Rezistenta la insulina, mai frecventa decat diabetul. In Romania sunt diagnosticate aproximativ 600 de mii de persoane cu diabet, iar numarul celor cu rezistenta la insulina este si mai mare. Anumite gene, dar si stilul de viata dezechilibrat sunt factori care determina organismul sa nu mai reactioneze corespunzator la insulina si exista riscul aparitiei diabetului. Se stie deja ca persoanele sedentare, care se hranesc dezechilibrat, cu alimente hiperprocesaet industrial prezinta un risc crescut de a suferi de diabet de tip II (noninsulinodependent), scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Somnul, cheia unei slabiri spectaculoase. Numarul de ore dormite are un impact mai mare asupra greutatii decat mancarea Cercetatorii Universitatii Care Western din Ohio, SUA, au ajuns la concluzia ca somnul odihnitor este esential intr-o cura de slabire. Acestia au analizat timp de 15 ani circa 70.000 de femei si au observat ca cinci sau mai putine ore de somn pe noapte sunt reteta sigura pentru esec in procesul de slabire, scrie Doctorul zilei.

Ce se intampla daca nu mananci nimic timp de doua saptamani. Una dintre cele mai drastice cure de slabire presupune sa nu mananci nimic timp de doua saptamani. Nutritionistii avertizeaza asupra riscurilor la care ne expunem daca urmam o astfel de dieta si afirma ca rezultatele obtinute nu sunt unele spectaculoase. Principiile acestui regim sunt simple: nu mananci nimic timp de doua saptamani si bei numai apa, scrie Gandul.

Cat de nesanatos este un burger? Vezi efectele consumului de fast food. Indicele de masa corporala (IMC) al unei persoane creste cu 0,03% de fiecare data cand aceasta consuma mancare fast-food, se arata intr-un studiu al cercetatorilor americani, publicat in Bulletin of the World Health Organisation. Datele studiului au relevat, de asemenea, ca, intre 1999 si 2008, numarul meniurilor fast-food consumate anual de o persoana, la nivel global, a crescut de la 27% la 33% in intervalul 1998 - 2008, scrie Libertatea.

"Emoticonul" este perceput de creier ca o fata umana reala. Emoticonul sau emotigrama, numit rareori si "fata zambitoare", este o reprezentare grafica a unei fete umane. Creierul este foarte bun in recunoasterea fetelor activand anumite zone din cortexul occipitotemporal la vederea unei persoane. De curand, un cercetator australian a descoperit ca aceleasi zone din creier care se activeaza in cazul fetelor umane se activeaza si in cazul "emoticoanelor", scrie Adevarul.

5 alimente care nu te lasa sa dormi noaptea. Iti doresti atat de mult sa dormi toata noaptea ca un bebelus, dar nu poti? Gandeste-te ce ai mancat! Specialistii spun ca exista anumite alimente care iti induc insomnia. Asa ca pentru a avea un somn linistit, afla care sunt acestea. Legume. Multe dintre legumele cu frunze verzi sunt diuretice si te pot face sa urinezi frecvent. Specialistii din SUA sustin ca broccoli, varza, fasolea, castravetii si usturoiul sunt alimente greu de digerat, scrie Click.

Ce au in comun oamenii care traiesc mai mult? Nu e vorba de dieta. Cei care iubesc viata, la propriu, sunt si cei mai longevivi. Hobby-urile si interactiunea umana sunt sarea si piperul fiecarei zile, iar oamenii carora le lipsesc ajung sa traiasca mai putin. Teoria a fost dovedita de doctorul Steptoe, din Marea Britanie, care a observat de asemenea ca oamenii casatoriti, cu un statut socio-economic puternic, dar si cu o educatie aleasa se bucura mai mult de viata si, implicit, traiesc mult mai mult, scrie Doctorul zilei.