Sapte remedii eficiente pentru varice. Senzatia de picioare grele si dureroase este, de cele mai multe ori, insotita de prezenta varicelor, o problema tot mai des intalnita, mai ales in randul femeilor. Solutiile naturale pot ajuta la indepartarea disconfortului, imbunatatind tonusul peretilor si al valvelor venoase. Bolile venoase sunt printre cele mai raspandite afectiuni de pe glob. Se estimeaza ca, dintre persoanele care au varice, aproximativ 80% sunt femei, iar 20% barbati. In Romania, conform studiului VeinConsult, aproape 1,8 milioane de persoane sufera din cauza acestei afectiuni. Printre cauzele aparitiei varicelor se afla suprasolicitarea gambelor prin statul indelungat in picioare, dar si lipsa acuta de miscare, greutatea peste limita normala, constipatia cronica, sarcinile repetate (in acest caz riscul creste odata cu numarul de sarcini duse la termen), anomaliile boltei plantare (picior plat sau supracurbare) si factorii ereditari (riscul relativ este de 2:1 daca unul dintre parinti prezinta varice si de 3:1 daca ambii parinti au varice), scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Lucrurile marunte care iti pot perturba somnul. Somnul este vital pentru organismul nostru si stim ca in cazurile in care nu apucam sa dormim suficient, suntem irascibili, obositi si nu avem chef de nimic. Tocmai din acest motiv, trebuie sa te asiguri ca atunci cand mergi la culcare sa ai un mediu propice pentru somnul de noapte. Insa, sunt cateva lucruri care iti pot influenta odhina si pe care nici nu le-ai fi banuit. 1. Crema ta exfolianta cu menta. Incearca sa eviti orice lucru care iti poate stimula simturile. Inchide laptopul si televizorul, inchide radioul si ai grija sa nu fii stimulata nici macar olfactiv. Asta inseamna ca daca ai exfoliant pentru fata pe baza de menta, foloseste-l ziua. 2. Nu te culca foarte devreme. Intr-adevar, sunt recomandate 8 ore de somn, dar nu exagera. Nici dormitul in exces nu face bine organismului. Asadar, tine-te de un program atunci cand vine vorba de dormit. Incearca sa te pui in pat inainte de ora 24:00, scrie Romania libera.

Ce sa mananci daca te-ai deranjat la stomac. Despre boala cunoscuta si sub denumirile de "gripa stomacului" sau de "diareea calatorului" toata lumea poate vorbi din proprie experienta. Cu totii am avut-o la un moment dat in viata, nimeni nu scapa, indiferent de calitatea igienei personale. Diareea este o afectiune care se manifesta prin eliminarea frecventa a unor scaune predominant apoase, neformate. Insotita de dureri si crampe abdominale severe, diareea poate sa aiba consecinte grave asupra celor mici. In cazul in care un copil se imbolnaveste trebuie cerut sfatul unui doctor. Medicamentele administrate "dupa ureche" sau la recomandarea farmacistului generos atrag adesea efecte adverse asupra sanatatii copilului. Din fericire, de aceasta afectiune te poti vindeca in scurt timp daca tii cont de cateva sfaturi alimentare, scrie Click.

Cinci motive pentru care dusurile cu apa rece sunt cele mai sanatoase. Desi, un dus cu apa rece, nu pare a fi cel mai bun mod in care sa-ti incepi ziua, cercetatorii sustin ca iti poate da energie pentru intreaga zi. In plus, are o multime de beneficii: 1. Ajuta la slabit. Cresterea numarului de leucocite asociata dusurilor reci este atribuita reactiei metabolice pe care corpul o are in urma socului produs de contactul cu apa rece. Pe masura ce corpul incearca sa se incalzeasca, rata metabolismului accelereaza, activand sistemul imunitar si eliberand astfel leucocitele in corp. Acest lucru dezvaluie un alt beneficiu al dusurilor reci: un metabolism mai activ. O rata metabolica mai mare inseamna ca trupul arde mai multe calorii si grasimi, un efect secundar cu siguranta popular in randul persoanelor ce doresc sa scada in greutate, scrie Doctorul zilei.

Alimente sanatoase care te baloneaza. Doar pentru ca un aliment este considerat "sanatos", nu inseamna ca este potrivit pentru oricine, sau ca nu are si o latura ascunsa. Vezi care sunt acele alimente sanatoase care te baloneaza si invata sa le consumi cu moderatie, daca ai probleme cu digestia. Hummus. Tot mai popular printre romani, acest produs dupa o reteta libaneza este facut din naut, o ruda a mazarii. Nautul este plin de amidon si proteine, deci o leguminoasa sanatoasa. Pe de alta parte, aceasta grupa de alimente este destul de greu de digerat si consumata in cantitati mari, provoaca balonare. Usturoi. Nici usturoiul nu este recomandat daca ai probleme cu balonarea. Usturoiul contine sulf, care ajuta la detoxifierea organismului, dar care produce gaze si balonare destul de severa. Vinete. Vinetele sunt gustoase si bogate in fibre, deci sunt sanatoase, scrie Libertatea.

Afectiunile provocate de pantofii cu toc. Porti zilnic pantofi cu toc? Daca da, ai foarte mare grija! Incaltamintea cu toc inalt modifica forma piciorului si favorizeaza aparitia multor afectiuni. Iata care sunt acestea! Fasciita plantara Este o afectiune care apare din cauza purtarii pantofilor cu toc inalt si se caracterizeaza prin dureri ale calcaielor. De regula, durerea apare la primii pasi facuti dimineata, dar se poate instala si dupa ce alergi. Aceasta se reduce pe masura ce desfasori o activitate si reapare dupa ce te odihnesti si reiei efortul. Tratamentul consta in medicamente antiinflamatorii, masaj cu gheata si exercitii de stretching pentru gamba si laba piciorului. Totodata, medicul iti poate prescrie injectiile cu corticosteroizi. Monturile Purtarea pantofilor cu toc inalt poate favoriza aparitia monturilor, scrie Adevarul.