Tot mai multi copii si tineri sufera de astm fara sa stie. Furtunile agraveaza simptomele. Spirometria, un test simplu care dureaza intre trei si cinci minute, iti poate arata daca suferi de astm. Odata depistata, boala poate fi controlata, adica pot fi prevenite crizele ce pun in pericol viata. Fiindca nu este suficient diagnosticat, astmul ucide o persoana in fiecare ora in vestul Europei, avertizeaza specialistii cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului, marcata astazi. Intre 800 de mii si 1 milion de romani sufera de astm, potrivit estimarilor Societatii Romane de Pneumologie. Iar multi dintre cei care au aceasta afectiune respiratorie care poate fi severa nu au fost diagnosticati si, deci, nu primesc tratament, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cinci situatii frecvente care conduc la pierderea dintilor. Nu de putine ori alegem sa amanam pentru prea mult timp vizita la dentist. Grija pentru sanatatea dintilor este lasata adesea pe ultimul loc. Si, desi nu credem, problemele incep sa apara. O simpla carie in prima faza nu sperie pe nimeni. Insa, in timp, repercusiunile pot fi destul de grave - pierderea dintelui si, implicit, apelarea la implant dentar. Acesta este doar un exemplu de cauza care frecvent conduce la pierderea dintilor. Specialistul in implantologie, dr Taner Chemal ne explica care sunt cele mai des intalnite situatii care ne afecteaza sanatatea dintilor si care, intr-un final, ne conduc spre implantul dentar, scrie Doctorul zilei.

Plantele - speranta sau amagire in cancer? Considerata una dintre cele mai de temut boli, cancerul poate fi combatut cu ajutorul remediilor oferite de natura. Plantele care au efect anticancerigen ajuta la incetinirea bolii, completand actiunea terapiei oncologice, fara a o inlocui insa. Leacurile din plante si-au dovedit eficienta inca din cele mai vechi timpuri in diverse probleme de sanatate. Si cand vine vorba de cancer, una dintre afectiunile care a "castigat" tot mai mult teren in ultimii ani, numeroase studiile au demonstrat ca preparatele din plante ajuta la potentarea efectelor tratamentelor clasice, cu cateva conditii. Ele trebuie sa fie recomandate de specialistul fitoterapeut in colaborare cu medicul oncolog, sa fie administrate conform indicatiilor si sa completeze tratamentul medicamentos, scrie Click.

Ce faci daca ai cosuri sub piele. Cosurile de sub piele sunt foarte dureroase si greu de ascuns, deoarece se umfla foarte tare, chiar si sub machiaj. Vezi ce trebuie sa faci daca ai cosuri sub piele. Cum se formeaza un cos sub piele si de ce e diferit de un cos obisnuit. Vezi in filmuletul de mai jos cum bacteriile si mizeria ajung sub piele si provoaca infectii urate, care se umfla si dor, fara sa poata fi stoarse cu usurinta. Cum scapi de un cos de sub piele. Comprese calde ajuta la colectarea mai rapida a puroiului, care grabeste vindecarea. Nu incerca sa storci un cos aflat adanc sub piele, deoarece el se va sparge in interior si infectia se va raspandi, scrie Unica.

De ce "amar" inseamna mai bun si mai sanatos. Din ce in ce mai multe studii sustin ca zaharul, si nu grasimile saturate, este principalul vinovat de riscul crescut de boli de inima. Acum, ca s-au stabilit prioritati si stim ce trebuie evitat cu orice pret, poate este momentul sa vedem si ce trebuie sa mancam pentru a fi mai sanatosi. Cum opusul este deseori valabil, si in acest caz ar trebui sa ne cultivam gustul pentru amar si sa-l uitam pe cel dulce. Ne place gustul dulce si respingem gustul amar. "Doar trei alimente amare le consumam cu regularitate: cafeaua, ciocolata si berea. Dar si acestea sunt foarte indulcite, in special primele doua", este de parere dr. Andrew Weil, directorul Centrului de Medicina Integrativa din Arizona, SUA, potrivit Adevarul.

Rosiile, bune pentru fertilitatea barbatilor. Consumul regulat de rosii ar putea creste productia de sperma cu pana la 70%. Acest efect s-ar datora licopenului, o substanta nutritiva responsabila pentru culoarea rosie a acestor legume. Un grup de sprijin al persoanelor infertile va incepe un studiu cu durata de un an, pentru a vedea daca suplimentele alimentare zilnice cu licopen administrate barbatilor vor putea stimula fertilitatea acestora. "In general, se considera ca infertilitatea este o problema feminina, deoarece femeile sunt cele care nasc, dar, in jumatate dintre cazuri, este vorba despre probleme legate de calitatea si functionarea spermatozoizilor", a declarat Karen Veness, purtatoare de cuvant a asociatiei Britain's Infertility Network, scrie Romania libera.