Hepatita C, prima boala cronica virala care va fi eradicata, chiar si in stadiul de ciroza. "Daca ai hepatita C, iti promit ca pot sa te vindec cu ajutorul noilor medicamente care vor fi aprobate pana la finalul anului!". Acesta este mesajul transmis de cei mai mari specialisti in hepatologie la nivel mondial, in cadrul Congresului international al bolilor de ficat, de la Londra. Medicamentele prezentate anul acesta la Congresul international al bolilor de ficat (Londra, 9-13 aprilie 2014) au marcat o noua era in tratamentul hepatitei C, era in care medicii vor avea la dispozitie armele cu care sa vindece aceasta boala pana acum cu potential fatal intr-un timp scurt, chiar si in faze avansate, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Mierea-cel mai bun medicament. Iata in ce boli e utila. Mierea este un adjuvant excelent in tratamentul afectiunile respiratorii, dar si in cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei. "Mierea este un medicament natural fantastic. Atuul sau este ca omoara bacterii, insa nu afecteaza tesutul", spune dr. Matthew Dryden. Daca boala nu e asociata cu diabet, mierea e buna si pentru cardiaci, fiind un excelent tonic pentru muschiul cardiac. Chiar si o palpitatie usoara se linisteste cu o lingurita de miere dizolvata intr-un pahar cu apa. In cazul diabeticilor, medicii recomanda mierea de salcam, scrie Doctorul zilei.

Trei tratamente faciale pe baza de iaurt. Ce efect are acest aliment asupra pielii. Iaurtul poate reprezenta un tratament eficient impotriva acneei, a tenului deshidratat si lipsit de elasticitate. Iaurtul este recunoscut nu doar pentru beneficiile sale asupra oaselor, ci si pentru efecte sale revigorante asupra pielii. Concultantii in frumusete spun ca acest aliment ajuta la tratarea acneei - problema intalnita atat in randul adolescentilor, cat si a adultilor, previne uscarea pielii si ii reda acesteia elasticitatea. Specialistii ofera trei masti pe baza de iaurt pentru ingrijirea tenului. Iaurtul si drojdia reprezinta o solutie la indemana pentru tratarea acneei. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci cateva linguri cu iaurt cu o bucatica de drojdie de bere, scrie Gandul.

De ce avem nevoie de grasimile "bune". Grasimile sunt, in general, ocolite, fiind considerate vinovate de acumularea kilogramelor in plus, dar si de cresterea riscului de a suferi de boli cardiovasculare sau diabet. Insa nu toate grasimile sunt rele! Dimpotriva, unele sunt esentiale pentru buna functionare a organismului. Grasimile sunt sursa de energie de care avem nevoie zi de zi (fiecare gram de grasime ofera 9 kcalorii). Sunt compuse din molecule, cunoscute sub denumirea de acizi grasi, care pot fi saturati sau nesaturati. Grasimile saturate, precum cele din unt, branza sau carne, sunt cele care duc la cresterea colesterolului. Din acest motiv, este indicat ca doar 10% din aportul zilnic de calorii sa provina de la grasimile "rele", scrie Adevarul.

De ce ti-e frig in permanenta: 5 posibile cauze. Tremuri de frig sau cel putin ti-e racoare atunci cand tuturor celorlalti le este bine din punct de vedere al temperaturii? Desi unele persoane sunt din natura lor mai friguroase, exista si alte cauze care pot genera senzatia aproape permanenta de frig. Ar putea fi anemie. Anemia apare atunci cand organismul tau nu produce suficiente globule rosii pentru a transporta oxigenul in tot corpul. Exista mai multe tipuri diferite de anemie, insa in toate unul dintre simptome este stare aproape constanta de racoare sau chiar frig, in ciuda faptului ca temperatura din mediul incojurator este una de confort, scrie Lyla.

Ce se intampla daca nu consumi deloc zahar, timp de un an? Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ar trebui sa reducem consumul de zahar, astfel incat sa nu depaseasca 5% din totalul caloriilor consumate zilnic. Eve Schaub a decis sa ia o masura mai drastica, sa elimine zaharul, de tot din dieta. In noua ei carte, "Year of No Sugar" (Un an fara zahar), autoarea a povestit cum au reusit ea si sotul ei sa treaca peste aceasta provocare. Eve spune ca intotdeauna s-a considerat o femeie sanatoasa, in ciuda faptului ca resimtea o lipsa de energie si avea chiar o sensibilitate fata de raceala, in sezonul rece, scrie Doctorul zilei.

Remedii naturale: cum scapi de cicatrici, piele uscata si acnee. Motivele pentru care ai diferite probleme cu pielea sunt numeroase, insa tratamentele naturale sunt eficiente in cele mai multe dintre cazuri. Afla cum sa tratezi cicatricile inchise la culoare, pielea uscata si acneea, rapid si usor. Cicatricile inchise la culoare care iti raman pe piele sunt inestetice, insa afla ca nu ai nevoie de tratamente cu laser scumpe, ci le poti deschide la culoare si le poti indeparta de tot cu acest amestec: lamaie, pudra de lemn de santal si, optional, un pic de miere sau iaurt ca sa-ti hidrateze pielea, scrie Libertatea.

Semintele de canepa, bune pentru stomac. Semintele de canepa pot fi consumate in salate de legume si fructe, musli, produse de panificatie, retete de paste si orez. Iata de ce este bine sa introduci semintele de canepa in alimentatia ta zilnica. Imbunatatesc digestia. Bogate in fibre, semintele de canepa imbunatatesc metabolismul si previn constipatia. Acestea sunt foarte importante intr-o cura de detoxifiere si ajuta la refacerea colonului. In plus, sunt usor de digerat si nu creeaza disconfort, scrie Click.