Metode antiimbatranire la indemana. Stresul, principalul vinovat de imbatranirea organismului. Medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competente in apifitoterapie, ne-a oferit, la Adevarul Live, trucuri eficiente care ne ajuta sa tinem timpul in loc. Medicii spun ca semnele imbatranirii apar mai intai la interior, la nivel invizibil cu ochiul liber, pentru ca de-abia tarziu, trecerea timpului sa se faca simtita si pe piele. Asadar, masurile antiaging nu trebuie sa aiba ca principal obiectiv atenuarea ridurilor. Se vorbeste tot mai des in ultimul timp despre remediile pe baza de celule stem din plante, dar si despre germenii care detin secretul antiimbatranire. Medicul de familie Ruxandra Constantina ne lamureste cat de reale sunt, de fapt, aceste beneficii, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum poti depista cancerul mamar chiar inainte de a merge la doctor. Cancerul mamar poate fi depistat in faze incipiente fara a ne prezenta la doctor. Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca, in Europa, la fiecare doua minute si jumatate, se pune un diagnostic de cancer la san. In Romania, 5% dintre femei sufera de aceasta boala. Cifrele OMS mai arata ca, in fiecare an, la nivel mondial apar mai mult de o jumatate de milion de cazuri noi, incidenta acestui tip de cancer fiind de 2-3 ori mai mare in tarile moderne. Mai jos, puteti regasi cateva simptome care trebuie sa serveasca drept semnal de alarma pentru femei chiar inainte de a merge la doctor, scrie Gandul.

Puteti face infarct de la aerul conditionat. Cum sa-l folositi ca sa nu va imbolnaviti. Utilizat abuziv, la temperaturi joase si fara a fi intretinut corespunzator, aerul conditionat declanseaza multe probleme de sanatate, de la infectii respiratorii minore pana la boli mai grave ca legioneloza. In plus, puteti face infarct la trecerea brusca de la rece la cald. Boli respiratorii. Aparatele de aer conditionat nu aduc aer proaspat, ci mentin concentratia de poluanti din incapere si imprastie bacterii, virusuri si mucegai. Pentru dezumifidificare, aparatul depune particule de apa intr-un vaporizator, care, daca nu este golit, devine pepiniera de microbi. Astfel, apar virozele, bronsitele sau legioneloza (o forma severa de pneumonie), scrie Doctorul zilei.

Lista alimentelor care afecteaza creierul. Poate ca ai auzit ca o serie de alimente imbunatatesc IQ-ul, insa stiai ca altele afecteaza creierul? In cele ce urmeaza, afla ce produse nu este indicat sa incluzi in dieta zilnica. Zaharul. Desi atunci cand consumam zahar avem impresia ca ne putem concentra mai usor, specialistii atrag atentia ca efectul nu este de durata. Din contra, o dieta bogata in zaharuri scade activitatea creierului, intrucat reduce capacitatea insulinei de a ajuta celule creierului sa foloseasca zaharul pentru procesarea gandurilor si a emotiilor. Carnea rosie si untul. Si dieta bogata in grasimi "rele" are un impact negativ asupra creierului, afectand functiile cognitive, scrie Click.

La ce riscuri te expui daca iei suplimente alimentare. Suplimentele alimentare care contin vitamina C, E si betacaroten, considerate multa vreme un mijloc de incetinire a procesului de imbatranire a organismului prin efectul lor antioxidant, ar putea, de fapt, accelera acest proces, au descoperit cercetatorii canadieni. Potrivit teoriei acceptate in prezent, antioxidantii reduc efectul "oxidant" al radicalilor liberi - acele molecule corozive produse de organism in timpul procesarii oxigenului, care sunt inspirate, de asemenea, din aerul poluat si din fumul de tigara. Insa, potrivit cercetatorilor de la Universitatea McGill din Canada, nu doar ca radicalii liberi nu provoaca imbatranirea, dar administrarea suplimentelor alimentare antioxidante ar putea, de fapt, sa accelereze acest proces, scrie Doctorul zilei.

Nu va mai incredeti in Wikipedia! 9 din 10 informatii despre sanatate sunt eronate. In ultimii ani, increderea in medici a scazut, in favoarea informatiilor despre sanatate gasite pe internet. Una dintre sursele considerate de multi ca fiind sigure si cel mai des utilizate este Wikipedia. Dar aceasta enciclopedie online este plina de greseli, avertizeaza specialistii. Oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii au comparat informatiile despre cele mai comune afectiuni - de la boli cardiovasculare si diabet la cancer pulmonar si depresie - cu informatii medicale obtinute prin cercetare stiintifica. Concluzia a fost: "Majoritatea articolelor de pe Wikipedia contin multe erori", scrie Adevarul.