Tehnici uimitoare de respiratie care iti imbunatatesc viata. Un om obisnuit respira de aproximativ 23.040 de ori pe zi. Insa de multe ori facem asta destul de ineficient: luam guri de aer mici, superficiale, in timp ce ne contractam, inconstient, abdomenul. Din cand in cand, poate ca ar trebui sa acordam putina atentie si acestei simple activitati. Tehnica 4-7-8: Tine-ti varful limbii chiar in spatele dintilor de sus pe tot parcursul exercitiului. Expira complet pe gura, scotand un sunet delicat, suierator. Inchide gura si inhaleaza incet prin nas cat timp numeri pana la 4. Acum, tine-ti respiratia cat timp numeri pana la 7 si pe urma expira cat timp numeri pana la 8. Realizeaza inca trei cicluri si apoi repeta la fiecare cinci minute, pana cand adormi, scrieAdevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Nu stii de ce te ingrasi? Iata care ar putea fi cauza. Traiul langa un aeroport duce la cresterea circumferintei taliei, din cauza stresului provocat de zgomot, afirma autorii unui studiu realizat in Suedia. Studiul a analizat legatura dintre starea de sanatate a 5.000 de locuitori din regiunea Stockholm, monitorizati intre opt si zece ani, si nivelul sonor inregistrat in locuintele lor. Cu cat zgomotul suportat zilnic de voluntari era mai mare, cu atat ei erau expusi unui risc mai crescut de a se ingrasa, au explicat sase cercetatori de la Institutul Karolinska, specializati in medicina de mediu, medicina moleculara si endocrinologie, noteazaDoctorul Zilei.

Iata zece dintre cele mai intalnite mituri alimentare. Cu totii stim ca usturoiul ne apara de raceala, ca bananele ingrasa, salata ne ajuta sa slabim, laptele iti intareste sistemul osos, si, daca vei consuma nuci, vei fi mai destept. Dar, oare toate aceste mituri sunt si adevarate? Unele da, unele nu. Uite 10 mituri alimentare in care sigur crezi. 1. In fiecare zi trebuie sa bem cate doi litri de apa - depinde. Consumul de apa se raporteaza la varsta si greutate. O persoana, daca nu a depus efort fizic, daca nu sta in disconfort termic si duce o activitate obisnuita, are nevoie de 30 de mililitri de apa pe kilogram corp pe zi, relateazaClick.

Boala de piele care te protejeaza de cancer. Persoanele care au eczeme sunt mai putin predispusi sa devolte cancer de piele, potrivit expertilor. Explicatia: raspunsul imun declansat de bolile de piele poate impiedica formarea tumorilor, omul eliminand, prin descuamarea pielii, celulele canceroase de la suprafata pielii, sustin specialistii de la Colegiul Regal londonez. In cadrul studiului britanicilor, soarecii modificati genetic care duceau lipsa de trei proteine necesare pielii sanatoase au fost folositi pentru a replica anumite defecte ale pielii care se intalnesc la oamenii care sufera de eczeme, scrieDoctorul Zilei.

Cele mai bune surse de proteine vegetale. Ce sa mananci daca esti vegetarian. Tot mai multe persoane renunta la carne din diverse motive. Este sanatos sa tii si cure in care mananci doar fructe si legume, insa ai nevoie si de proteine. Afla ce legume ar trebui sa mananci pentru o dieta echilibrata! O singura ceasca de mazare contine 7,9 grame de proteine, adica aceeasi cantitate continuta de un pahar de lapte. In mod normal, intr-o zi femeile au nevoie de 46 de grame de proteine, iar barbatii 56, noteazaUnica.

Fumatul dauneaza vietii sexuale. Stim cat de periculos este fumatul pentru sanatate. Insa acest obicei dauneaza inclusiv vietii sexuale si fertilitatii, afectati fiind atat barbatii, cat si femeile. Fumatul afecteaza erectia deoarece cauzeaza spasme ale arterelor, ceea ce impiedica circulatia sangelui spre organele genitale. Totodata, fumatul atrofiaza arterele si le reduce elasticitatea, primele afectate fiind chiar cele din zona organelor reproductive, deoarece acestea sunt cele mai sensibile si mai inguste. Cercetatorii de la Universitatea din Hong Kong au descoperit ca barbatii care fumeaza in jur de 20 de tigari pe zi au un risc cu 60% mai mare de a suferi de disfunctii erectile in comparatie cu cei care nu au acest obicei, scrieAdevarul.