Previne infarctul si cancerul de prostata. Cinci beneficii dovedite ale sexului. Daca vreti sa fiti mai mereu bine dispusi si sa aveti un risc mai mic sa faceti atacuri de cord, disfunctii sexuale, incercati sa aveti o viati sexuala regulata. Pe langa beneficiile amintite, aveti sanse sa traiti mai mult si sa suferiti mai rar de infectii respiratorii. Zeci de mii de europeni sunt afectati in fiecare an de cancerul de prostata. Studii facute de cercetatori de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie arata ca "barbatii care au avut o viata sexuala regulata timp de 50 de ani sunt mai putin expusi riscului de a avea cancer de prostata". Ei au urmarit, timp de 5 ani, 1.000 de barbati cu varste cuprinse intre 55 si 75 de ani si au descoperit ca cei care au facut sex mai putin de o data pe saptamana aveau un risc dublu de a suferi din cauza disfunctiilor de erectie decat cei care au facut sex cel putin o data pe saptamana. Cercetatorii sugereaza ca in special barbatii mai in varsta beneficiaza cel mai mult de pe urma sexului. "Putem afirma cu certitudine ca sexul regulat protejeaza barbatii mai in varsta de prostata", spune medicul Geoffrey Hacket, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Terapiile alternative, de ajutor in accidentul vascular. Cu un stil de viata sanatos, atacul cerebral poate fi prevenit. De ajutor in acest sens sunt si unele terapii alternative, care sunt utile si in cazul in care ai suferit un AVC. Medicul Cristina Balanescu ne recomanda principalele terapii naturiste care dau rezultate. Solutii preventive pentru ameteala. Polenul - se face o cura de 30 de zile, de 3 ori pe an. Se iau 2 lingurite de granule de polen (ca atare sau amestecate cu miere) dimineata, cu 30 de minute inainte de masa. Sirop din fructe de cuisoare - 500 g de cuisoare se strivesc intr-un mojar, se amesteca cu 150 ml de apa, se lasa 3-4 ore, se strecoara, apoi se adauga 700 g miere si se toarna intr-un recipient de sticla de culoare inchisa, se astupa ermetic si se pastreaza la rece. Se fac 4 cure pe an, in cadrul carora se consuma cate o lingura de 3 ori pe zi. Ginkgo biloba - se prepara o infuzie din 5 g de planta la 250 ml de apa, se acopera 5-8 minute, se strecoara, se indulceste cu miere, se administreaza de 2 ori pe zi, pana la ora 15.00. Ciubotica-cucului - se consuma sub forma de infuzie obtinuta dintr-o lingurita de planta la 250 ml de apa, se fierbe 10 minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi. Alte terapii de ajutor - acupunctura, reflexoterapia, anuntaAdevarul.

Cinci metode sa-ti stapanesti poftele. Ciocolata, biscuiti, branza sau chipsuri. Toate iti fac cu ochiul si nu te poti abtine. Specialistii americani in nutritie ne dau cateva ponturi ca sa ne infrinam poftele culinare. Descopera mancarurile in fata carora stii ca cedezi. Nu considera asta o slabiciune, ci ia-o ca pe ceva intelept! Pofta fiecarei persoane este diferita, de aceea incearca sa-ti dai seama ce anume te determina sa alegi acel fel de mancare, iar pe viitor evit-o pentru a nu mai pofti. Nu cumpara prostioare pentru acasa. Esti mai putin tentat sa mananci chipsuri, prajituri sau bomboane daca nu le ai in camara sau in frigider. Asa ca ti-ai face o mare favoare daca atunci cand mergi la supermarket nu le cumperi. Astfel daca nu le vezi, uiti si nici nu te mai gandesti la ele. Mananca putin, des si sanatos. Una din cauzele principale ale poftelor ar fi scaderea glicemiei, care te determina sa mananci ceva la intamplare. Consumand mancare sanatoasa, la un interval de 3-5 ore, nu te vei simti infometat cand iti va scadea glicemia, informeazaClick.

Cum iti dai seama daca ai herpes sau zona zoster. Herpesul si virusul varicelei dau simptome foarte asemanatoare la nivelul buzelor. Herpesul este un virus care se ascunde in ganglionii bolnavului si dezvolta episoade eruptive si contagioase la slabirea imunitatii organismului. Herpesul se manifesta ca o eruptie de vezicule in jurul gurii si nasului sau in zona genitala si este foarte contagios. O alta diferenta dintre virusul herpes simplex si herpes zoster este ca cel obisnuit are o perioada eruptiva de circa o saptamana, pe cand herpes zoster are o faza a eruptiei de pana la trei saptamani - o luna, scrieUnica.ro.

Semnele de alarma care anunta leucemia mieloida cronica. Bristol-Myers Squibb a lansat "My CML Life" (Viata mea cu LMC) (www.mycmllife.eu/ro), un site web destinat pacientilor cu leucemie mieloida cronica (LMC). Bristol-Myers Squibb face disponibil acest portal de informare si pentru pacientii din Romania, sprijinindu-i astfel cu informatii medicale accesibile si instrumente utile pe parcursul diferitelor etape ale experientei lor cu LMC. "Suntem bucurosi sa punem la dispozitia pacientilor din Romania si a celor care ii ingrijesc aceasta resursa de informare medicala", spune Calin Galaseanu, Country Manager Bristol-Myers Squibb Romania. "My CML Life este deja la dispozitia pacientilor din 9 tari din intreaga Europa, oferindu-le sprijin pentru a gestiona si invinge dificultatile inerente afectiunii lor, pregatindu-i in acelasi timp sa poata purta un dialog mai avizat cu medicul lor", anuntaDoctorulZilei.ro.