Cuisoarele sunt arme anti-cancer si anti-imbatranire. Bogate in acizi grasi esentiali omega - 3, fibre, vitaminele K si C, alciu, magneziu si mangan cuisioarele ofera o protectie puternica impotriva multor boli. Manganul activeaza o varietate de enzime importante in organism si joaca un rol important in metabolismul lipidic. Manganul stabilizeaza, de asemenea, sistemul nervos - ameliorand starile de depresie, iritabilitate si anxietate. Cuisoarele sunt mugurii uscati ai florii arborelui de cuisoara, niste lujeri asemanatori vitei-de-vie. Planta, cultivata in tarile calde, este originara din Insulele Moluce si face parte din familia Myrtaceae, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Reguli simple pentru cea mai sanatoasa dieta. Cat inseamna o portie de cereale, legume, oua, carne sau lactate? Alimentatia sanatoasa, echilibrata, nu trebuie sa fie un chin, spun specialistii. Tot ce trebuie sa faci pentru a preveni o sumedenie de boli este sa respecti cateva principii simple. "Alimentatia este cu adevarat sanatoasa atunci cand asigura un aport caloric corespunzator necesarului; cand ai trei mese principale si, eventual, 2-3 gustari pe zi; cand dieta contine toate substantele nutritive in proportii adecvate - 50-55% carbohidrati (glucide), din care glucidele simple sa fie sub 10% (zaharul, de exemplu), 30-35% grasimi si 12-15% proteine; aportul de sare nu depaseste 5 grame pe zi; alimentele sunt mancate calm, intr-un ambient corespunzator; aportul de lichide este de cel putin 2 litri pe zi", defineste prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, anuntaAdevarul.

Atentie, barbati! Varicele nu afecteaza doar femeile. Boala venoasa cronica apare in special in randul femeilor, insa si barbatii se pot confrunta cu varice de-a lungul vietii. Sedentarismul si obezitatea sunt principalele cauze care favorizeaza instalarea bolii la barbati. Statisticile arata ca boala venoasa cronica afecteaza aproape 80% din femei si doar 20% din barbati. In cazul femeilor, simptomele apar, de obicei, dupa 30 de ani, sarcina fiind unul dintre factorii care favorizeaza instalarea bolii, iar in cazul barbatilor, riscul aparitiei varicelor creste dupa varsta de 40 de ani. Indiferent de sex sau de varsta, boala venoasa cronica ameninta sanatatea picioarelor, avand o evolutie rapida, dar silentioasa, motiv pentru care majoritatea pacientilor ajung la medicul specialist intr-o faza avansata a bolii, deoarece au ignorat micile simptome care anuntau aparitia varicelor, informeazaRomania Libera.

Cat de frumos este fumatul pasiv? Copiii ai caror parinti fumeaza au un risc crescut de boli cardiovasculare la maturitate. Un studiu recent a demonstrat ca fumatul pasiv imbatraneste arterele copiilor cu aproximativ 3 ani, crescand astfel riscul unui atac de cord. Inhalarea fumului de tigara duce la ingrosarea arterelor copiilor, chiar daca este vorba de un fumat pasiv. Arterele astfel afectate si imbatranite ii predispun pe acesti copii la boli cardiace atunci cand vor creste. La studiu au participat 2.401 copii din Finlanda si 1.375 de copii din Australia, cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani. Cercetatorii au notat obiceiurile parintilor legate de fumat si apoi au analizat cu ajutorul ultrasunetelor grosimea arterelor copiilor, cand acestia au implinit 18 ani. Este prima cercetare care urmareste starea de sanatate a copiilor pana la maturitate, scrieDoctorulZilei.ro.

Ceaiul potrivit pentru orice tulburare: ghimbirul taie foamea si menta linisteste stomacul. Ceaiul ar trebui sa fie mereu parte din dieta noastra, studii nenumarate sustinand beneficiile lui asupra sanatatii organismului. Ceaiurile sunt pline de antioxidanti, pot lupta impotriva distrugerii celulare si ajuta chiar in lupta cu anumite infectii. Mai mult, unele ceaiuri ajuta la scaderea in greutate, te inveselesc sau usureaza durerile de burta. In functie de tipul de ceai, poti scapa de foame, iti poti intari sistemul imunitar sau chiar imbunatati dispozitia. Se pare ca exista un ceai pentru orice, iar "Yahoo! Health" ne indica cinci ceaiuri care ne ajuta in viata de zi cu zi. Iata de ce ar trebui sa bei mai mult ceai, anuntaAdevarul.