Rinita alergica: cum se diagnosticheaza. Diagnosticul de alergie este pus pe baza unor analize specifice, indicate de medicul alergolog. Acestea includ testarea cutanata si analize de sange. "Exista doua posibilitati. Se poate face testare cutanata si se urmareste daca pielea reactioneaza la vreun alergen (exista truse speciale cu extracte alergenice standardizate) sau se pot face analize din sange (IgE specifice). Trebuie mentionat ca aceste teste pot fi facute la orice varsta, chiar si la copii sub 1 an. De obicei, daca nu sunt probleme, este bine ca testele sa fie facute doar dupa varsta de 4 ani, dupa ce sistemul imunitar este bine dezvoltat. Atunci cand un copil are probleme care ne fac sa ne gandim la o alergie (raceli repetate, dermatita atopica, obstructie nazala permanenta), testele trebuie efectuate indiferent de varsta. In cazul copiilor, mai ales la varsta mica, sunt recomandate testele din sange", a declarat medicul Rares Simu, medic specialist imunologie clinica si alergologie, pentru Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Poti face ulcer de la mancarea picanta? Mituri despre digestie explicate de medici. Intr-o digestie corecta, alimentele ingerate sunt descompuse si transformate treptat in substante asimilabile, aminoacizi din proteine, glucide, acizi grasi, saruri minerale, vitamine. Un organism sanatos asimileaza exact cat si ce ii trebuie din alimente, insa o nutritie dezechilibrata duce la functionarea deficitara a acestui proces, ce se reflecta mai tarziu in bolile care apar. Schimbarile permanente din stilul de viata modern fac sa circule multe mituri despre digestie. Medicii le explica. 1. Faci ulcer de la mancarea picanta. Ulcerul este cauzat atat de o infectie provocata de o bacterie, cat si de medicamente precum aspirina, ibuprofen, naproxen (antiinflamator) luate in exces. Mancarea picanta poate agrava ulcere existente, insa nu le provoaca, informeaza doctorulzilei.ro.

Iata ce greseli faci inainte de culcare! Insomniile sunt, deja, ceva obisnuit pentru tine si orice remediu ai incercat nu a avut succes? Multi, dintre noi, intreprindem anumite actiuni seara fara sa ne gandim la consecinte. Iata o lista cu cele mai frecvente greseli, care nu te lasa sa dormi. Evita sa bei cafea sau orice alta bautura care contine cofeina, dupa ora pranzului sau spre seara. Cel mai indicat moment pentru o astfel de licoare este dimineata sau pana in pranz. Astfel risti sa stai cu ochii pe tavan toata noaptea daca te lasi prada acestei placeri. Daca ai sarit peste mese, in timpul zilei, nu incerca sa le recuprezi inainte de culcare. Te vei simti ghiftuit, iar stomacul tau se va chinui sa digere mancarea in loc sa te lase sa dormi, noteaza Click.

Mituri legate de dieta vegetariana. Multi oameni au ales sa nu mai consume produse de provenienta animala. Conceptiile gresite, care au existat de-a lungul anilor, au inconjurat dietele vegetariene si pe cei care le adopta. Iata care sunt aceste mituri si care este de fapt realitatea. Mit: Vegetarienii nu primesc suficiente proteine. Realitate: Vegetarienii primesc suficiente proteine. Ceea ce ei nu obtin este cantitatea excesiva de proteine care se gaseste in dieta moderna. Daca mananci multe fructe, legume si cereale obtii suficiente proteine. Mit: Vegetarienii nu primesc suficient calciu. Realitate: Acest mit a aparut din cauza celor care au eliminat din dieta lor produsele pe baza de lapte. Acestia considerau ca singurele surse bune de calciu erau laptele si branza, scrie clickpentrufemei.ro.

Cinci reguli de aur care te feresc de o moarte prematura. Tinand cont de faptul ca un numar foarte mare de decese inregistrate anual in intreaga lume sunt legate direct de stilul de viata nesanatos, cei care monitorizeaza sanatatea populatiei si-au stabilit ca obiectiv reducerea cu 25 la suta a acestor decese premature pana in 2025. Astfel, vor fi salvate 37 de milioane de vieti in 15 ani. Expertii sustin ca nu este greu sa se previna aceste decese premature si ca exista sase moduri de a face asta: 1. Renuntarea la fumat Adunarea generala a Natiunilor Unite si-a stabilit drept obiectiv reducerea cu 30 de procente a populatiei care fumeaza, tinta ce trebuie atinsa pana in 2025. In prezent, in tarile dezvoltate s-a observat o reducere a procentului de fumatori in urma interzicerii furmatului in locurile publice si a cresterii accizelor la tigari. Integral in doctorulzilei.ro.