De ce este cascatul contagios? Ne ajuta sa ne racorim creierul si sa intram intr-o stare de alerta. Cascatul, acest fenomen atat de contagios, a fost indelung analizat de cercetatori. Desi multi au ajuns la concluzia ca aceasta activitate creste nivelul de oxigen din creier, noi studii au concluzionat ca, de fapt, scopul cascatului este sa racoreasca creierul. Cercetarile anterioare in privinta cascatului nu au reusit sa demonstreze o legatura clara intre cascat si nivelul de oxigen, sunt de parere autorii noului studiu despre cascat. Echipa de cercetatori considera ca schimbarile in temperatura creierului sunt asociate cu ciclurile de somn, cu activarea corticala si cu stresul. Astfel, ei au formulat o noua teorie conform careia cascatul poate fi afectat de variatiile din temperatura inconjuratoare si ca inhalarea aerului rece prin cascat poate scadea temperatura creierului, obtinand astfel "o homeostaza optima", noteaza "Medical News Today". Asadar cascatul poate avea loc doar in cadrul unei "ferestre termale", adica in cadrul unei perioade de timp care inregistreaza o temperatura optima pentru cascat, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Suc detoxifiant pentru rinichi din trei ingrediente de sezon. Rinichii tai sunt organe sensibile, care filtreaza multe din toxinele care iti circula prin corp. Vezi cum sa prepari acasa un suc detoxifiant pentru rinichi din 3 ingrediente de sezon. Ridichile contin enzime cu proprietati antiseptice, care distrug bacteriile, fungii si reduc inflamatia. Desi sunt adesea lasate in umbra altor plante bune pentru rinichi, ridichile de mai sunt foarte sanatoase, pline de fibre si perfecte pentru o cura de detox natural, anuntaUnica.ro.

Dieta suedeza te ajuta sa scapi de pana la 5 kilograme in 7 zile. Meniul complet. Dieta suedeza e un sistem de nutritie pus la punct care te ajuta sa scapi rapid de kilogramele in plus prin reglarea metabolismului. Dieta suedezase bazeaza pe terci din faina de hrisca, lapte cu continut redus de grasime, cartofi, fructe si legume si poti slabi cu ajutorul ei intre 3 si 5 kilograme intr-o saptamana. Dieta suedeza detaliata pe zile : Luni. Mic dejun: 1 pahar de lapte cu continut redus de grasime si terci din faina de hrisca. Pranz: 100 g branza de vaca, salata de rosii, ceapa si piper verde si un pahar de lapte cald. Cina: 3 cartofi copti, 200 g de sfecla de zahar la care se adauga smantana cu continut redus de grasime, 1 felie de paine neagra. Integral peDoctorulZilei.ro.

Sapte pasi importanti pentru ca orice femeie sa previna cancerul de san. Mediul in care traim este incarcat cu o varietate de substante care ne pun in pericol sanatatea. 17 dintre acestea au o legatura directa cu cancerul mamar, arata studiile. Sunt cateva masuri pe care le putem lua, insa, pentru a reduce riscurile. Oamenii de stiinta americani de la Institutul Silent Spring din Massachusetts au alcatuit o lista cu 17 substante care sunt, potrivit specialistilor, cele mai periculoase pentru femeile care sunt predispuse la cancer mamar. Principalele 7 masuri pe care orice femeie ar trebui sa le ia, pe cat posibil, pentru a preveni cancerul de san, conform recomandarilor specialistilor americani, sunt: 1. Limiteaza pe cat posibil expunerea la vapori de benzina sau de motorina si la gazele de esapament ale masinilor. O solutie poate fi ca, atunci cand te plimbi, sa eviti strazile aglomerate, cu trafic intens si sa folosesti partea trotuarului cat mai indepartata de strada, scrieAdevarul.

Factorii de risc ai cancerului colorectal. Cancerul intestinului mare este mai greu de depistat daca nu mergi la medic cu scopul de a-l descoperi. Asadar, vezi care sunt factorii de risc ai cancerului colo-rectal. Cancerul colorectal poate fi cauzat si de o dieta saraca in fibre, care ajuta tractul digestiv, in favoarea uneia bogate in grasimi si calorii. Unele studii au aratat ca persoanele care consuma multa carne rosie prezinta riscul crescut. Daca duci o viata inactiva, este mult mai posibil sa faci cancer colorectal - sau alt tip de cancer. Este important sa faci miscare fizica in mod regulat, anuntaLibertatea.