Ce tip de exercitii mentin creierul tanar si previn Alzheimerul. Exercitiile aerobice practicate la 20 de ani, au efecte benefice asupra creierului care se mentin pana la batranete, potrivit cercetatorilor americani. Sistemul cardiovascular este mai sanatos la persoanele care au fost mai active si au facut multa miscare in tinerete, au demonstrat cercetatorii de la Universitatea din Minnesota. Ei au analizat starea de sanatate a 3.000 de persoane cu o varsta medie de 25 de ani, reluand testele 20 de ani mai tarziu, cu aceiasi voluntari. A doua oara, ei au analizat si memoria si abilitatile cognitive ale acestora. Chiar daca majoritatea au dezvoltat in timp boli precum colesterolul, diabetul sau au devenit fumatori, cei care aveau o rezistenta fizica mai buna la efort, obtinuta prin exercitii regulate, au avut rezultate mai bune si la testele cognitive, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Razele de soare din prima parte a diminetii, remediu impotriva obezitatii? Nimic mai simplu pentru cei care vor sa scape de obezitate. Acestia trebuie sa se trezeasca de dimineata pentru a se bucura de razele de lumina ale primelor ore, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite. Cercetarea care a fost centrata pe 54 de voluntari a aratat care pentru a pentru a scapa de o parte din kilogramele in plus nu s-au abtinut de la mancare intr-o cantitate normala si nu facut exercitii fizice suplimentare, alegand doar sa se expuna mai mult luminii naturale in primele ore ale diminetii, anuntaAdevarul.

Mierea, hrana longevivilor. Iata cum ne prelungeste viata! La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii europeni urmarind durata de viata a apicultorilor, mari consumatori de miere, cu o durata de viata mai mare decat semenii lor. Analizand acest aspect, specialistii explica de ce sunt longevivi marii consumatori de miere : acest elixir incetineste procesele de imbatranire si combate, in mare masura, slabirea organelor vitale. Mai mult, continutul bogat in glucoza al mierii este o sursa de hrana pentru celula nervoasa, aduce energie organismului, alunga stresul si oboseala intelectuala, potrivit Click.ro

Vezi care e cel mai bun tratament pentru colesterol la femei! Conform unui studiu publicat in Anglia, leacul impotriva colesterolului la femei este foarte simplu: doua mere pe zi. Dupa cum spun englezii, un mar pe zi te fereste de doctor. Ei bine, se pare ca doua mere pe zi sunt mai eficiente. Conform unui studiu, acest "tratament" reduce cu mult colesterolul la femei, in special dupa menopauza, cand riscul unui infarct este mai mare. In cadrul studiului, femeile care au mancat mere in fiecare zi timp de sase luni si-au redus colesterolul cu 25%. Cel mai mult a scazut colesterolul rau, numit si LDL, acela care se depune pe peretii arterelor si in timp le astupa complet putand opri circulatia sangelui catre inima - infarctul miocardic, informeazaUnica.ro.

Cum se face tratamentul tintit pentru cancer. Un nou test poate scana 58 de gene relevante din punct de vedere clinic, care pot predispune la cancer, si pentru care exista corespondenta in ceea ce priveste terapiile tintite. Pana acum au fost identificate 138 de gene driver care intervin in aparitia si in evolutia ulterioara a cancerului. 58 dintre acestea sunt identificabile cu Oncompass, un nou sistem informational lansat in Romania. Totodata, acesta gaseste, cele mai eficiente terapii personalizate tintite. Totul cu aceeasi mostra de tesut, care serveste la examinarea mai multor gene simultan. Diagnosticul molecular rezultat in urma acestei analize este integrat ulterior intr-un sistem informational complex si determina optiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient in parte, anuntaAdevarul.