O ciuperca poate distruge virusul care cauzeaza cancer de col uterin. Un compus care se gaseste intr-o ciuperca japoneza poate eradica Human Papiloma Virus (HPV), potrivit unui nou studiu. Potrivit doctorului Judith A. Smith, cercetator la Universitatea din Texas, compusul activ corelat de hexoza (AHCC) poate sa si stopeze cresterea tumorilor. Aproape toate cazurile de cancer de col uterin sunt cauzate de HPV. Vaccinurile precum Gardasil si Ceravix s-au dovedit extrem de eficiente in prevenirea infectiei, dar acestea protejeaza doar impotriva anumitor tulpini ale virusului, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Alergiile, considerate afectiunea secolului. Top 10 al celor mai incriminati alergeni. Pe locul al patrulea in topul bolilor cronice la nivel mondial de Organizatia Mondiala a Sanatatii, alergiile sunt in continua crestere. Nimic nu pare sa opreasca dezvoltarea acestui asa-numit "rau" al secolului, de cauze inca incomplet elucidate, dar alimentat de stilul nostru de viata. Pentru unii oameni, o intepatura de insecta, o aluna, un antibiotic sau un tatuaj poate provoca reactii alergice grave, dificultati de respiratie, care pot culmina cu decesul. Acarienii. Aceste insecte invizibile cu ochiul liber sunt responsabile pentru 65-90% din cazurile de astm ale copiilor. Daca cineva ar incerca sa numere acarienii din locuinta proprie, ar ajunge, probabil, la milioane de astfel de insecte, spun specialistii. De altfel, un singur gram de praf poate sa contina intre 2.000 si 10.000 de acarieni, anuntaAdevarul.

Legatura dintre kilogramele in plus si glanda tiroida. Mica, mica, dar... poate sa tina in frau sau sa dea peste cap intregul organism. Asta e glanda tiroida! Totusi, nu trebuie sa dam vina numai pe ea, cand kilogramele in plus ne dau batai de cap. Ea este "creierul" metabolismului si, s-ar putea spune, chiar al creierului. Caci ea are grija de buna functionare a acestora. In plus, "troneaza" peste sistemul cardiovascular si vegheaza asupra temperaturii optime a corpului. Prin urmare, cu dereglarile ei nu-i de gluma. Cu toate astea, hormonii pe care ii secreta sunt ei "buclucasi", dar nu atat pe cat vrem noi sa credem. Or fi ei responsabili pentru retentia de lichide, nivelul crescut al colesterolului si al trigliceridelor, astenie, pulsul rar, pielea uscata si rece, constipatie, tulburari de menstruatie, dar numai atunci cand se afla in deficit semnificativ, afectiune numita hipotiroidie. Insa, pentru kilogramele in plus, nu sunt ei principalii vinovati. E drept ca hipotiroidia apare frecvent la femei, insa este cauzata, la randul ei, de fluctuatiile hormonale de-a lungul vietii, de ereditate sau de anumite medicamente, informeazaLibertatea.

Secretele unei batraneti sanatoase: un pahar de vin seara si sare cu masura in bucate. O italianca ajunsa la 93 de ani dezvaluie tehnicile care au ajutat-o sa se mentina in forma. Nu a contat doar mancarea, ci si munca fizica, pe care inca o face, a povestit Antonia pentru "Doctorul zilei" Nu mai e loc de indoiala ca dieta mediteraneeana este una dintre cele mai sanatoase. Insa, in afara acestui regim alimentar, Antonia, o italianca care a ajuns la venerabila varsta de 93 de ani, spune ca mai are cateva trucuri prin care se mentine activa si sanatoasa. "In tinerete, eram tot timpul in miscare, ma trezeam in fiecare dimineata la ora cinci si mergeam sa muncesc pamantul, dupa-amiaza ma intorceam acasa, faceam piata si ma ocupam de mancare, curatenie. Cred ca asta m-a ajutat foarte mult sa ma mentin asa bine", crede Antonia. Pe langa miscare si mult-laudata dieta mediteraneeana, batrana mai are un secret despre care spune ca a ajutat-o sa tina bolile la distanta. "Nu pun niciodata sare atunci cand gatesc paste. E adevarat ca sarea da mancarurilor o savoare deosebita, insa este foarte periculoasa pentru sanatate", spune convinsa femeia, scrieDoctorulZilei.ro.

Cele mai bune tratamente naturale pentru hipertensiune. Este foarte important ca hipertensiunea sa fie controlata medical si orice tratament complementar, care se adauga terapiei sa fie aprobat, mai intai de medicul curant. Sunt cateva plante de un real ajutor in scaderea tensiunii arteriale, recomandate de fitoterapeuti. La un moment dat, aproape toti suferim de hipertensiune, iar aceasta problema de sanatate este extrem de riscanta, fiindca, daca nu este corect controlata, poate provoca oricand un infarct sau un accident vascular cerebral. Plantele sunt eficiente si recomandate chiar de medici daca hipertensiunea este moderata. Daca iei deja un tratament antihipertensiv, insa, trebuie neaparat sa-ti anunti medicul in caz ca vrei sa iei remedii din plante sub orice forma, chiar si de ceai, fiindca scaderea masiva a tensiunii este, si ea, periculoasa, anuntaAdevarul.

Cum sa-ti protejezi fierea mancand corect. Multa lume are probleme biliare si numeroase persoane, majoritatea femei, se plang din cauza pietrelor la fiere. Dar aceste boli nu apar pur si simplu. Alimentatia si stilul de viata sunt de vina. Bolile digestive au devenit o mare problema de ordin social a zilelor noastre, cu un impact ridicat in randurile populatiei. Aproape un sfert dintre romani sufera de afectiuni biliare, in special din cauza pietrelor la fiere! Nu e spital din Romania in care sa nu se efectueze zilnic cel putin o interventie chirurgicala de indepartare a vezicii biliare. Si asta pentru ca, in ciuda avertismentelor si a volumului mare de informatii, refuzam sa ne hranim sanatos si sa respectam un regim de viata ordonat, informeazaLibertatea.