Cum sa slabesti in doar 90 de minute. Desi pare imposibil, se poate sa slabesti fara sa faci niciun efort. Tot ce trebuie sa faci este sa petreci mai mult timp in pat. Daca vei prelungi perioada de stat in pat cu 90 de minute, pot fi combatute "accesele" de foame si pofta de alimente nesanatoase, ceea ce ajuta la pierderea in greutate, arata un studiu recent. Studiul a fost realizat pe 10 adulti supraponderali, cu varste intre 21 si 40 de ani, care dormeau cel mult 6 ore si jumatate pe noapte. Participantii au fost rugati sa isi modifice orarul de somn pentru a dormi mai mult; rezultatele au aratat ca aceia care se culcau mai devreme sau dormeau mai mult dimineata (dormind, in total, cu aproximativ 90 de minute in plus) prezentau o scadere cu 14% a intensitatii poftei de mancare in general si o reducere cu 62% a poftei de a manca gustari nesanatoase, sarate sau dulci, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce ne simtim obositi atunci cand dormim mai mult ca de obicei? Cu siguranta ti s-a intamplat cel putin o data sa dormi mai mult ca de obicei, iar a doua zi, in loc sa te bucuri de efectele odihnei prelugite si sa debordezi de energie, sa te simti chiar mai obosit decat te-ai culcat. Vei intelege de ce, pentru ca un specialist are acum raspunsul. Michael Breus, psiholog la American Academy of Sleep Medicine, sutine ca explicatia este foarte simpla. Corpul nostru este obisnuit cu un anumit program de somn, iar orice abatere se resimte, spune medicul, potrivit Huffington Post. "Corpul tau iubeste consistenta. E de preferat sa mergi la culcare si sa te trezesti la aceleasi ore in fiecare zi. Daca organismul este obisnuit cu un program de somn de opt ore, dar primeste noua, atunci acest lucru ii va perturba ritmul. Daca te joci cu ritmul lui, organismul va fi dat peste cap", a subliniat Breus, anuntaAdevarul.

Dietele pe baza de proteine te pot imbolnavi! Afla care sunt semnalele de alarma. In ultimii ani, dietele pe baza de proteine au beneficiat de multa mediatizare. Cu toate acestea, in ciuda eficientei lor, majoritatea specialistilor in nutritie au cazut de acord ca daunele pe care aceste diete le produc in organismul uman sunt mult mai mari decat beneficiul scaderii in greutate. Se spune ca necesarul proteic al unui adult este de aproximativ 1g/kg. Cu toate acestea, daca adunam toate alimentele bogate in proteine, pe care le consumam in fiecare zi, fie ele de origine animala ori vegetala, vom ramane surprinsi de cantitatea rezultata, informeazaUnica.ro.

Ciresele ajuta la regenerarea ficatului. Ca si visinele, ciresele sunt bogate in saruri de sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu si fier, microelemente, vitamina A etc. Ciresele dulci contin 13-14% hidrati de carbon si au o valoare energetica de 57 kcal la 100 g fructe. Actiunea diuretica a cireselor este dublata de actiunea de purificare a organismului de substantele de dezasimilatie ("actiune depurativa"), ceea ce le face recomandabile in afectiunile renale, inclusiv in litiaza renala, precum si in reumatism, artritism, ateroscleroza (contracarand depunerea colesterolului). Consumul de cirese da rezultate bune in hepatitele cronice si in litiaza biliara. In cazul sechelelor de hepatita, ele ajuta la regenerarea parenchimului hepatic, scrieClick.

Ce boli grave ascund chelia si ridurile? Atacul de cord sau diabetul sunt pericole imediate pentru barbatii care si-au pierdut podoaba capilara. Un studiu prezentat la intalnirea anuala a Asociatiei Americane de Inima arata ca unele semne vizibile ale imbatranirii pot prevesti bolile de inima. Cercetatorii danzezi, care au analizat peste 11.000 de oameni de la 40 de ani in sus timp de peste trei decenii, au descoperit ca aproape jumatate dintre ei s-au imbolnavit de inima sau au suferit un atac de cord. Intamplator sau nu, mai toti aveau in comun cateva semnalmente:chelie, riduri, lobii urechilor incretiti sau depozite galbui de grasime in jurul ochilor, anuntaDoctorulZilei.ro.

Alimente care te ajuta sa renunti la zahar. Alege alimente cu un continut ridicat de proteine sau bogate in grasimi, deoarece acestea sunt cele care te ajuta, in fond, sa scapi de pofta de dulce. Iata care sunt acestea! Opteaza pentru praf de cacao cruda, pentru un efect antioxidant uimitor, care iti va oferi si acel gust specific ciocolatei. Daca vrei o gustare sanatoasa, alege sa-ti faci un toast (pe gratar sau la sandwich-maker) dintr-o bucata de branza. Ca alternativa, poti incerca un sandis cu branza, pusa intre doua bucati de ardei gars rosu. Pastreaza la frigider cateva bucatele de friptura de pui sau de curcan, pe care sa le consumi seara, atunci cand ramai fara energie, cu cateva ore inainte de cina, informeazaAdevarul.