Alimente consistente care te ajuta la slabit. In toata nebunia dietelor, au capatat reputatie proasta si alimente care nu sunt atat de pacatoase, mai ales daca sunt consumate cu moderatie. Ouale. Au fost mult timp considerate alimente nesanatoase, pentru ca sunt bogate in colesterol care ingroasa vasele de sange. Depinde foarte mult de modul de preparare: cu cat este supus tratamentului termic, cu atat devine mai greu de digerat. "Oul fiert tare e foarte bogat in proteine de cea mai buna calitate si bun la micul-dejun pentru ca amana senzatia de foame. Omleta sau ouale ochiuri cad mai greu la stomac", explica medicul nutritionist Lygia Alexandrescu. Friptura de vita. Ani de zile, medicii au atras atenaia asupra consumului de carne rosie, care ar creste riscul de cancer. Insa friptura de vita in sange nu este tocmai rea pentru talie. De fapt, o poraie de friptura de vita nu foarte groasa are aproape la fel de multe grasimi saturate, adica "rele" ca pieptul de pui fara pielita, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Toxinele care ne afecteaza creierul si inteligenta. Oamenii de stiinta au identificat recent mai multe tipuri de chimicale care ar putea fi considerate responsabile pentru o gama larga de probleme comportamentale si cognitive ale oamenilor. Cei mai expusi la substantele neurotoxice sunt copiii sau cei care au venituri reduse, scrie revista "The Atlantic". Patruzeci si unu de milioane de puncte IQ. Aceasta este suma colectiva a pierderilor cognitive a cetatenilor americani care au fost expusi la plumb, mercur si diferite pesticite organofosforice. Concluzia ii apartine doctorului David Bellinger, un profesor de neurologie de la Scoala Medicala Harvard, studiul sau fiind publicat de Institutul National al Sanatatii, in 2012. Cercetarea sa a avut la baza o comparatie a coeficientelor de inteligenta in randul copiilor ale caror mame, pe perioada graviditatii, au fost expuse organofosfatilor (pesticide utilizate in agricultura) fata de cele care au fost ferite de aceste "neurotoxine", anuntaAdevarul.

Medicii avertizeaza: produsele pe care le folosesti zilnic au efecte dramatice asupra fertilitatii. Chimicalele din produsele de igiena pe care le folosim zilnic ar putea sa afecteze fertilitatea barbatilor, arata un studiu recent. In sapun, pasta de dinti si recipiente de plastic se gasesc ingrediente toxice pentru organismul uman. Studiul a fost publicat in The EMBO Journal, principalul coordonator fiind Timo Strunker de la Centrul European de Studii si Cercetare din Bonn, Germania, relateaza The Independent. Cercetarea arata ca 30 din 96 de produse folosite in mod curent intr-o gospodarie au un efect direct asupra unui situs proteic de legare al progesteronului la nivelul cozii spermatozoidului, numit catsper. Acest situs controleaza mobilitatea spermatozoidului. Mai mult decat atat, unele chimicale din aceste produse cosmetice afecteaza si femeile provocand dezechilibre hormonale. Un ingredient pe care ar trebui sa-l evitam in produsele pe care le folosim este triclosanul care provoaca scaderea calitatii spermei si dereglarea functiilor glandei tiroide, precum si a fluxului normal al hormonilor sexuali. Mai mult decat atat, Societatea de Endocrinologie a catalogat triclosanul ca ingredient care altereaza nivelurile de hormoni tiroidieni si sexuali, precum testosteronul si estrogenul, informeazaEVZ.

Alimente care tin la distanta cancerul si bolile de inima. Kiwi si broccoli tin bolile de inima la distanta, ciresele previn guta, fasolea combate cancerul de colon si aduce buna-dispozitie. Ceapa trateaza raceala, morcovii protejeaza ochii si spanacul tine creierul in priza. Kiwi si ciresele, recomandate cardiacilor Kiwi are de doua ori mai multa vitamina C decat portocalele, mai multe fibre decat ma rul si "bate" bananele la potasiu. Fitonutrientii din kiwi protejeaza impotriva bolilor de inima, cancerului si infectiilor res piratorii. Kiwi "subtiaza" san gele in mod natural si previne blocarea vaselor, exact ca aspirina, dar fara efecte adverse. "Studiile au aratat ca fructele reduc stresul, stimuland regenerarea celulelor", subliniaza specialistul in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi. Nutritionistii recomanda, zilnic, unul-doua fructe cat mai coapte, scrieDoctorulZilei.ro.

De ce este bine sa mananci ceapa. Ceapa face parte din familia "alium" care mai include usturoiul, prazul sau arpagicul. Aceste legume sunt cultivate de mii de ani si nu doar pentru aromele deosebite, ci si pentru proprietatile lor medicinale. Ceapa este de diverse marimi, forme, culori si arome. Cel mai des intalnite tipuri de ceapa sunt cele rosii, galbene sau albe. Aromele pot varia de la dulce si suculente pana la iute, deseori depinzand de anotimpul in care sunt crescute si consumate. Se estimeaza ca aproape 48 de miliarde de kilograme de ceapa sunt cultivate in fiecare an in toata lumea, potrivit "Medical News Today". Beneficiile potentiale ale consumului de ceapa includ un risc scazut pentru cateva tipuri de cancer, imbunatatirea dispozitiei, dar si o piele si un par mai sanatoase. Ceapa este un aliment cu un continut caloric scazut, dar plin de nutrienti benefici pentru sanatate, cum ar fi vitaminele, mineralele si antioxidantii. 150 de grame de ceapa contin aproximativ 65 de calorii, 15 grame de carbohidrati, 0 grame grasime, 0 grame colesterol, 3 grame de fibre, 7 grame de zaharuri, 2 grame de proteine si 10% sau chiar mai mult din aportul zilnic necesar de vitamina C, B6 si mangan. Ceapa mai contine si cantitati reduse de calciu, fier, magneziu, fosfor, folati si potasiu, iar dintre antioxidati contine quercetina si sulf, anuntaAdevarul.