De ce iti sare inima din piept? Sase motive pentru care isi iese din ritm. Inima se bazeaza pe impulsurile electrice pentru a bate intr-un ritm constant. Problemele cu impulsurile electrice pot cauza aritmii, adica un ritm anormal. Impulsurile defecte pot face inima sa bata prea incet, prea repede sau intr-un mod dezorganizat, haotic. Unele dintre aceste aritmii pot fi foarte periculoase daca nu sunt tratate, iar altele pot fi doar un efect enervant, dar care nu iti pun viata in pericol. "Everyday Health" a realizat o lista cu sase motive din cauza carora inima isi poate iesi din ritmul constant pe care trebuie sa-l aiba. Cel mai des intalnit tip de aritmie este fibrilatia atriala care afecteaza milioane de oameni, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

5 cauze ale oboselii cronice. Dupa o noapte in care nu ai dormit suficient este normal sa casti si sa te simti obosita. Insa, sunt cazuri in care desi dormi suficient, te simti epuizata, ai o stare permanenta de somnolenta si nu reusesti sa te aduni. Exista cateva cauze ale oboselii pe care nu le luam in calcul: 1. Lipsa vitaminei B12. Corpul tau are nevoie de vitamina B12 pentru buna functionare a neuronilor si pentru a produce celule rosii. Carenta de B12 scade nivelul de oxigen din sange, lasand senzatia de oboseala. Este bine de stiut ca vitamina B12 o poti procura din carne. Asadar daca esti vegetariana, nu ar fi rau sa iti iei suplimente, scrie Romania libera.

Ce sa mananci in functie de durere. Lista alimentelor cu efect de analgezic. Inainte de a inghiti o pastila impotriva durerii de cap sau de masea, uitati-va in frigider. Cercetatorii au demonstrat ca unele dintre alimentele noastre preferate pot pune pe fuga durerea mai bine ca un analgezic. Beth Reardon, specialist in nutritie la Institutul de Medicina Intergata Duke a alcatuit o lista completa: Mancatul a 20 de cirese are acelasi efect ca si cand am lua un ibuprofen. In plus, aceste fructe reduce inflamatiile cauzate de artrita cu pana la 25%. Ghimbirul este excelent pentru a calma durerile musculare de dupa sport. Fasolea rosie alina durerile gastrice, datorita fibrelor continute, scrie Doctorul zilei.

Ce se intampla cu corpul tau dupa ce te lasi de fumat. Fumatul produce numeroase boli, insa sunt multe persoane care au reusit sa scape de acest viciu, iar acum se simt mult mai bine. Ce se intampla cu corpul nostru dupa ce renuntam la tigari? La opt ore dupa ce te-ai lasat de fumat - excesul de monoxid de carbon iese din corpul tau. La cinci zile dupa - nicotina dispare total din organism. La o saptamana dupa - simtul olfactiv si cel gustativ se imbunatatesc. Practic, simti mirosurile mai bine, precum si gustul mancarii. La o luna dupa - aspectul tenului se imbunatateste. Pielea arata mai ferma, mai putin stravezie, mai luminoasa, scrie EVZ.

Programul ideal de mese. Care este cea mai potrivita ora pentru gustarea de fructe. Secretul unui stil de viata sanatos este este alimentatia diversificata si echilibrata. Si daca vrei sa-ti mentii si silueta trebuie sa mananci putin si des. Dar nu uita nici de miscare. Iata cum trebuie sa-ti programezi mesele si cantitatile de mancare. Orele 07.00-09.00: La micul dejun este important sa bei un pahar de apa pentru a-ti curata rinichii. Apoi, pentru inviorare, sunt indicate cateva exercitii fizice. Mancarea trebuie sa fie bogata in carbohidrati, asa ca un sandwich cu branza sau cascaval este tocmai bun pentru a te incarca cu energie intreaga zi, scrie Click.

Studiu: Factorul nociv care te ingrasa in timp ce dormi. Un studiu amplu realizat de Institute of Cancer Research din Londra a aratat ca persoanele care dorm intr-o camera cu prea multa lumina prezinta un risc sporit de obezitate. Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit ca femeile incep sa dezvolte o circumferinta a taliei peste medie daca in dormitoarele lor exista "suficient de multa lumina pentru a putea vedea cu ochiul liber" pe timpul noptii. O posibila explicatie a acestui fenomen se refera la faptul ca lumina ar putea sa intrerupa ceasul biologic, un mecanism mostenit din timpuri stravechi, cand oamenii erau activi in timpul zilei si se odihneau pe timpul noptii, scrie Libertatea.

Obiceiuri nebanuite care iti distrug parul. Nu doar placa incinsa si extensiile subtiaza firul de par si ci si multe alte obiceiuri pe care le facem fara sa ne gandim de doua ori. Alan Baumann, un chirurg faimos specializat in transplantul de par atrage atentia asupra celor mai importante capcane in ingrijirea parului: Dusurile fierbinti deshidrateaza firul de par, facandu-l mai fragil si mai usor de rupt. Se pierd astfel si uleiuri esentiale pentru sanatatea radacinilor. Dietele-fulger nu fac decat sa priveze parul de nutrienti importanti. Pentru un par lucios, consumati peste, pui si fasole rosie, toate surse de proteine, acestea alcatuind structura de baza a parului. Stersul agresiv cu prosopul dupa baie creeaza mediul perfect pentru rupere, scrie Doctorul zilei.

De ce te ia cu ameteala. Ti se intampla sa-ti pierzi echilibrul si sa ai senzatia ca totul se roteste in jurul tau? De la o simpla anemie pana la afectiuni grave, cauzele ametelilor sunt multiple. Ameteala este unul dintre cele mai frecvente motive, pe langa durerile de cap si durerile de spate, care ne trimit le medic. Apare si al persoanele sanatoase, la aplecarea si ridicarea brusca a capului, dupa invartire, in cazul purtarii unor ochelari nepotriviti, in timpul sarcinii sau al calatoriei cu masina, cu avionul sau cu vaporul. Dar ameteala poate aparea si in cazul unor afectiuni, cum ar fi anemia, cresterea sau scaderea tensiunii, infectii ale urechii sau ale creierului, scrie Adevarul.