​Adio prezervative! O noua metoda de contraceptie tine la distanta SIDA si alte boli cu transmitere sexuala fara sa reduca placerea. Un nou inel vaginal contraceptiv si cu rol de protectie impotriva maladiilor cu transmitere sexuala, in special SIDA si herpesul genital, va fi testat clinic in curand. Acest dispozitiv contraceptiv, prezentat de revista stiintifica PLOS ONE, ar putea reprezenta o alternativa la medicatia anticonceptionala si va permite, printre altele, eliberarea timp de 90 de zile a unei substante antiretrovirale, care inhiba si transmiterea virusului HIV. Oamenii de stiinta implicati in lupta impotriva HIV/SIDA cauta de mai multa vreme sa dezvolte un inel de acest tip, aminteste Rowena Johnston, vicepresedinte al amfAR, o fundatie americana anti-SIDA, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce nu suntem sanatosi? Recomandarile pentru un "om obisnuit" sunt incalcate zi de zi. Recomandarile specialistilor in dieta si intr-un stil de viata sanatos sunt menite pentru un om obisnuit. Insa, in zilele noastre, "omul obisnuit" a depasit cu mult limitele recomandate de medici, si in privinta caloriilor, a zaharului si chiar a statului jos. "BuzzFeed" ne demonstreaza de ce "omul obisnuit" din zilele noastre nu mai este sanatos. Cantitatea maxima de zahar recomandata de Asociatia Americana a Inimii este de 6-9 lingurite pe zi. O "persoana obisnuita"consuma aproximativ 19 lingurite de zahar pe zi. Acum, un om are in medie 28,5% grasime corporala, conform datelor oferite de Centrul de Prevenire si Control al Bolilor din SUA. La o persoana care cantareste 70 de kilograme, asta inseamna ca 20 de kilograme din aceasta masa o reprezinta grasimea. Problema este ca, pentru omul obisnuit, grasimea corporala trebuie sa reprezinte doar 21,5% din greutatea totala. Asta inseamna ca, acum avem cu peste cinci kilograme mai multa grasime corporala, anuntaAdevarul.

Ce tipuri de laxative exista si cum actioneaza. Ai probleme cu scaunul si constripatia a devenit o problema zilnica? Pana sa cumperi un tip de produs sau altul, afla ce tipuri de laxative exista si cum actioneaza fiecare. Aceste laxative nu sunt chiar laxative, ci substante care se umfla in intestin, impingand materiile fecale spre iesire. Dureaza cam o zi sa aiba efect, dar sunt foarte eficiente si trebuie luate cu multe lichide. Sunt fibre vegetale din tarate, seminte de psyllium sau policarbofil de calciu. Aceste substante se amesteca cu continutul intestinului si inmoaie consistenta acestuia, informeazaLibertatea.

Metode de tratament pentru transpiratia excesiva. Hiperhidroza sau transpiratia excesiva este o problema care afecteaza peste 5% din populatie, la nivel mondial. Desi nu este periculoasa, este stanjenitoare si scade calitatea vietii. In plus, umezeala permanenta a pielii favorizeaza aparitia negilor si infectiile cu fungi, mai ales in zona talpilor. Transpiratia patologica apare de regula dupa varsta de 13 ani si se manifesta cu precadere in zona axilei, palmelor si talpilor. Persoanele care sufera de hiperhidroza transpira atat la caldura, cat si la frig, cu precadere in timpul zilei, cand activitatea fizica este crescuta. Boala nu se vindeca spontan si trebuie tratata la dermatolog, scrieDoctorulZilei.ro.

Uleiul de masline, "aur lichid" pentru sanatate. Stiai ca uleiul de masline a fost unul dintre "trucurile" de sanatate ale celei mai longevive femei din lume, care a trait 122 de ani? Bogat in compusi valorosi, acest ulei ne promite protectie in fata celor mai temute boli. Amintit adesea in Biblie, uleiul de masline este cea mai veche grasime vegetala descoperita de oameni. In vremuri de demult, egiptenii le dadeau grecilor grane pentru a primi in schimb ulei de masline. Lichidul galben-verzui era considerat cea mai valoroasa marfa de negot. Nu doar in alimentatie se regasea adesea uleiul de masline. Tratamentul multor afectiuni, dar si retetele cosmetice contineau acest ulei pretios, care detine proprietati fortifiante si revigorante. Motive suficiente ca acest remediu sa fie considerat "aur lichid", anuntaAdevarul.