Bolile care pot fi prevenite cu ajutorul grapefruit-ului. Bogat in vitamine si compusi antioxidanti, grapefruit-ul are numeroase beneficii pentru sanatate. Mai multe studii au aratat ca un consum ridicat de fructe si legume ar putea scadea riscul de boli cardiovasculare datorita vitaminelor, mineralelor, antioxidantilor si fibrelor continute, care ar juca un rol protector semnificativ. Alte studii au demonstrat ca cine consuma citrice - prin urmare si grapefruit - ar fi mai protejat impotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon. La persoanele afectate de hipercolesterolemie, consumul a doua grapefruit-uri pe zi scade nivelul de colesterol si trigliceride, iar la cele obeze, contribuie la scaderea in greutate, in cadrul unei alimentatii echilibrate si a unei activitati fizice regulate. Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a aratat ca cine consuma o jumatate de grapefruit pe zi, inaintea de fiecarei mese principale, timp de 12 saptamani, slabeste cu 1,6 kg mai mult decat grupul de referinta, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sapunurile antibacteriene "ajuta" la propagarea infectiilor. O substanta antibacteriana care se regaseste in sapunuri, sampoane si in pasta de dinti isi face drum spre nasul omului unde "ajuta" la inmultirea stafilococului auriu, fapt care ii supune pe oameni riscului de infectii. Triclosanul, un compus chimic folosit la fabricarea unei game largi de produse antibacteriene, cum ar fi sapunul, pasta de dinti, blaturile de bucatarie, hainele si chiar echipamentul medical, a fost descoperit in caile nazale ale 41% din adultii participanti la studiul efectuat de Universitatea din Michigan, SUA. O proportie si mai mare din subiectii studiului la care s-a descoperit triclosan, au prezentat in nas si colonii de Stafilococ Auriu, o bacterie periculoasa care este responsabila si de infectiile contactate in spital, noteaza eurekalert.org. Triclosanul este folosit de 40 de ani, spune cercetatorul-sef, Blaise Boles, profesor asistent de biologie moleculara din cadrul universitatii. Aceasta substanta este incorporata in multe produse casnice antibacteriene, anuntaAdevarul.

Cinci metode rapide sa scapi de respiratia urat mirositoare. Guma de mestecat nu este o solutie de termen lung daca vrei sa scapi de respiratia urat mirositoare si nici nu are puterea sa acopere mirosurile puternice ca cele de usturoi sau de ceapa. Vezi 5 metode naturale si rapide care te scapa de halena: Pentru ca este bogat in polifenol - un antioxidant puternic - ceaiul verde te poate ajuta sa scapi de respiratia urat mirositoare. Polifenolul inhiba inmultirea bacteriilor in cavitatea bucalas, cele ce dau halena. Asa ca fa-ti un obicei din a bea ceai verde, fara zahar, daca vrei ca respiratia ta sa nu mai miroasa urat. Un borcanel de iaurt ajuta la indepartarea mirosurilor neplacute, pentru ca reduce numarul de bacterii. Diferenta nu se simte imediat, insa daca mananci iaurt zilnic, vei observa diferenta, informeazaUnica.ro.

Ce afectiune poate fi tinuta la distanta cu o aspirina pe zi. Cu doar o aspirina pe zi, femeile insarcinate pot preveni preeclampsia, o afectiune care poate provoca nasterea prematura si alte complicatii, potrivit U.S. Preventive Services Task Force. Aspirina nu este, de obicei, recomandata in timpul sarcinii deoarece poate cauza hemoragie, insa pentru femeile cu anumite afectiuni se prescriu doze mici de asprina. Recomandarea U.S. Preventive Services Task Force vine dupa ce anul trecut, cea mai mare asociatie de obstretica a dat acelasi sfat. Task Force le sfatuieste pe femeile care au avut preeclampsia in timpul sarcinilor anterioare, sa ia 81 miligrame de aspririna, in fiecare zi, incepand cu a 12 saptamana de sarcina. Recomandarea este valabila si pentru gravidele, ai caror medici considera ca au un risc crescut sa dezvolte afectiunea, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce vrei sa stii si ti-e rusine sa intrebi. Cand te confrunti cu o problema jenanta iti este incomod sa ceri lamuriri medicului? Exista situatii mai delicate, de care poate te-ai lovit si tu, dar nu ai avut curaj sa intrebi. Specialistii nostri ne-au raspuns la cateva dintre ele. Mirosul neplacut al picioarelor este nu numai stanjenitor, dar si inconfortabil. Spre deosebire de alte parti ale corpului, mainile si picioarele au mai multe glande sudoripare, ceea ce inseamna ca produc o cantitate mai mare de transpiratie. De obicei, interactiunea dintre transpiratie si bacteriile care se dezvolta in interioriul incaltamintei duce la aparitia unui miros neplacut, persistent. Medicul Garofita Nicolae subliniaza ca aceasta problema poate aparea si ca urmare a existentei unei infectii la nivelul pielii sau unghiilor, incaltamintea inchisa reprezentand un mediu favorabil pentru dezvoltarea ciupercilor. Pe langa mirosul neplacut al picioarelor, apar senzatia de usturime si mancarimile, anuntaAdevarul.

Ce sa mananci ca sa scapi de insomnie. Pe langa o multime de factori de mediu, calitatea somnului este influentata si de alimentele pe care le consumam. In ce mod, ne explica dr. Cristina Dude, medic specialist psihiatru la Centrul MindCare. Uite ce sa mananci ca sa scapi de insomnie! Programul de somn al fiecaruia dintre noi este reglat cu ajutorul unui "ceas" situat la niveul sistemului nervos central (in hipotalamus mai exact), iar mecanimul acestui orologiu intern este puternic influentat de factorii de mediu care, practic, sincronizeaza acest ritm cu programul zi-noapte de 24 de ore. Cei mai importanti dintre acestia sunt lumina solara, dar si activitatile sociale sau orarul meselor, ori temperatura ambientala, zgomotul, temperatura sau modificari interne ale organismului (foame, temperatura crescuta, variatii hormonale), informeazaUnica.ro.