Cele mai frecvente boli de piele care apar vara si cum pot fi combatute. Cea mai frecventa problema a pielii in timpul verii o constituie arsurile solare, insa exista alte cateva afectiuni mai putin cunoscute, care va pot strica vacanta daca nu sunt tratate corespunzator. Cea mai frecventa infectie fungica ce poate aparea in timpul verii este pitiriazisul versicolor (tinea versicolor), intalnita mai ales in regiunile umede, de exemplu, la tropice. Insa, in timpul verii, aceasta infectie se manifesta si in alte parti ale lumii, sub forma unor cruste aparute pe spate, piept si gat. Cel mai simplu mod de prevenire a acestor infectii fungice este igiena - faceti dus dupa activitatile sportive solicitante, mai ales daca umiditatea din atmosfera este ridicata. Dermatologii recomanda folosirea sapunului cu zinc pirition, pentru a impiedica dezvoltarea micozelor. Daca simptomele persista, consultati medicul specialist, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sapte cauze neasteptate ale celulitei, printre care ibuprofenul, aspirina si razele ultraviolete. Celulita este mai degraba o problema de piele, nu una ce tine de ingrasare. Si asta pentru ca si persoanele slabe sufera din pricina ei, iar cauzele aparitiei depozitelor inestetice de sub piele nu se rezuma doar la dieta bogata in grasimi si dulciuri rafinate. Celulita, definita ca inflamare a tesutului celular subcutanat, care afecteaza majoritatea femeilor - se estimeaza ca aproape 95% din femei au celulita -, producand efectul inestetic de "coaja de portocala", este favorizata de o serie de factori la care nu te-ai fi asteptat. Conform dailymail.co.uk, lista cuprinde inclusiv medicamentele analgezice, razele ultraviolete si incrucisarea picioarelor, anuntaAdevarul.

Cum iti dai seama ca ai acnee hormonala. Acneea e suparatoare si inestetica, dar poate fi cauzata de mai multi factori. Daca problema ti se trage de la un dezechilibru hormonal, ar fi bine sa stii asta din timp, pentru a nu arunca banii pe produse ineficiente. Vezi cum iti dai seama ca ai acnee hormonala. Acneea cauzata de problemele hormonale se va agrava in anumite momente ale lunii, legate de ciclul tau menstrual. Multe femei cu acnee observa o inrautatire a acneei in saptamana dinaintea menstruatiei. Alte femei observa ca acneea se agraveaza la ovulatie, sau chiar in zilele cu menstruatie, informeazaLibertatea.

Cel mai eficient mod prin care poti sa slabesti vara. Vara este anotimpul potrivit pentru eliminarea kilogramelor in plus, pentru ca, in aceasta perioada, organismul nu mai are nevoie de energia unor alimente bogate caloric. Acest lucru se reflecta intr-un apetit mai scazut, pasul cel mai important catre silueta mult dorita. In plus, pe parcursul verii, este mult mai usor de urmat o dieta echilibrata si diversificata, datorita marii varietati alimentare specifice acestui sezon, mai ales in ceea ce priveste fructele si legumele. Iata cinci fructe si legume de sezon care te ajuta sa slabesti fara efort, scrieDoctorulZilei.ro.

Solutii naturale in crizele de cistita. Urinarile dese si durerea vie din timpul mictiunii iti pot da peste cap intreaga activitate, cistita fiind, de foarte multe ori, invalidanta. Simptomele suparatoare pot fi calmate si chiar eliminate, pe cai naturale, daca actionezi rapid. Boala inflamatorie a vezicii urinare cauzata, de obicei de o infectie, cistita este considerata a fi o boala a sexului feminin. Studiile arata ca una din doua femei a trecut prin chinurile ei, fiind de zece ori mai expuse riscului de a o contracta, comparativ cu barbatii. Predispozitia pentru aceasta afectiune este determinata de anatomia femeii: canalul uretrei este mult mai scurt decat cel al barbatilor - are numai 3 cm lungime -, iar orificiul sau este aproape de vagin si de anus (zone colonizate cu diversi germeni), anuntaAdevarul.