​Cercetatorii au descoperit o noua metoda prin care poate fi controlat metabolismul si poate fi combatuta obezitatea. O proteina care actioneaza ca un "comutator genetic" asupra metabolismului, putand astfel sa combata eficient obezitatea, a fost descoperita de cercetatorii de la Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) din orasul american Boston. Oamenii de stiinta americani afirma ca au facut o descoperire majora in lupta contra obezitatii: ei au descoperit un "comutator-genetic" care controleaza metabolismul. Astfel, intr-un test realizat pe soareci, ei au identificat o noua proteina care controleaza metabolismul si au folosit-o pentru a reduce considerabil riscul de aparitie a obezitatii si a diabetului. Prin manipularea procesului biochimic care sta la baza abilitatii celulelor de "a arde"energie, cercetatorii americani sunt de parere ca vor putea in curand sa dezvolte noi terapii care le vor ajuta pe persoanele obeze sa slabeasca eficient, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Alimente care-ţi împrospătează respiraţia. Respiraţia urât mirositoare este una dintre problemele cu care se confruntă multe persoane. Din fericire, sunt alimente care împrospătează respiraţia. Iată care sunt ele: Portocalele, lămâile, kiwi şi toate citricile bogate în vitamina C ajută la menţinerea unei respiraţii proaspăte. Se ştie că vitamina C ajută la reducerea toxinelor din organism, printre acestea numărându-se şi bacteriile din gură. Poţi să consumi aceste fructe întregi sau sub formă de sucuri. Consumă seminţe de fenicul, mentă, pătrunjel, rozmarin, eucalipt, coriandru, scorţişoară şi cuişoare dacă vrei o respiraţie proaspătă pentru o bună perioadă de timp. Pătrunjelul şi coriandrul conţin clorofilă. Aceasta are proprietăţi alcaline ce curăţă cavitatea bucală de bacterii. De asemenea, uleiul esenţial prezent în scorţişoară este antiseptic şi ucide microbii care duc la apariţia unei respiraţii urât mirositoare, anuntaAdevarul.

Cum sa eviti micozele estivale. Ai ciuperca piciorului? Vara transpiram mai mult, iar temperaturile mari favorizeaza inmultirea microbilor, bacterii si ciuperci deopotriva. Micozele sunt deranjante si nimeni nu vrea sa simta mancarimi in cele mai greu de scarpinat locuri. Ai ciuperca piciorului? Invata cum sa eviti micozele estivale. Care sunt cele mai frecvente micoze estivale si cum se manifesta ele? Care este problema? Numele ei este "intertrigo". O "ciupercuta" din familia dermatofitelor. Micoze ale unghiei, la origine, dermatofitele se cuibaresc fericite in orice locsor cu umiditate si caldura (conditiile optime pentru inmultirea lor). Asa se face ca apar in zonele cu pliuri, unde pielea este supusa frecarii si, din cauza transpiratiei, se macereaza: subaxilar, inghinal, sub sani, sub fese ori sub un abdomen mai generos (eventual, revarsat), informeazaLibertatea.

Anumite medicamente "infometeaza" celulele tumorilor si combat cancerul. Medicamentele care reduc cantitatea de cupru din organism ar putea combate cancerul prin "infometarea" celulelor tumorii, au constatat cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord, SUA. O serie de experimente efectuate de cercetatorii americani au dat la iveala faptul ca un excedent de cupru in organism, cauzat in unele cazuri de consumul exagerat de legume verzi si fructe de mare, este asociat cu aparitia melanoamelor, precum si a cancerului mamar, pulmonar si tiroidian. Desi oamenii de stiinta nu au afirmat ca surplusul de cupru cauzeaza cancer, ei considera ca aceasta substanta ajuta celulele canceroase sa "respire", astfel incat eliminarea cuprului ar putea combate cancerul, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce boli ascunde vederea incetosata. Aproximativ jumatate dintre romani au, cel putin o data pe saptamana, tulburari de vedere. Acestea pot aparea din cauza oboselii, a stresului, dar pot pot fi un semnal de alarma pe care organismul ti-l transmite. Pot fi semnul unor afectiuni oculare, cat si cel al unor boli interne. Iata care pot fi acestea! Primul lucru la care se gandeste o persoana care sufera de astfel de tulburari este faptul ca are o afectiune a ochilor. In spatele unui astfel de simptom poate fi cataracta, o boala care apare mai ales la persoanele de varsta a treia. Se manifesta prin vedere incetosata si prin dublarea imaginii. Si dezlipirea de retina are drept simptom perceptia unui val in campul vizual. Tumorile pe creier pot avea ca simptom tulburarile de vedere: poti vedea ,,luminite" ori chiar iti poti pierde temporar vederea. Trebuie sa te ingrijorezi daca aceste simptome sunt asociate cu varsaturi, daca ai dificultati de vorbire sau daca ai ameteli, anuntaAdevarul.