Utile: Incalzirea globala a dus la revenirea unor boli disparute de 40 de ani; Cum sa scapi de tantari. Solutii naturale eficiente; Un simplu test de sange poate arata daca vei face cancer de san
Cum sa scapi de tantari. Solutii naturale eficiente. Traim intr-o epoca in care solutiile contra tantarilor se gasesc la tot pasul, iar insectele nu sunt pentru locuitorii din metropole chiar un capat de tara, dar exista si un revers al medaliei: contin de multe ori pesticide periculoase pentru sanatate. Remediile si ingredientele naturale reprezinta o alternativa demna de luat in seama, aminteste Mediafax, care prezinta o serie de solutii eficiente pentru a tine tantarii la distanta. Galbenele, iarba matelor si rozmarinul, plantate in apropierea locuintei Aceste plante emit mirosuri neplacute pentru tantari si ii vor pastra astfel la distanta. Este dovedit stiintific ca tiofenul, compusul insecticid continut de diferite specii de galbenele, poate provoca moartea tantarilor. Nu este garantat, totusi, ca doar cateva galbenele vor expune insectele la un nivel de pesticide suficient de inalt cat sa ii omoare, informeaza EVZ.
Un simplu test de sange poate arata daca vei face cancer de san. Un nou test sangvin care este capabil sa detecteze cu 10 ani in avans riscul de aparitie a cancerului mamar a fost creat de cercetatorii de la University College London. Oamenii de stiinta afirma ca noul test poate sa identifice acele femei care prezinta acest risc cu pana la 10 ani inainte de aparitia primelor simptome ale cancerului. Acest interval ofera pacientelor timpul necesar pentru a lua o serie de masuri preventive - practicarea cu regularitate a exercitiilor fizice, pierderea in greutate - cu mult inainte de instalarea bolii. Gratie acestei descoperiri, femeile aflate in jurul varstelor de 50 si de 60 de ani ar putea face noul test in mod regulat, inainte de incheierea acestui deceniu, pentru a monitoriza nivelurile lor de risc. Daca sperantele oamenilor de stiinta se vor adeveri, atunci testul va contribui la o scadere semnificativa a numarului de femei care sufera de cancer mamar, scrie doctorulzilei.ro.
Top 10 bauturi racoritoare si detoxifiante. Pentru a face consumul apei mai atractiv, apeleaza la un truc simplu si eficient: adauga cateva fructe sau legume proaspete pentru a-i da aroma si a-i imbunatati gustul. Nu doar ca te vei hidrata mai bine, ci vei beneficia si de o optimizare a procesului de detoxifere. Sa bem doi litri de apa pe zi, ne spune toata lumea. De multe ori insa tinta este greu de atins, iar consecintele se vad imediat. Se instaleaza oboseala, apar problemele de concentrare, iar tenul pare mai ofilit. Ca sa ajungi sa bei cele 8-10 pahare pe zi, topinspired.com recomanda un siretlic: imbunatirea gustului apei prin adaugarea unor fucte si legume proaspete. Hidratarea va deveni astfel un moment placut, greu de "uitat". In plus, te vei descotorosi mai usor de toxinele acumulate in corp, noteaza Adevarul.
Uite cu ce poti sa inlocuiesti zaharul. Un rasfat pentru papilele gustative, zaharul nu e cel mai bun prieten al sanatatii. Iata cu ce variante naturale il poti inlocui. Stevia. Originara din America de Sud, planta cuᅡnosᅡᅡcuta sub numele de stevie rebaubiana se numara prinᅡtre indulcitorii care se folosesc inca din cele mai vechi timpuri. Pentru ca e foarte conᅡcentrat, extractul (stevioᅡlul glicozid), fie sub forma lichida sau de cristale, trebuie consumat in cantitati mici pentru a nu lasa un gust amar. Daca extractul e de aproape 15 ori mai dulce decat zaharul, in forma procesata el poate sa fie si de 250 de ori mai dulce. Important de stiut e ca o ligurita de extract de stevie (lichida sau pudra) este echivalentului unei cani de zahar. Integral in Click.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Eu personal atunci am inceput sa ma intreb daca global warming e adevarat cand am observat ca iernile sunt tot mai lungi si reci, in Siberia in anii trecuti s-au inregistrat temperaturi record scazute; am citit ca, conform NASA in unele locuri calotele polare s-au ingrosat, etc. Politicienii nu mai stiu cum sa ne mai manipuleze.