Iubirea are leac? Medicamente impotriva suferintei din dragoste. Pe masura ce se fac din ce in ce mai multe descoperiri stiintifice despre dragoste si despre cum functioneaza ea in mintea noastra, ne apropiem si de moduri in care am putea-o vindeca. Daca ar exista un leac impotriva suferintei din dragoste, l-ai lua? Desi multi oameni ar fi reticenti cu privire la un medicament care sa vindece o inima ranita, exista un contraargument dat de medici: un asemenea tratament ar putea sa-i ajute pe cei raniti din dragoste care se lupta cu tendinte sinucigase sau halucinante despre dragostea neimpartasita. Lasand dezbaterea la o parte, oare cum ar arata un asemenea medicament? Integral in Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce teste sunt obligatorii pentru o femeie infectie. Cercetatorii Universitatii din Miami si cei de la Columbia au realizat impreuna o cercetare amanuntita la finalul careia au tras concluzia ca bacteriile si virusii sunt responsabili pentru pierderea memoriei. Acestia au urmarit evolutia a circa 600 de persoane, cautand urmele bacteriei care declanseaza pneumonii si bronsite , dar si virusi cauzatori de herpes.Cercetatorii atrag atentia ca expunerea la aceste bacterii nu inseamna automat ca oamenii sunt si bolnavi, dar experimenteaza pierderi de memorie, noteaza doctorulzilei.ro.

Totul despre recuperarea dupa cezariana. Tocmai ai nascut, esti in al noualea cer si abia astepti sa iti tii puiul in brate. In acelasi timp insa, daca ai nascut prin cezariana, aceasta perioada coincide cu disconfortul produs de operatie. Afla din acest articol ce masuri sa adopti pentru ca recuperarea sa fie mai usoara! Imediat dupa ce trece efectul anesteziei, vei avea senzatia de ameteala si vei resimti durere la nivelul abdomenului. Incearca sa respiri adanc si sa-ti misti cat mai mult picioarele. In primele 24 de ore de la interventie, se scot perfuzia si sonda urinara. Tot acum, medicii recomanda ridicarea din pat si plimbarile scurte prin salon, pentru imbunatatirea circulatiei sangvine, astfel evitandu-se riscul formarii de cheaguri, informeaza Click.

Un mar pe zi chiar tine doctorul departe. Ce alte zicale despre sanatate sunt adevarate. Atunci cand fac referire la obiceiuri sanatoase, vorbele din popor au la baza si o samanta de adevar. Cercetatorii care au analizat cele mai celebre zicatori au gasit explicatia din spatele lor. "Cine se culca devreme are mai mult succes in viata", obisnuia sa spuna Benjamin Franklin, iar oamenii de stiinta britanici ii dau dreptate. Potrivit acestora, persoanele care dau stingerea inainte de ora 23.00 si se trezesc la 8.00 dimineata au o putere de concentrare mai mare si rata mortalitatii mai mica. "Un mar pe zi tine doctorul departe", este o alta vorba din popor care se confirma din punct de vedere stiintific. Un studiu realizat in Marea Britanie arata ca, daca fiecare adult de peste 50 de ani ar manca in fiecare zi un mar, in Regatul Unit s-ar inregistra anual cu 8.500 mai putine decese din cauza discunctiilor cardiovasculare, scrie doctorulzilei.ro.

Ce teste sunt obligatorii pentru o femeie. Daca vrei sa fii cu analizele la zi, iti spunem ce investigatii medicale sunt necesare pentru tine, in functie de varsta si de mostenirea genetica. Nu uita! E mai bine sa previi boala decat sa o tratezi. Dupa un control de rutina, medicul de familie este cel care stabileste testele obligatorii pe care trebuie sa le faci. Specialistul va tine cont de istoricul familial, pentru investigatiile care tin de bolile ereditare, cum sunt afectiunile tiroidiene, diabetul etc, informeaza clickpentrufemei.ro.