9 mituri privind sanatate pe timp de iarna, demontate! Aerul prea rece fara rau si nu ar trebui sa faci sport cand este frig afara sunt doar doua dintre miturile care tin de starea de sanatate pe timp de iarna. Mit: aerul rece te imbolnaveste. Temperaturile scazute nu te imbolnavesc de la sine. Ci dimpotriva. Celulele care lupta impotriva infectiilor in organism se inmultesc la temperaturi scazute, asadar frigul chiar poate intari imunitatea, scrie Romania Libera.

UtileFoto: Colaj foto

Motivul nebanuit pentru care ne lasa memoria. Inaintarea in varsta este, intr-adevar, motivul principal pentru care incepem sa uitam mai usor lucrurile, dar oamenii de stiinta vin cu o ipoteza socanta: de vina sunt si anumite tipuri de infectie. Cercetatorii Universitatii din Miami si cei de la Columbia au realizat impreuna o cercetare amanuntita la finalul careia au tras concluzia ca bacteriile si virusii sunt responsabili pentru pierderea memoriei, potrivit Doctorulzilei.ro.

8 motive pentru care nu te saturi la masa. Uite ce greseli sa eviti daca vrei sa nu te ingrasi! Te simti uneori flamand, chiar daca tocmai ai dat gata un pranz gustos, o cina copioasa sau o gustare? Unele alimentare ne pot pacali in a nu recunoaste atunci cand suntem satui, provocand foame, iar acest obicei poate adauga cateva kilograme in plus siluetei noastre. Cateva trucuri simple care potolesc pofta, in Click.

La ce riscuri se expun barbatii care folosesc lubrifianti intimi. Exista o gama larga de geluri, creme si lubrifianti meniti sa usureze munca barbatilor in dormitor, insa ultimele cercetari arata ca aceste produse nu sunt neaparat si sigure pentru sanatatea organelor sexuale masculine. Un studiu realizat de oamenii de stiinta ai Universitatii de Stat din New York a demonstrat ca lubrifiantii scad calitatea spermei cu pana la 20% in mai putin de jumatate de ora, ingreunand astfel procesul de fertilizare, noteaza Doctorulzilei.ro.

Masajul te ajuta sa scapi de depresie. Din ce in ce mai multi oameni sufera de depresii, din cauza vietii agitate pe care o traim. Exista multe remedii pe care le prescriu medicii, dar si remedii naturale la indemana oricui. Iata patru dintre cele mai bune "arme" care ne pot ajuta in lupta impotriva depresiilor, scrie Click.