphone-ul cu tine in pat pentru ca ai tendinta sa ramai pe Internet in loc sa dormi, scrieUnica.ro.

Gerul, metoda ideala de slabit pentru trisorii regimurilor alimentare. Cate calorii se pot arde in zece minute de "tremurat". Temperaturile scazute ii pot ajuta sa slabeasca pe cei care nu se impaca prea bine cu dietele. Frigul stimuleaza productia asa-zisei "grasimi brune", care intensifica metabolismul si ajuta la topirea grasimii "rele". Atunci cand resimte senzatia de frig, organismul uman incepe sa secrete un hormon denumit irisina, care stimuleaza productia de grasime bruna. Pana acum ceva timp, se credea ca doar bebelusii au acest tip de grasime "buna"care ajuta la slabit, insa cercetarile ulterioare au dovedit ca aceasta se gaseste si in corpul adultilor. In timp ce grasimea "alba" conserva energia, cea bruna o consuma rapid. In jur de 50 de grame de grasime bruna ajuta la arderea zilnica a 300 de calorii, care se gasesc in 50 de grame de grasime "alba", anuntaEVZ.

Cei mai aprigi dusmani ai inimii. Factorii care duc la declansarea bolilor de inima sunt multipli. Unii, precum mostenirea genetica sau varsta, nu pot fi modificati, dar altii pot fi preveniti. Iata care sunt acestia! Poate fi prevenita sau tratata cu succes daca este diagnosticata din timp si este urmat intocmai tratamentul prescris de medic. Se considera ca ai tensiune daca presiunea sistolica a sangelui depaseste 140 mmHg, sau daca presiunea diastolica a sangelui este peste 90 mmHg. Hipertensiunea exercita un stres constant asupra vaselor de sange, ceea ce poate provoca slabirea sau infundarea lor. In timp duce la aparitia aterosclerozei si slabeste structura arterelor, iar in combinatie cu un nivel crescut al colesterolului se pot produce anevrisme, informeazaAdevarul.