Avantajele si dezavantajele dietei cu varza. Considerata una dintre cele mai populare diete, cura cu supa de varza are avantaje si dezavantaje din punct de vedere nutritional. Cat este de sanatoasa, cat timp trebuie tinuta? Datorita faptul ca are un continut caloric redus (nu mai mult de 400 de kilocalorii pe zi), dieta cu varza te ajuta sa obtii rezultatele dorite in scurt timp. Cu o singura conditie: sa consumi doar supa de varza. Potrivit specialistilor in nutritie, dupa o saptamana de dieta poti pierde pana la cinci kilograme. In schimb, daca tii dieta cu varza mai mult de sapte zile, beneficiile se transforma treptat in efecte nocive pentru sanatate, noteaza Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

10 sfaturi de aur ca sa nu racesti in aceasta iarna. Ne aflam in sezonul virozelor si al racelilor, iar pentru a evita imbolnavirile, ar trebui sa urmezi cateva reguli simple dar de aur. Uite ce trebuie sa mananci, sa bei si cum sa te imbraci ca sa-ti pastrezi sanatatea! 1. Mananca usturoi, ceapa si praz. Sunt antibiotice naturale care te vor proteja impotriva racelilor. 2. Consuma multe legume si fructe pentru ca organismul tau sa fie hranit cu vitamine si minerale. Vitaminele C si A sunt extrem de importante in lupta impotriva racelilor. 3. Bea ceaiuri calde cu lamaie si multe lichide. Ceaiurile nu trebuie sa fie fierbinti pentru ca irita mucoasa digestiva. 4. Atentie la imbracaminte! Nu trebuie sa-ti fie frig dar nici prea cald! Daca iti este prea cald, vei transpira, iar trecerea brusca de la cald la frig te va imbolnavi. Continuarea in Click.

Cinci remedii la indemana pentru o problema urat mirositoare. Daca deodorantele va dezamagesc, uitati-va in camara Indiferent ca e vara sau iarna, unii oameni transpira in exces, de parca s-ar afla in permanenta langa un calorifer dat la maximum. Acest lucru le afecteaza calitatea vietii: au mai tot timpul pete inestetice la subrat, sunt evitati de catre colegi din cauza mirosului si refuza sa faca sport de teama sa nu inrautateasca situatia. Cateva ingrediente naturale ii pot salva de toate aceste neplaceri. Mierea, spre exemplu, poate fi adaugata in apa de baie calduta, actionand ca un agent antibacterian, care pastreaza mirosul placut. Si sucul de rosii se poate pune in apa de baie. Pentru un efect de durata, se va sta in cada 15 minute. Otetul de mere, aplicat la subrat, va elimina de asemenea miresmele nedorite, echilibrand pH-ul pielii, scrie doctorulzilei.ro.

Fumatorii sunt mai predispusi la anxietate si depresie. Un grup de cercetatori de la Universitatea din Londrina, Brazilia au realizat un studiu din care reiese ca fumatorii sunt mai predispusi la anxietate si depresie. Pentru ca fumeaza, oamenii sunt mai reticenti la a-si schimba stilul de viata, mai lenesi cand vine vorba de sport si exercitii fizice si ca fac mai putina miscare in general. Acestia au realizat studiul rugand un grup de 60 de fumatori si 50 de nefumatori sa poarte asupra lor un pedometru cel putin 12 ore pe zi, timp de sase zile pe saptamana. Rezultatele au aratat ca fumatorii mergeau mai putin pe jos si ca functia lor pulmonara era redusa - ceea ce inseamna ca rezistau mai putin la efort si exercitii fizice. Si cand au fost rugati sa-si evalueze satisfactia generala si calitatea vietii, fumatorii au relatat ca se simteau mai obositi, recunoscand ca le lipsea motivatia pentru a-si schimba modul de viata, informeaza Unica.

Popcornul, la fel de sanatos ca fructele? Iti plac floricelele de porumb? Un studiu a scos la iveala faptul ca popcornul are un nivel de antioxidanti mai ridicat decat multe fructe si legume. Din cercetarea oamenilor de stiinta de la Universitatea Scranton, SUA, rezulta ca o portie de floricele contine aproape de doua ori mai mult polifenoli decat un fruct obisnuit. Polifenolii sunt substante care se gasesc intr-o gama larga de alimente, de la fructe la ciocolata. Ei ajuta la neutralizarea altor substante daunatoare, cunoscute sub denumirea de radicali liberi, protejand astfel impotriva bolilor de inima sau a altor probleme de sanatate, noteaza Click.