Uita tot ce stiai, vinul rosu te poate ajuta sa ai un zambet stralucitor. Imediat dupa cafea, vinul rosu este considerat de stomatologi o adevarata calamitate pentru dantura, cauzand pete inestetice. Dar noile descoperiri stiintifice arata contrariul. Vinul rosu, se mentioneaza intr-un studiu recent aparut in Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara din SUA, poate preveni cariile. Cercetatorii au crescut culturi de diferite tipuri de bacterii responsabile pentru afectiunile dintilor si apoi le-au scufundat in mai multe lichide, printre care si vinul rosu. Au observat mai apoi ca acete bacterii au fost pur si simplu dizolvate de licoarea lui Bahus, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Femeile care dorm cu lumina aprinsa sunt predispuse la obezitate. Un studiu a descoperit ca femeile care dorm intr-o camera luminata, fie si foarte putin, au un risc crescut de obezitate. O echipa de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra, Marea Britanie, a descoperit ca femeile care dorm intr-o camera luminata, chiar si doar cat sa se distinga obiectele, au o talie mai groasa decat cele care dorm in camere intunecate, noteaza "The Independent". Studiul, publicat in Jurnalul American de Epidemiologie, a rugat 113.000 femei sa estimeze lumina din dormitoarele lor in timpul noptii: de la lumina indeajuns de puternica pentru a distinge cuvintele dintr-o carte pana la prea intuneric incat nu-ti poti distinge propria mana. Raspunsurile participantelor la studiu au fost apoi comparate cu indexul masei corporale, proportia talie-sold si alti markeri ai obezitatii. Echipa de cercetatori a descoperit ca acesti markeri sunt mai mari in cazul femeilor care dormeau in camere mai luminate, anuntaAdevarul.

Cum iti cureti colonul cu doua sucuri naturale. Colonul este un organ foarte important nu doar pentru tractul digestiv, ci pentru intreg organismul, pentru ca prin el trec toate toxinele adunate in corp si se elimina. Iata cum il poti curata cu doar doua sucuri naturale: Din cauza unei diete neechilibrate, din cauza deshidratarii, stresului sau lipsei de somn, te poti constipa. Asta inseamna ca materiile fecale si toate toxinele raman in organism mai mult timp decat ar trebui, iar cu trecerea timpului aceasta problema duce la comprimarea peretilor colonului, obstructionarea caii de iesire, astfel ca defecarea devine dureroasa si dificila, informeazaUnica.ro.

Ce spun despre partenerul tau gesturile pe care le face dupa o partida de sex. In functie de personalitate si educatia primita acasa, oamenii se comporta diferit dupa o partida de amor. Unii se refugiaza la dus, altii isi aprind o tigara sau adorm bustean. Fiecare dintre aceste obiceiuri a fost analizat de Laura Berman, terapeut si sexolog din New York, dar si autorul mai multor best-seller-uri de specialitate, pentru a vedea ce indicii ofera despre starea unui individ. Somnul. Chiar daca nu se intampla sa fie seara tarziu, sexul actioneaza asupra unor oameni mai ceva ca un sedativ. Aceasta activitate ii relaxeaza complet, dar le si consuma energia, iar un somn de cateva ore este mai mult decat bine venit. Mancarea. Sunt si persoane carora amorul le starneste pofta de dulce. La fel, este un indiciu ca organismul cere ca rezervele de energie sa fie reincarcate. In astfel de momente metabolismul lucreaza la capacitate maxima, asa ca sunt permise unele indulcente, precum o inghetata sau o felie de pizza, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum poti elimina usor pietrele la rinichi. Statisticile arata ca un sfert din romani au pietre la rinichi. Daca si tu esti una dintre persoanele cu aceasta afectiune, afla ca poti beneficia de tratamente rapide si eficiente. Este vorba despre litotritie, o procedura care foloseste undele de soc, si care este indicata pentru eliminarea calculilor renali sub doi centimetri. Procedura se realizeaza sub anestezie, cu control ecografic si dureaza aproximativ 45 de minute. Undele de soc sparg calculii in fragmente mai mici, asemanatoare unor graunte de nisip, eliminate apoi prin urina in urmatoarele zile. Inainte de a recurge la litotritie, este nevoie de administrarea unor medicamente impotriva durerii si de sedare, dupa care pacientul este pozitionat pe masa de litotritie in functie de localizarea calculului, astfel incat generatorul undelor de soc sa "tinteasca" piatra care urmeaza sa fie fragmentata, anuntaAdevarul.

Grapefrutul vindeca bolile pulmonare. Consumul de grapefrut, banane, peste si branza ar putea vindeca bolile pulmonare, arata oamenii de stiinta, citati de Daily Mail. Cercetarile arata ca afectiunile cronice ale plamanilor pot fi vindecate prin alimentatie. Astfel, oamenii de stiinta americani si europeni au studiat 2.167 de subiecti care sufereau de boli pulmonare pe o perioada de trei ani. Grapefruitul este o sursa valoroasa de potasiu, dar contine si alte minerale benefice pentru sanatatea noastra: calciu, fosfor si fier. In compozitia fructului se regasesc si vitaminele C, A, B1, B, si fibrele vegetale, informeazaClick.