​Ultravioletele transforma alunitele in cancer. Cel mai grav efect al radiatiilor solare este cancerul de piele. Forma cea mai agresiva, melanomul malign, apare prin activarea unor alunite aparent inofesive. In cele mai grave complicatii, interventia rapida este esentiala Mult timp, soarele a fost asociat cu oasele puternice sau tenul de vis, insa, in ultimii ani, situatia s-a schimbat radical, iar averizarile despre riscurile supraexpunerii s-au inmultit. Daca acum 20 de ani, medicii vedeau cancere de piele o data la cateva luni, acum, le intalneasc mult mai frecvent. Iar legatura dintre soare si aparitia cancerului de piele este directa, atentioneaza specialistii. Cel mai temut este melanomul malign. "Acesta este asemanator alunitelor, dar prezinta modificari de culoare, de la cafeniu la negru si roz, forma si volum neregulate, precum si crestere", vin explicatiile medicului dermatolog Mihaela Leventer. Semnele care tradeaza problema: alunitele isi schimba forma, culoarea, intr-un interval scurt de timp. Intr-o astfel de situatie, este cazul sa nu mai pierdeti timp si sa cereti ajutor, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Vinul, berea si bauturile racoritoare, printre factorii incriminati de aparitia gutei, supranumita "boala regilor". Guta, considerata la un moment dat "boala regilor", este din ce in ce mai frecventa in randul populatiei, iar bauturile racoritoare cu un continut ridicat de zahar, vinul si berea se numara printre factorii care duc la dezvoltarea acestei maladii, potrivit cercetarilor de ultima ora. Numarul pacientilor care sufera de guta s-a dublat din anul 1970, informeaza dailymail.co.uk. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Washington, una din 35 de persoane sufera in prezent de guta, aceasta fiind cea mai frecventa forma de artrita inflamatorie la barbati. Bolnavii celebri ai istoriei, precum regele Henric al VIII-lea, au dezvoltat aceasta afectiune din cauza unor mancaruri alese. In zilele noastre insa, predispozitie pentru aceasta maladie dureroasa este cauzata de consumul sporit de bauturi indulcite cu zahar, de fructoza, vin, bere, dar si ca urmare a unor efecte secundare ale unor medicamente, anuntaAdevarul.

Ce este keratosis pilaris si cum iti afecteaza pielea. Keratosis pilaris dispare de la sine atunci cand ajungi la varsta de 30 de ani, insa pana atunci exista diferite creme si tratamente pe care le poti face pentru a scapa de afectiune. Aceasta apare cel mai des la copii, dar nu este exclus sa o faca si adultii. Cum arata keratosis pilaris? Bubite mici sau umflaturi rosii ori albe, care apar in mod obisnuit pe fese, pe obraji, pe picioare si/sau brate ori pe fata. Pielea este uscata si cateodata ai mancarimi in acele zone. Keratosis pilaris devine mai accentuata pe timp de iarna, cand aerul rece usuca pielea mai mult. Afectiunea aceasta nu este deloc grava si nu este neaparat nevoie s-o tratezi decat atunci cand apare pe fata (in cazuri rare) si poate lasa semne pe piele, informeazaLibertatea.

Cum realizam machiajul potrivit in zilele de vara. Vara, machiajul trebuie sa fie cat mai natural, in texturi lejere si culori calde. Pentru a putea face fata cu brio zilelor toride de vara, este bine sa folosim produse ce nu ne vor incarca tenul si produse rezistente la apa. Zsuzsa Hidi, Make-up Artist Melkior prezintacativa pasi pe care ii poti urma pentru a obtine un machiaj potrivit unei zile de vara: Este foarte important ca tenul sa fie curatat inainte de aplicarea machiajului. Eliminarea transpiratiei si a excesului de sebum te vor ajuta in obtinerea unui machiaj rezistent. Parcurge cei 3 pasi (demachiere, tonifiere, hidratare) inainte de a trece la aplicarea machiajului propriu-zis. Nu uita sa aplici o crema cu factor de protectie solara (Spf), scrieDoctorulZilei.ro.

De ce este bine sa bei apa cu lamaie dimineata. Sa-ti incepi ziua cu un pahar cu apa calduta, in care ai pus sucul de la o jumatate de lamaie potrivita, inseamna nenumarate beneficii pentru sanatate. Este un bun detoxifiant, te ajuta la digestie, dar te ajuta si sa scapi de kilogramele in plus. Lamaia, in combinatie cu apa calduta, te ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Lamaile sunt cunoscute pentru faptul ca ajuta la purificarea ficatului. Totodata, acest fruct ajuta la o buna digestie. Fiind bogate in vitamina C si acid ascorbic, lamaile sunt ideale pentru intarirea sistemului imunitar. Acidul ascorbic ajuta organismul sa absoarba fierul, care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Storci 2-3 felii de lamaie intr-o cana cu apa calduta si pui si o lingura de miere de albine, anuntaAdevarul.

Afla ce tip de celulita ai si cum poti scapa de ea. Exista mai multe tipuri de celulita, iar in functie de tipul pe care il ai si tu poti gasi cel mai eficient tratament pentru indepartarea ei. Fiecare tip de celulita evolueaza altfel, pe diferite parti ale corpului. O femeie poate avea mai multe tipuri de celulita in acelasi timp, iar identificarea fiecarui tip este important ca apoi sa gasesti tratamentul potrivit ca sa scapi de ea. Vezi care sunt caracteristicile! Celulita moale da pielii un aspect moale, flasc, si se simte la fel la atingere. Aceasta apare de obicei pe zone unde exista mai multa grasime: pe brate, pe coapse, pe fund si pe abdomen. Incepe sa apara de obicei la varsta de 30 de ani, informeazaLibertatea.