Cum se manifesta una dintre cele mai frecvente boli de vara. Vara bate la usa, iar pericolul bolilor diareice ne pandeste la tot pasul. O inghetata de la coltul strazii, un fruct pe care uitam sa-l spalam sau un virus care se transmite usor in sezonul cald reprezinta cauze frecvente ale gastroenteritei estivale. O forma frecventa de gastroenterita este diareea calatorului sau diareea de vacanta. Aceasta infectie digestiva apare de obicei din cauza consumului de apa sau alimente contaminate cu germeni specifici destinatiei de vacanta, scrie Doctorul zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Alimente care distrug dantura. Specialistii ne recomanda sa evitam lichidele dulci. Daca nu vrei sa mergi la stomatolog, ai mare grija la ce mananci! Iata ce alimente sa eviti pentru a avea o dantura sanatoasa! Bomboane cu menta: Dulciurile cu menta sau gumele de mestecat par a fi o buna alegere dupa masa, dar specialistii ne avertizeaza ca acestea fac mai mult rau decat bine. Menta, picaturile pentru tuse sau bomboanele tari pot avea un efect demineralizant asupra dintilor din cauza PH-ului acid, scrie Adevarul.

Cremele nu protejeaza pielea impotriva cancerului. Produsele de protectie solara, chiar si cele cu un factor maxim de protectie (SPF), nu constituie o metoda sigura de prevenire a cancerului de piele, au descoperit cercetatorii britanici intr-un studiu fara precedent. Cremele cu factor de protectie solara (SPF) impiedica arsurile, dar permit si patrunderea in piele a razelor ultraviolete, care, pe termen lung, pot provoca tumori canceroase, scrie Romania libera.

Cum sa te hranesti corect vara asta. Te simti mai molesit in aceasta perioada? Poate fi din cauza ca nu mananci ceea ce trebuie! Atunci, inseamna ca sfaturile noastre vin la tanc! Bea cel putin doi litri si jumatate de apa. Primul lucru la care trebuie sa te gandesti dimineata este apa! Plata sau minerala, apa nu trebuie sa iti lipseasca din meniul zilnic. Bea cel putin 2,5 litri de apa si chiar mai mult, daca depui efort fizic. Nu te imbata cu gandul ca apa rece te va racori! Apa rece se elimina mai repede prin transpiratie, scrie Click.

Chist ovarian. Cand e necesara operatia? Chisturile pe ovare pot nelinisti orice femeie. In cele mai multe cazuri, acestea nu sunt grave, insa sunt si situatii cand operatia este singura solutie de tratament. Adesea, diagnosticul de chist ovarian este pus in urma unei ecografii de rutina. Formatiuni care seamana cu niste sacutele pline cu lichid, chisturile apar mai ales la femeile aflate in perioada fertila, dar pot surveni si la pubertate si la menopauza. Dimensiunea lor variaza, de la 2 pana la 10 cm (alteori sunt si mai mari), scrie Adevarul.

Avertizarea specialistilor. Un produs de infrumusetare pe care il folosesc majoritatea femeilor contine substante cancerigene. Unele tipuri de vopsele de par si produse cosmetice folosite pentru ondularea parului ar putea contine inca substante chimice cancerigene, care au fost interzise inca de la inceputul anilor '90, au constatat cercetatorii din Suedia. Cercetatorii de la Universitatea din Lund au descoperit o cantitate mare de toluidina - substanta interzisa in Uniunea Europeana -, in sangele coafezelor, scrie Doctorul zilei.