Pentru cine este contraindicata aspirina? Aspirina are efecte negative asupra pacientilor diagnosticati cu o afectiune cardiaca - fibrilatie atriala - responsabila cu declansarea accidentelor vasculare cerebrale si ar trebui sa fie inlocuita cu un alt medicament, afirma expertii de la National Health Service (NHS) din Marea Britanie. Aspirina a fost recomandata aproape un deceniu pentru a combate riscul de declansare a accidentelor vasculare cerebrale cauzate de o neregularitate a ritmului cardiac, insa cercetatorii britanici au ajuns de curand la concluzia ca efectele negative ale acestui medicament sunt mai mari decat cele pozitive, informeaza dailymail.co.uk. Potrivit expertilor de la NHS, cei un milion de pacienti britanici diagnosticati cu fibrilatie atriala (AF) ar trebui sa foloseasca o noua generatie de medicamente anticoagulante, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Statul prelungit pe scaun expune la anumite tipuri de cancer. Cu cat o persoana petrece mai mult timp stand asezata pe scaun, cu atat creste riscul ei de a se imbolnavi de anumite tipuri de cancer, releva un nou studiu publicat in Journal of the National Cancer Institute. Cu fiecare 2 ore in plus petrecute zilnic pe scaun, riscul cancerului de colon creste cu 8%, iar riscul femielor de a dezvolta cancer al endometrului (mucoasa uterina) creste cu 10%, sustin autorii cercetarii, potrivit Live Science. Omenii de stiinta au tras aceasta concluzie dupa ce au constatat sporirea gradului de risc pentru afectiunile canceroase la femeile care cumulatu zece ore de stat jos la birou si acasa in fata televizorului, comparativ cu cele care obisnuiau sa stea asezate opt ore pe zi. Si mai important este faptul ca aceste rezultate nu sunt cu nimic influentate de felul in care se comporta oamenii atunci cand nu stau jos. Atfel spus, daca o persoana sta pe scaun 10 ore pe zi, efectele nefaste in ceea ce priveste cresterea riscului de cancer nu sunt compensate de faptul ca exerseaza intens in restul timpului, anuntaAdevarul.

Planta minune la indemana ta! Benefica in 150 de afectiuni! Romanii au botezat-o "chelidonium", adica "darul cerului", pentru beneficiile sale. Rostopasca este o planta la indemana, cu ajutorul careia se pot trata o multime de afectiuni. Rostopasca este recomandata ca remediu in peste 150 de afectiuni, de la dermatoze banale, la cancer sau la infectiile virale, inca imposibil de tratat cu medicamentele actuale, potrivit ziuadecj.realitatea.net. Compusii activi sunt din rostopasca sunt: alcaloizii (protopina), chelidonina, saponozide, enzime, rezine, acidul chelidonic, acid nicotinic, acid ascorbic si carotenoizi. Preparatele pe baza de rostopasca au efecte vasodilatatoare, antispastice, analgezice si stimuleaza secretiile digestive. Extern, are actiune: antiseptica, antibacteriana, regeneranta, cicatrizanta, antitumorala, informeazaLibertatea.

Alimente anti-dureri. Inainte de a inghiti o pastila impotriva durerii de cap sau de masea, uitati-va in frigider. Cercetatorii au demonstrat ca unele dintre alimentele noastre preferate pot pune pe fuga durerea mai bine ca un analgezic. Beth Reardon, specialist in nutritie la Institutul de Medicina Intergata Duke, a alcatuit o lista: Consumul a 20 de cirese are acelasi efect ca si cand am lua un ibuprofen. Ghimbirul este excelent pentru a calma durerile musculare de dupa sport. Menta este leacul impotriva balonarii si a gazelor, reducand vizibil crampele stomacale, scrieDoctorulZilei.ro.

Sapte plante salvatoare pentru ficat. Oboseala accentuata, limba incarcata si aspectul tern al pielii sunt semne clare ca ficatul are nevoie de putin ajutor. Nu e greu deloc, pentru ca in natura gasesti mai multe plante cu efect purificator. Fiind oraganul care curata si detoxifica organismul prin filtrarea continua a sangelui, ficatul aduna toate toxinele ce intra in noi prin tractul digestiv, piele si prin sistemul respirator. De aceea, e important sa avem grija de el si sa-i oferim din cand in cand licorile binefacatoare din: Armurariu. Se infuzeaza o lingurita de planta zdrobita in 200 ml de apa fierbinte. Solutia are actiune hepatoprotectoare, datorita silimarinei continute. Se beau doua cani pe zi, prima dimineata, pe stomacul gol, dupa care e indcat sa stai culcat, o jumatate de ora, pe partea dreapta, iar cea de-a doua cana se bea in doua randuri: o jumatate dupa masa de pranz, iar celalata dupa masa de seara. Pentru a-i imbunatati gustul, o poti indulci cu miere de salcam. Tratamentul se face in reprize de 20 zile, cu 10 zile pauza, timp de trei luni, anuntaAdevarul.

Cum recunosti pestele proaspat. Suntem in postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. In aceasta perioada se poate manca peste sambata, duminica si pe 24 iunie, de Sanziene. Fiindca pietele abunda de diversi comercianti, te sfatuim sa fii atent cand il cumperi. Ochii pestelui proaspat trebuie sa aiba corneea perfect transparenta, convexa si cu pupilele negre. La pestele mort de mai mult timp corneea se deterioreaza, devine concava si isi pierde din transparenta. Cristalinul incepe sa se opacizeze, astfel incat ochii devin tulburi. Branhiile. Daca sunt rosii, cu lamele bine diferentiate, atunci pestele este proaspat. Daca au aspect de gelatina maro, renunta la el. Exista si varianta ca pestii morti sa fie recoltati apoi de diversi amatori de chilipiruri. Acestia au branhiile in nuante de roz-cenusiu, fiind uneori acoperite cu mal, informeazaLibertatea.