Care este cel mai potrivit moment sa slabesti? Expertii sustin ca vara este un este anotimpul optim de a incepe un program de slabire, deoarece soare binedispune, creste nivelul de energie din organism si imbunatateste circulatia cardiovasculara. Incepand cu lunile aprilie si mai zilele sunt mai lungi si corpul este expus un timp mai indelungat la razele soarelui. Astfel, organismul simte mai putin nevoia de a asimila carbohidrati si nu se mai simte la fel de tentat de alimentele nesanatoase. In plus, studiile arata ca persoanele care tin un jurnal alimentar pot sa piarda chiar si cu 6 kg mai mult. Iata cateva reguli de urmat in ceea ce priveste un regim echilibrat, avand in vedere cele 5 grupe principale de alimente, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci plante care te scapa de oboseala. Insomnii, stres, deprimare, pierderi de memorie... toate aceste probleme, resimtite din plin primavara, pot fi alungate cu ajutorul produselor din natura. Citeste in revista "Click! pentru femei" ce infuzii, comprimate din plante, uleiuri esentiale te energizeaza eficient. Cimbrisor. Cand esti epuizata, trebuie sa-ti reechilibrezi organismul. Foloseste o infuzie stimulatoare dintr-un amestec de cimbrisor (30 g), zeama de lamaie, radacina macinata de ghimbir (10 g), radacina macinata de angelica (15 g) si flori de rozmarin (30 g). Pune o lingurita din acest amestec intr-o cana cu apa, fierbe 2 minute, apoi lasa la infuzat 5 minute. Strecoara si bea cate o cana dimineata si la amiaza, timp de 21 de zile. Menta piparata. Ca sa-ti relaxezi musculatura in zona spatelui, prepara un amestec de 5 picaturi de menta piparata in 1-2 linguri ulei de masline. Foloseste-l pentru a-ti masa, timp de 15 zile, regiunea de la baza spatelui, anuntaClick.

Razboiul caloriilor. Ce ingrasa mai mult: 100 de gr de mici sau 100 de gr de hamburger? In mod traditional, romanilor le place sa manance mici de 1 Mai, iar cei mai multi probabil nu stiu ca sunt mai sanatosi si au si mai putine calorii decat hamburgerii. Micii sunt mai sanatosi decat hamburgerii si au mai putine calorii. Afirmatia le apartine medicilor nutritionisti, care spun ca 100 de grame de mici au 200 de calorii, un mic avand de regula in jur de 80 de grame. De cealalta parte, 100 de grame de hamburger poate ajunge si pana la 400 de calorii, in conditiile in care acesta contine paine, legume, sosuri si, uneori, chiar branza. Un hamburger are in medie 200 de grame, astfel incat aportul caloric poate ajunge la 800 de calorii, fara a lua in calcul si caloriile cartofilor prajiti, care insotesc de obicei acest preparat fast-food, informeazaGandul.

Esti stresata? Vezi ce probleme digestive poti sa ai! Sistemul digestiv este atat de sensibil la stres incat si cea mai mica neliniste iti poate da probleme la stomac. Vezi ce probleme digestive se pot pune pe seama stresului si cum scapi de ele. Expresia "fluturi in stomac" nu este intamplatoare, ci a aparut pentru ca sistemul digestiv este atat de sensibil la stres incat orice emotie iti poate da cel putin o senzatie ciudata in stomac, daca nu mai rau. Asta se intampla deoarece sistemul digestiv este foarte sensibil si plin de terminatii nervoase, la fel ca si creierul, motiv pentru care mai este numit si "micul creier". Pe langa faptul ca poti avea "fluturi in stomac", emotiile puternice, atat pozitive, cat si negative, pot duce la diaree, crampe, sau alte tipuri de dureri. Pe termen lung, stresul prelungit duce la balonare, flatulenta, constipatie, acele mici neplaceri pe care le poti avea zilnic fara sa-ti dai seama care este adevaratul vinovat, scrieUnica.ro.

Cancerul pulmonar detectat cu ajutorul unui simplu test de respiratiei. Oamenii de stiinta vor putea sa detecteze primele semne ale cancerului pulmonar cu ajutorul unui test respirator "ieftin si simplu". Cercetatorii de la Facultatea de medicina din cadrul Universitatii Louisville din Statele Unite au descoperit o metoda eficienta pentru a distinge cu acuratete intre bolile pulmonare benigne si cancerul pulmonar aflat in stadii incipiente. Testul conceput de cercetatorii americani ofera acelasi nivel de acuratete ca actuala tehnica - tomografie cu emisie de pozitroni (PET) -, dar cu o specificitate aproape de doua ori mai mare. Scanerul clasic produce imagini tridimensionale cu interiorul corpului pentru a arata cat de mult s-a raspandit cancerul si in ce fel boala raspunde la tratament, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cele mai bune si cele mai rele cinci alimente pentru dinti. Atunci cand nu avem la-ndemana periuta de dinti, unele alimente ne pot fi aliati de nadejde. Ele curata si protejeaza dintii. Altele, in schimb, trebuie evitate pentru ca pateaza dantura, cauzeaza caderea dintilor sau distrugerea lor. In calitate de specialist in cadrul campaniei Zambeste Romania, care aduce informatii si solutii pentru o mai buna igiena orala, medicul Dana Caranovic atrage atentia asupra faptului ca ingrijirea dintilor se realizeaza si prin alimentele pe care le consumam, nu doar prin interventia specialistului sau produselor dedicate. De aceea, mai jos gasiti 5 prieteni si 5 dusmani pe care sa ii luam foarte in serios. Ca o regula generala pe care trebuie sa o stiti: ce ne face bine la sanatate, ne face bine si la dinti, informeazaClick.