Ce boala grava te paste daca bei cafea pe stomacul gol. Cafeau si tigarile pe stomacul gol si alimentatia haotica pot duce la aparitia unuia dintre cele mai raaspandite tipuri de cancer. De vina pentru aparitia acestui tip de cancer este si mostenirea genetica, dar mai ales stilul de viata dezordonat, cu excese si putina miscare. Tintele sunt persoanele de peste 50 de ani, dar din ce in ce mai multi tineri de 20-30 de ani incep sa fie afectati. Cancerul de colon este a doua cauza de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa si, anual, in lume mor 700.000 de oameni din aceasta cauza. Conform Globocan 2008, incidenta anuala a acestei forme de cancer, in tara noastra, este de 8.696 cazuri noi, fiind pe locul al doilea ca frecventa a celor mai intalnite forme de cancer la ambele sexe, noteaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Cum afecteaza dependenta de telefonul mobil sanatatea? Telefonul mobil a devenit nu doar un accesoriu, ci mai ales un obiect indispensabil de care multi dintre noi nu ne mai putem lipsi. Un prim semn al dependentei de telefonul mobil este nevoia de a-l verifica in mod constant. Insa v-ati gandit cum gadgetul favorit poate crea probleme serioase de sanatate? Corpul este rezultatul actiunilor noastre de zi cu zi. Atunci cand folosim telefonul mobil, pozitia normala a corpului se modifica, existand tendinta de a tine capul aplecat inainte. Acest lucru dauneaza coloanei vertebrale cauzand dureri in zona gatului si a umerilor. In partea superioara a coloanei exista nervi care sufera din cauza posturii din timpul utilizarii telefonului mobil, informeaza Unica.

Cum alegem salteaua si perna. Petrecem o treime din viata dormind, iata de ce salteaua si perna trebuie alese cu grija, pentru a nu ne crea sau agrava problemele de sanatate. Specialistul nostru ne spune care sunt criteriile de care sa tinem cont cand le cumparam. Somnul este influentat de factori precum stresul, oboseala, temperatura, dar si salteaua si perna. De pilda, o saltea prea tare sau prea moale ne modifica pozitia corpului in timpul somnului, prin urmare, ne putem trezi cu dureri de cap sau de spate. Asigura-te ca duritatea este una medie, altfel vei resimti presiune in umeri si solduri. Daca suferi de vreo afectiune la nivelul coloanei vertebrale, cel mai indicat este ca medicul ortoped sa iti recomande tipul de saltea. Important este ca, inainte de a o cumpara, sa o testezi, scrie Click.

Un test de respiratie care detecteaza cancerul de san, le-ar putea scuti pe femei de inconfortabilele mamografii. Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou test pentru detectarea cancerul de san. Dureaza mai putin de 10 minute sa depisteze boala si poate inlocui cu succes mamografia. Avantajul acestui test e ca femeile nu vor mai fi expuse radiatiilor asa cum se intampla in timpul mamografiei. BreathLink a fost dezvoltat de o firma din SUA si a fost deja pus in vanzare in Europa. Tot ce trebuie sa faca cele care vor sa se testeze e sa sufle timp de doua minute intr-un dispozitiv care analizeaza nivelurile de produse chimice din aerul respirat. Rezultatele sunt procesate de un calculator, care determina daca exista semne de cancer. Cercetarile publicate in revista PLoS ONE arata ca testul este cel putin la fel de exact ca mamografia, informeaza doctorulzilei.ro.

Povesti de viata: cum au aflat 5 tinere romance ca sunt infectate cu HIV. In categoria de varsta 15-28 de ani, incidenta infectiei cu HIV este de doua ori mai mare decat in cazul barbatilor aflati la aceeasi varsta. In Romania traiesc astazi peste 12.000 de persoane infectate cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV). Aproape jumatate sunt femei, iar rata cea mai inalta a incidentei HIV a fost in randul copiilor infectati la sfarsitul anilor 1980. De altfel, multi dintre tinerii care au aflat de curand ca poarta cu ei povara acestei infectii au contractat-o la nastere sau in primii ani de viata, la spital. Andreea, 25 de ani Cand Andreea avea 17 ani, parintii ei au aflat ca ea este seropozitiva, dar i-au ascuns acest diagnostic, din cauza socului. De-abia la un an dupa aceea a aflat si Andreea ca poarta in sange amprenta HIV. De vina a fost transfuzia de sange pe care a trebuit sa o suporte imediat dupa nastere, pentru a-i salva viata. Integral in Adevarul.