Inflamatia cronica poate duce la aparitia cancerului. Iata cu ce alimente poate fi combatuta. Inflamatia este o reactie naturala a sistemului imunitar, atunci cand lupta cu infectia. Insa in unele cazuri, sistemul de aparare al organismului reactioneaza chiar daca nu exista niciun pericol si deterioreaza tesutul sanatos, cauzand boli autoimune. Noi cercetari au aratat ca inflamatia cronica poate duce si la aparitia cancerului. Alimentele bogate in zahar si grasimi saturare pot stimula inflamatia. "Acestea cauzeaza hiperactivitatea sistemului imunitar, ducand la dureri articulare, oboseala si deteriorarea vaselor de sange", spune Scott Zashin, professor la Universitatea Texas Southwestern Medical Center din Dallas. Ceapa, usturoiul si prazul ajuta la detoxifiere si actioneaza ca antioxidanti puternici, stimuland sistemul imunitar si reducand inflamatiile, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

E mai sanatos sa bei un pic decat sa nu "gusti" chiar nimic. Un fost expert al Organizatiei Mondiale a Sanatatii spune ca daca bem zilnic alcool, vom trai mai mult decat abstinentii. Dr. Kari Poikolainen, fost expert in consumul de alcool pentru Organizatia Mondiala a Sanatatii, a analizat mai multe studii realizate de-a lungul mai multor zeci de ani cu privire la riscurile la care se expun bautorii si a ajuns la o concluzie care anuleaza recomandarile specialistilor de pana acum. Mai exact, cercetatorul finlandez spune ca limitele impuse in prezent pentru consumul de alcool pot fi depasite fara teama efectelor negative asupra sanatatii. "Cantitatile moderate pot fi mult mai mari decat cele recomandate acum de medici", spune Poikolainen, citat de "Daily Mail". Specialistul finlandez considera ca alcoolul devine nociv pentru organism numai dupa ce s-a depasit limita de 13 unitati pe zi, adica mai mult de o sticla de vin sau de trei litri de bere intr-o singura zi, anuntaAdevarul.

Bei prea multa cafea? Vezi cum iti dai seama! Cafea, cola, ciocolata, energizante... sursele de cofeina sunt atat de multe, incat e usor sa consumi prea multa. Vezi cum iti dai seama daca e si cazul tau! Cofeina este utila in cantitati mici pentru ca se absoarbe rapid si ajunge la creier, unde are efect stimulat, eliminand pe termen scurt oboseala. Dar ca in orice alt caz excesul nu face deloc bine. Doza recomandata este de 200-300 de miligrame de cofeina pe zi. Insa e greu sa tii socoteala cate miligrame sunt in cafeaua ta, cate in suc si cate in energizant. Daca faci exces de cofeina corpul tau are grija sa te anunte prin urmatoarele semne. Incearca sa-ti gasesti pulsul pe incheietura mainii. Daca simti ca inima iti bate repedem ca si cum ai fi depus un efort fizic, desi tu stai pe scaun de cateva ore, inseamna ca ai baut prea multa cofeina. Aceasta iti stimuleaza intregul corp, astfel ca inima trebuie sa faca un efort mai mare ca sa tina pasul, informeazaUnica.ro.

Sexul arma anti-dementa si anti-imbatranire. Potrivit cercetatorilor, sexul pare sa fie reteta tineretii fara batranete si activitatea care mentine creierul tanar. Expertii britanici au analizat mii de barbati si femei care adora sa faca sex si au constatat ca acesti oameni aratau cu pana la sapte ani mai tineri decat varsta lor biologica. "Persoanele de toate varstele ar trebui sa fie constiente de faptul ca relatiile intime sunt un adevarat izvor de tinerete. Sexul nu ar trebui sa fie doar pentru oamenii tineri. Putem intineri doar practicandu-l", spune doctorul David Weeks, fost sef al departtamentului de psihologie la spitalul Royal Edinburgh din Marea Britanie si coordonatorul studiului. Oamenii pe care acesta i-a analizat si a observat ca intineresc vazand cu ochii au declarat in proportie de 50% ca fac amor cu partenerul de trei ori pe saptamana si nu doar de doua ori, asa cum sunt obisnuite cele mai multe cupluri, scrieDoctorulZilei.ro.

Apneea in somn poate conduce la cancer sau atac cerebral. Cei care sufera de apnee de somn obstructiva, o tulburare de somn caracterizata de pauze in respiratie in timpul somnului, se pot confrunta cu un risc crescut de boli grave, cum este cancerul sau atacul cerebral, potrivit unui nou studiu. Cercetatorii australieni au descoperit ca apneea in somn de intensitate moderata sau severa este asociata cu un risc de 3,7 ori mai mare de accident vascular cerebral, de 2,5 ori mai mare de cancer, de 3,4 ori mai mare de deces cauzat de cancerului si de 4,5 ori mai mare de moarte prematura in general. Aceste cifre au iesit la iveala chiar si dupa ce, in cadrul studiului, au fost luati in considerare si alti factori, cum ar fi indicele de masa corporala si statutul de fumator, anunta "Huffington Post". Totusi, apneea in somn de intensitate slaba nu a fost asociata cu un risc crescut de cancer sau de atac cerebral, adauga cercetatorii, anuntaAdevarul.