Cat de sanatoasa este soia. In post, cresc proviziile de pateuri vegetale, mezeluri, chiftelute, snitele din soia, dar si branzeturi tofu. Soia poate imita gustul carnii si ne ajuta sa tinem postul mai usor. Totusi, este nevoie de unele precautii. Soia este o leguma-cameleon care inlocuieste in perioada postului carnea si lactatele, fiind bogata in proteine, grasimi sanatoase Omega-3, minerale, vitamine si fibre. Gustul placut al preparatelor pe baza de soia atrage multe persoane catre raioanele destinate produselor vegetale, fie ca tin post sau nu, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce se intampla cu organismul tau cand primeste prea mult zahar. Ar trebui sa consumam zilnic cel mult cinci lingurite de zahar, insa, in medie, introducem in organism, pe zi, 13 lingurite de zahar, iar aportul crescut din acesta are efecte cumplite asupra organismului. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aportul caloric zilnic din zaharuri ar trebui sa fie de 5% din totalul caloriilor, scrie Romania libera.

Ce poate face o viitoare mamica ca sa scada riscul de a naste inainte de termen. Cele sapte reguli esentiale. De cele mai multe ori, nu se poate stabili cu siguranta ce femei vor naste prematur, insa exista factori care pot creste acest risc, inclusiv anumite infectii cum sunt vaginozele bacteriene si tricomonas, un cervix prea scurt, sau daca femeia a mai nascut prematur inainte. Daca acesti factori nu ti se aplica, riscul de a naste prematur este mult mai mic, scrie Doctorul zilei.

Uite la ce sa fii atent cand cumperi alimentele pentru masa de Paste! Veterinarii te invata cum sa alegi branzeturile, carnea de miel, pestele, ouale si dulciurile. Comerciantii vor incerca si anul acesta sa vanda produse fara acte, expirate sau alterate. Veterinarii le-au pregatit acestora "surprize": controale sistematice in toate unitatile unde se vand produse cautate inainte de Paste. Uite ce recomandari ne fac pentru cumparaturile de Sarbatori, scrie Click.

Cate calorii arzi in timp ce faci sport? Toata lumea care face sport vrea sa arda cat mai multe calorii in cel mai scurt timp. Afla care sunt sporturile care sunt in fruntea listei in ceea ce priveste numarul de calorii consumate in timp ce le practici! Alergarea: Este poate cea mai la indemana activitate fizica. Daca ai un parc in apropiere sau un stadion este o placere sa alergi in aer liber, scrie Adevarul.

Cum putem sa prevenim sau sa combatem infectiile provocate de micoorganisme? In viata noastra de zi cu zi, suntem inconjurati de milioane si milioane de microorganisme, iar bacteriile fac parte din acestea si sunt invizibile cu ochiul liber. Majoritatea bacteriilor sunt inofensive sau benefice pentru organism si sunt cunoscute ca bacterii comensale sau saprofite. Cu toate acestea, exista numeroase specii patogene..., scrie Doctorul zilei.

Cele mai bune moduri de a te reface dupa o petrecere. Dupa o saptamana incarcata, cel mai la indemana mod de a te distra este sa mergi la o petrecere, fie ea privata sau intr-un club. Dupa o saptamana incarcata, cel mai la indemana mod de a te distra este sa mergi la o petrecere, fie ea privata sau intr-un club. Desi pe moment te simti extraordinar, exista sanse mari ca a doua zi sa intervina mahmureala sau oboseala, scrie Gandul.