Un obiect pe care il porti tot timpul cu tine iti poate provoca un accident vascular cerebral. Iata cum sa te feresti. Cei care nu reusesc sa se odihneasca suficient, au un risc crescut accident cerebral vascular (AVC). Legatura dintre AVC si insomnie este si mai stransa in cazul tinerilor, care sunt de opt ori mai predispusi sa sufere un AVC, daca nu dorm destul. Unul dintre principalele motive pentru care nu reusiti sa adormiti este ca tineti telefonul mobil langa pat. Expertii de la Sleep School din Londra avertizeaza ca somnul este grav afectat de prezenta telefoanelor mobile sau a altor aparate electronice. Multe persoane folosesc tableta sau telefonul mobil chiar inainte sa adoarma. Lumina albastra emisa de ecranele acestor aparate afecteaza ritmul circadian al organismului, care pare sa nu mai faca diferenta corecta intre zi si noapte, informeaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

8 sfaturi sa-ti protejezi spatele. Dureri de spate? Macar o data in viata, fiecare din noi s-a confruntat cu aceasta afectiune. De aceea este indicat sa ne pazim, chiar daca avem sau nu probleme cu coloana vertebrala. Dr. Vasile Druta ne spune de ce trebuie sa tinem cont, pe tot parcursul zilei. Din ora in ora schimba-ti obligatoriu pozitia! Nu ramane mult timp in pozitii fixe chiar daca nu te deranjeaza pe moment. Nu ridica mai mult de 3-5 kg pe fiecare mana si ai grija ca ridicarea sa se faca doar cu genunchii flexati si cu spatele drept. Nu face sport fara o incalzire serioasa prealabila, iar cei cu probleme de spate cunoscute, numai cu recomandarea medicului (kinetoterapie, inot, pilates, yoga). Pentru a dormi bine, alege salteaua sau perna numai dupa ce le testezi! Sunt persoane care se simt bine pe pat tare, altele care dorm mai bine pe pat moale, iar altele cu sau fara perna. Integral in Click.

6 semne care prevestesc un atac de cord. Infarctul miocardic este una dintre principalele cauze de mortalitate din lume. Atacul de cord are loc atunci cand un cheag de sange se blocheaza in vasele din inima si ii opreste functionarea corecta. Vezi care sunt cele 6 semne care prevestesc un atac de cord. Oboseala si respiratie greoaie Starea de oboseala si pierderea suflului prin respiratie greoaie sunt doua semnale pe care corpul ti le transmite atunci cand ai nevoie de odihna. De asemenea, aceste simptome apar si ca raspuns la un stres excesiv asupra inimii. Daca te simti obosita si iti pierzi rasuflarea des, fara sa ai motive intemeiate, mergi la un medic sau fa un EKG, scrie Unica.

Ai mestruatia neregulata? Iata la ce boala grava esti predispusa. Femeile care au ciclul menstrual neregulat au o probabilitate mai mare de a muri din cauza cancerului ovarian, potrivit unei cercetari recente. O femeie care, la 26 ani, are cicluri neregulate prezinta un risc dublu de a muri din cauza cancerului ovarian la varsta de 60 de ani. Concluziile studiului, efectuat de oamenii de stiinta de la Institutul de Sanatate Publica din Barkeley arata ca menstruatiile neregulate ar putea orienta catre diagnosticarea timpurie a cancerului ovarian.In cadrul studiului, ciclurile neregulate au fost considerate cele care au o durata mai mare de 35 de zile (in mod normal, menstruatia se produce intre 21 si 35 de zile). Specialistii au luat in considerare si anovulatia (incapacitatea ovarului de a elibera ovulul pe parcursul unui ciclu menstrual), informeaza doctorulzilei.ro.

Scapa rapid de grasimea abdominala. Grasimea de pe abdomen se formeaza din cauza stilului nostru de viata haotic si a obiceiurile alimentare gresite pe care le avem. Tine cont de 8 reguli, daca vrei sa scapi de ea: Bea apa cu lamaie. Sucul de lamaie face minuni atunci cand vine vorba de grasimea de pe abdomen. Pune suc de lamiae intr-un pahar cu apa calda si adauga putina sare. Bea apa cu lamaie in fiecare dimineata pentru a stimula metabolismul si pentru a scapa de grasimea de pe burta. Stai departe de orezul alb. Inlocuiste orezul alb cu produse din grau. Include in dieta ta orez brun, paine neagra, cereale integrale, ovaz si quinoa, scrie clickpentrufemei.ro.