Utile: Lista alimentelor care amelioreaza simptomele bolilor provocate de fumat; Atentie la vitamina C! Administrarea zilnica dubleaza riscul aparitiei unei boli grave; Testari gratuite pentru hepatite si HIV
Ce face anxietatea din tine! Cum reactioneaza organismul in fata stresului cronic. Nimanui nu-i place sa simta valuri insuportabile de stres sau de anxietate, iar atunci cand aceste socuri devin o obisnuinta, impactul asupra organismului se agraveaza, sanatatea noastra fiind periclitata. Fie ca treci printr-o situatie stresanta izolata, sau esti unul din milioanele de oameni care sufera de o tulburare anxioasa, reactia fizica in fata emotiei puternice te afecteaza in mai multe feluri decat iti inchipui, scrie Adevarul.
Atentie la vitamina C! Administrarea zilnica dubleaza riscul aparitiei unei boli grave. Persoanele care iau cate o vitamina C pe zi, pe perioade indelungate de timp, isi dubleaza, practic, riscul de a suferi de pietre la rinichi. Cele mai recente studii efectuate de cercetatorii Institutului Karolinska din Stockholm (Suedia) arata ca administrarea zilnica a vitaminei C, pe perioade lungi de timp, dubleaza pericolul aparitiei pietrelor la rinichi. Oamenii de stiinta suedezi au precizat, insa, ca nu vitamina in sine este periculoasa, scrie Romania libera.
Simptomele celor mai comune boli cu transmitere sexuala. Bolile cu transmitere sexuala au, in general, simptome asemanatoare, care daca nu li se acorda atentia cuvenita duc la agravarea afectiunilor. Pentru a-ti proteja sanatatea, afla cum se manifesta cele mai comune afectiuni sexuale. Clamidioza. Simptomele acestei afectiuni se manifesta la jumatate dintre barbatii infectati si la o treime dintre femei, cele mai frecvente fiind senzatia de arsura in timpul urinarii, urina tulbure, febra, oboseala, pruritul genital si durerile abdominal joase, scrie Click.
De ce trebuie sa profiti de fructele de sezon. Visinele, ciresele si fragii sunt cateva dintre fructele delicioase cu care ne rasfata inceputul verii. In plus, ele pot deveni desertul tau preferat, daca tii cont de sugestiile noastre! Ciresele te ajuta sa dormi bine Sursa de vitamine (A si C), ciresele usureaza digestia si previn aparitia bolilor de inima datorita continutului de antioxidanti. Consumat dimineata, sucul de cirese preparat in casa te va ajuta sa-ti revii mai repede dupa efortul fizic. Seara, ciresele sunt o buna sursa de melatonina, scrie Adevarul.
Plantele care imbunatatesc digestia, cheia mentinerii siluetei. Iti doresti o silueta frumoasa pentru tinutele estivale? Acum este momentul sa iti corectezi greutatea corporala. Iar primul pas pe care trebuie sa il faci este imbunatatirea digestiei. Oricine poate avea o digestie mai buna in mod natural cu ajutorul enzimelor si extractelor din plante. Enzimele sunt substante complexe care se afla la baza tuturor functiilor din organism: de la digestie pana la sustinerea activitatii cerebrale, musculare sau imunitare, scrie Doctorul zilei.
Studiu: Dubla mastectomie, inutila in majoritatea cazurilor. Aproximativ 70% dintre femeile care au decis sa se supuna unei duble mastectomii, dupa ce au fost diagnosticate cu cancer la un singur san, prezinta totusi un risc extrem de scazut de a dezvolta o tumoare la sanul sanatos, se arata intr-un studiu american. "Cel mai probabil, ceea ce le determina pe femei sa recurga la mastectomia profilactica este teama de recidiva a cancerului, dar acest lucru este absurd, deoarece faptul de a extirpa sanul sanatos nu reduce deloc riscul de recidiva a tumorii in sanul afectat de cancer", scrie Gandul.
Testari gratuite pentru hepatite si HIV. Un numar de 34.000 de persoane vor fi testate gratuit, pana in data de 30 aprilie 2016, pentru depistarea virusului HIV, dar si a hepatitei B si C. Orice persoana care doreste sa faca o astfel de testare trebuie sa se adreseze Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti. Initiativa face parte dintr-un proiect care are ca obiectiv si realizarea unui registru electronic national ce va contine inregistrarea pacientilor cu hepatita, scrie EVZ.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II