Sase alimente care iti distrug inima.Un raport facut de American Heart Association si American Stroke Association trage un semnal de alarma cu privire la cantitatea prea mare dintr-o substanta banala, care se gaseste in alimentele obisnuite, consumata pe scara larga. In urma cercetarilor, expertii au ajuns la concluzia ca am ajuns sa consumam in fiecare zi aproximativ 3.400 de miligrame de sodiu, in ciuda cantitatii zilnice recomandate de 1.500 de miligrame. National Healthy Eating Day a intocmit o lista cu sase alimente care sunt bogate in sodiu si care ar trebui consumate cu mare atentie, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce pot ascunde durerile in piept? Diagnosticul, dificil si pentru medici.Cum bolile de inima sunt printre cei mai insidiosi ucigasi la nivel mondial, durerile in piept nu pot trece neobservate. Dar se intampla, in multe cazuri, ca ele sa fie gresit diagnosticate, ba chiar persoane cu o afectiune cardiaca sa fie trimise acasa cu diagnosticul "atac de panica". Durerea in piept este unul dintre simptomele cele mai provocatoare pentru medici, spune dr. Sanaz Majd, medic de familie in SUA. Aceasta pentru ca lista posibilelor cauze pare fara sfarsit. Asadar, medicii ar trebui sa dea multa atentie contextului, simptomelor asociate si istoricului pacientului inainte chiar de a-l trimite la investigatii mai amanuntite, potrivit specialistei, anuntaAdevarul.

Cum poti sa scapi de insomnie fara pastile de dormit.Este oribil sa nu poti adormi, desi stii ca ai nevoie de odihna pentru ca ziua urmatoare o iei de la capat cu serviciul si cu stresul. Insomnia iti poate cauza mai multe probleme de sanatate, dar, din fericire, exista metode sa scapi de ea, chiar si fara pastile. Ca sa poti adormi mai usor, in dormitor trebuie sa fie liniste, intuneric si o temperatura racoroasa. Daca nu ai cum sa iti pui draperii, foloseste o masca pentru dormit. In plus, este important sa folosesti dormitorul doar pentru dormit si sex. Nu iti aduce munca in dormitor! Pe cat posibil, incearca sa iti tii un program de somn cat mai regulat. Chiar daca nu reusesti sa adormi de la inceput, baga-te in pat in fiecare seara la aceeasi ora. In plus, dimineata ar trebui sa te trezesti la aceeasi ora de fiecare data, astfel sa-ti poti stabili un ritm de dormit sanatos si regulat, informeazaLibertatea.

Lipsa anumitor nutrienti creste riscul de cancer, boli de inima si diabet. Afla daca ai o deficienta periculoasa de vitamine.Lipsa de vitamine si minerale este des intalnita si poate cauza o multime de probleme de sanatate. "Deficientele nutritionale pot aparea din mai multe motive, inclusiv a medicamentelor si a alcoolismului. Aproximativ 40% dintre oameni au deficienta de fier, 15% au deficienta de iod si 405 dintre copii cresc fara suficienta vitamina A", spune medicul John La Puma. Cele mai periculoase deficiente nutritionale sunt cea de vitamina D, cea de vitamina B12 si cea de magneziu. Oamenii de stiinta de la Harvard spune ca un nivel scazut de vitamina D creste riscul de infarct, accident vascular cerebral si nu mai putin de 17 forme de cancer, scrieDoctorulZilei.ro.

Totul despre "boala adultilor tineri". Persoanele tinere si active sunt predispuse la bolile inflamatorii intestinale.Copii nascuti prin cezariana si cei care n-au fost alaptati la san sunt mai predispusi la bolile inflamatorii intestinale, o patologie frecventa in randul populatiei tinere. Specialistii atrag atentia ca factorii de mediu, cum ar fi stresul si dieta joaca un rol important in aparitia bolii. De obicei, persoanele afectate traiesc la oras, sunt competitive si, de cele mai multe ori, amana vizita la medicul specialist. "Genul acesta de pacienti se simt stigmatizati, nu vorbesc despre boala lor, doar cand ea are un rasunet general asupra starii de sanatate sau anturajul observa si ii impinge catre medic. Lucrurile acestea incep sa se atenueze, cel putin la populatia tanara, informata. Acestia sunt pacienti care mult mai repede solicita atentia medicala pentru problemele lor", a declarat profesorul Liana Gheorghe, sef de sectie la Institutul Fundeni din Capitala, cu ocazia Congresului European al Bolilor Inflamatorii, care s-a derulat in perioada 20 - 22 februarie la Copenhaga, anuntaAdevarul.

Bolile au miros. Vezi daca ai vreo problema de sanatate!Cu siguranta ti s-a intamplat sa simti, fie pe strada, fie, la locul de munca, fie in locuri aglomerate, anumite mirosuri neplacute, venind dinspre persoane ce nu pareau sa aiba probleme de igiena. Intepator, puternic, special sau suav si nu intotdeauna neplacut, mirosul raspandit in jur poate spune foarte multe despre starea noastra de sanatate. De aceea, este bine sa nu ignoram niciun iz ciudat emanat de propriul corp, caci poate fi semn de boala, informeazaLibertatea.