Ce medicamente au ca efect secundar cresterea potentei. Statinele sunt recomandate de medici pentru scaderea colesterolului, dar, o cercetare recenta a demonstrat ca aceste medicamente, fac minuni si in dormitor. Cercetatorii americani au demonstrat ca statinele reduc disfunctia erectila cu aproximativ 25%, fiind deci foarte utile in cazul unor probleme de cuplu. Noua descoperire ar putea incuraja barbatii sa ia aceste medicamente. Deseori, statinele sunt recomandate barbatilor mai in varsta, care sufera de probleme cardiace si au un nivel foarte ridicat de colesterol in sange. Statinele dilata vasele de sange si astfel apare, ca un efect secundar pozitiv, o ameliorare a functiilor erectile datorita unui flux sanguin mai bun spre penis. O cercetare anterioara sugerase ca statinele au un efect negativ asupra nivelului de testosteron, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Top 10 condimente pentru o viata lunga. Exista condimente care, folosite la gatitul de zi cu zi, ne ajuta sa ne intarim sistemul imunitar si sa traim o viata lunga si sanatoasa. Usturoiul, rozmarinul sau ghimbirul sunt doar cateva dintre secretele longevitatii. Pe langa gustul minunat pe care il confera mancarurilor, condimentele ne ofera si importante beneficii pentru sanatate. "Yahoo! Health" a realizat un top 10 al celor mai bune condimente pentru a trai o viata sanatoasa si lunga. Acesta este plin de uleiuri volatile care ajuta digestia, impulsioneaza fertilitatea si echilibreaza glicemia din sange. In Asia, cardamonul este de foarte multa vreme valorificat pentru proprietatile sale medicinale, in special pentru capacitatea lui de a creste circulatia sanguina si de a imbunatati energia. In acelasi timp, in Orientul Mijlociu, acest condiment este considerat un afrodiziac. Cardamonul pare ca ajuta in cazul astmei si a bronsitei, avand rol si de antidepresiv, anuntaAdevarul.

De ce ni se strica dintii din cauza regimului alimentar. Desi oamenii moderni au mai putine bacterii in cavitatea bucala decat in urma cu 7.500 de ani, acestea sunt mult mai daunatoare, fiind capabile sa genereze afectiuni orale cronice. Cauza: alimentatia din zilele noastre. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Centrul pentru ADN Antic (ACAD) din cadrul Universitatii Adelaide din Australia, care au lucrat laolalta cu oamenii de stiinta ai Universitatii Aberdeen (Scotia) si cu specialistii Institutului Trust Sanger din Cambridge. Rezultatele cercetarii prin care s-a dorit stabilirea modului de evolutie dentara pe parcursul ultimilor 7.500 au fost publicate in revista de specialitate "Nature Genetics". Potrivit studiului, dieta noastra de astazi a modificat bacteriile din cavitatea bucala, reducandu-le ca numar, dar transformandu-le in agenti patogeni mai periculosi, informeazaRomania Libera.

Cate portii de fructe si legume trebuie sa mancam in fiecare zi, ca sa traim mai mult. Daca vei consuma sapte portii de fructe si legume pe zi, vei trai mai mult, sustin cercetatorii. Un nou studiu a scos la iveala ca fructele si legumele scad cu 42% riscul de deces prematur. Cresterea consumului de vegetale scade cu o patrime riscul de deces din cauza cancerului sau a bolilor de inima. "Mesajul e clar. Cu cat mananci mai multe fructe si legume, cu atat iti scazi riscul de deces prematur", spune dr. Oyinlola Oyebode de la Departamentul de Epidemiologie si Sanatate publica al UCL. In urma analizei obiceiurilor alimentare a 65.000 de persoane monitorizate timp de opt ani in cadrul cercetarii anuale Health Survey for England, expertii de la University College London au constatat ca cel putin sapte portii zilnice de fructe si legume reduc cu 42% riscul decesului in general, cu 25% pe cel de cancer si cu 31% pe cel de atac de cord sau AVC. Dar ei atrag atentia ca legumele par sa ofere o protectie mai buna impotriva bolilor decat fructele, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum o slujba de cosmar iti poate distruge sanatatea. Foarte multi oameni isi urasc slujbele. Multi inca traiesc cu impresia ca daca nu-si urasc meseria inseamna ca nu muncesc din greu si ca o cariera de succes inseamna sa muncesti peste program si sa sacrifici totul, de la viata personala la sanatate. Este greu de spus cati oameni isi urasc slujbele. Studiile spun ca intre 20-40% din angajati se simt mizerabil la serviciu. Tot studiile atrag atentia si demonstreaza ca oamenii care isi iubesc meseria sunt mai productivi si au mai multe succese in cariera. Sa-ti urasti slujba nu este rau doar pentru starea ta de spirit, ci poate avea efecte grave asupra sanatatii, avertizeaza autorul si oratorul Alexander Kjierulf pentru "Huffington Post", care a realizat o lista cu cinci moduri in care o slujba de cosmar poate dauna sanatatii, anuntaAdevarul.