Numarul alunitelor iti spune daca vei face cancer la san. In mod obisnuit, un numar mare de alunite este asociat unui risc crescut de cancer al pielii, dar un studiu recent arata ca, in cazul femeilor, cele care au mai mult de 15 alunite pe unul dintre brate au, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta cancer de san. Femeile care aveau cel putin 15 alunite pe bratul stang aveau sanse cu 35% mai mari de a fi diagnosticate cu cancer de san, comparativ cu femeile care nu aveau niciuna. Analiza a avut in vedere date colectate timp de 20 de ani, referitoare la 74.523 asistente medicale din SUA si 89.902 profesoare din Franta. Studiul a fost condus de dr. Jiali Han, de la Indiana University, SUA, si publicat in jurnalul Public Library Of Science Medicine, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce spune culoarea ochilor despre sanatatea ta. Considerati a fi "oglinda sufletului", ochii pot fi, de fapt, o oglinda a starii de sanatate. Oamenii de stiinta au descoperit legaturi clare intre culoarea ochilor, riscul de diabet, rezistenta la durere si alte aspecte inedite Curioasa asociere dintre culoarea ochilor si starea de sanatate ii fascineaza pe oamenii de stiinta de foarte multi ani, ducand la realizarea unor studii potrivit carora culoarea ochilor influenteaza nivelul de rezistenta la durere, riscul de diabet, rapiditatea cu care sunt facute rationamentele si laute deciziile si chiar cateva aspecte speciale, cum ar fi modul de aruncare a unui Frisbee, informeaza dailymail.co.uk. O noua contributie la acest mozaic stiintific a fost adusa recent de cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh. Acestia au constatat ca femeile caucaziene cu ochi de culoare deschisa - albastri sau verzi - par sa tolereze mai bine durerea fizica si suferinta psihica in comparatie cu femeile caucaziene cu ochi negri sau caprui. Descoperirea a fost facuta in cadrul unui studiu realizat pe 58 de femei insarcinate, observate si chestionate in timpul nasterii, dar si postpartum, anuntaAdevarul.

Stai ore in sir la birou? Risti sa ai probleme cu trigliceridele. Una dintre cele mai discutate si disputate probleme de sanatate este, in zilele noastre, colesterolul. Citim si auzim atat de multe si atat de des despre tipul acesta de grasimi, incat am capatat un reflex: cand ne facem analizele, prima rubrica pe care o verificam este "colesterol total". Apoi vrem detalii: colesterolul bun, colesterolul rau... Centrati pe acest subiect la ordinea zilei, ignoram un alt tip de grasimi, cu impact la fel de puternic asupra sanatatii: trigliceridele. Ce sunt trigliceridele? Raspunde profesorul universitar doctor Nicolae Hancu, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. "Trigliceridele sunt grasimi formate din mai multe tipuri de acizi grasi. Limita lor normala este de 150 mg/dl. In organismul uman, ele se gasesc fie in sange, fie in tesutul adipos. Sursa lor este data de grasimile din alimentatie sau pot fi sintetizate in ficat. Atunci cand trigliceridele sunt prezente peste nivelul normal de 150 mg/dl, apare obezitatea sau supraponderea, iar cand se acumuleaza in cantitate mare in sange, apare o boala numita hipertrigliceridemie. Aceasta boala este, de regula, asociata si cu obezitatea, hipertensiunea arteriala, o crestere a colesterolului sau cu diabetul zaharat si sindromul metabolic, care reprezinta un factor major de risc cardiovascular. ", informeazaLibertatea.

Musetelul te scapa de migrene. Persoanele care sufera de insomnie, precum si cele care scrasnesc din dinti (bruxism) sau carora li se intrerupe respiratia in somn pot avea dimineti in care se trezesc cu dureri de cap puternice. Un remediu rapid in astfel de situatii este ceaiul de musetel. Il prepari dintr-o lingura de flori maruntite, peste care adaugi 250 de ml de apa fierbinte. Lasi la infuzat cateva minute. Se bea pe stomacul gol, neindulcit. O combinatie de ierburi amare si aromate (gentiana, pelinul, aloe vera, papadia, angelica si coada-soricelului), bitterul suedez este un remediu excelent impotriva durerilor de cap. Leacul a fost folosit prima data de celebrul medic Paracelsus, in Evul Mediu. Nu trebuie decat sa pui pe frunte o compresa cu bitter, pe care o lasi sa actioneze jumatate de ora, scrieClick.

Cea mai eficienta metoda de slabit e la indemana oricui. Exercitiile fizice sporesc diversitatea bacteriilor "bune" din stomac, conform cercetatorilor irlandezi, care au descoperit ca o varietate redusa a acestui tip de organisme favorizeaza obezitatea si slabesc sistemul imunitar. Oamenii de stiinta de la University College of Cork, care si-au publicat rezultatele cercetarii in revista British Medical Journal, au analizat mostrele de sange si scaun ale unui grup de 40 de jucatori profesionisti de rugby, aflati in mijlocul unui program riguros de antrenament, pentru a stabili nivelul florei bacteriene din stomacul acestora. Mostrele lor au fost comparate cu mostrele prelevate de la 46 de barbati sanatosi, care nu erau sportivi profesionisti, dar care aveau aceeasi constitutie fizica si varsta ca jucatorii de rugby, anuntaDoctorulZilei.ro.

De ce este indicat sa mancam mazare verde. Mazarea verde este cu adevarat un superaliment. Si nu e deloc un cuvant prea mare, avand in vedere ca gasim in bobitele ei 8 vitamine, 7 minerale, enzime, fibre, dar si proteine de cea mai buna calitate. Mazarea face parte dintre alimentele a caror origine se pierde in negura timpurilor. Cert este ca a fost mentionata in Biblie si pretuita de civilizatiile egipteana, greaca si romana. In Europa, mazarea a ajuns, cel mai probabil, cu mai bine de doua mii de ani in urma, insa celebritatea a cunoscut-o abia in Evul Mediu, cand era o delicatesa pe masa celor cu sange albastru. Din bucatariile regale, a ajuns, treptat, in cele ale oamenilor de rand, initial in stare uscata, iar apoi proaspata, asa cum este consumata si in zilele noastre. O portie de mazare, adica 160 de grame, contine aproximativ 35% din cantitatea de vitamina A necesara organismului intr-o zi. Este un lucru extraordinar, daca e sa luam in considerare faptul ca acest compus organic este esential pentru sistemul imunitar si buna functionare a ochilor si pielii, informeazaAdevarul.