Sase reguli de aur cu care tineti cancerul la distanta. Dacă urmați șase reguli simple, vă puteți reduce riscul de cancer, potrivit specialiștilor. Sfaturile se referă la alimentele pe care ar trebui să le evitați sau să le consumați mai rar și la cele care să le mâncați cât mai des. Recomandările au fost publicate recent în Journal of the American College of Nutrition şi vin din partea unei organizaţii non-profit din SUA, Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM). Mâncaţi mai multe fructe şi legume în special legume cu frunze verzi, pentru a reduce riscul de cancer, în general. Acestea conţin compuşi fitochimici cu rol protector. Consumaţi produse din soia, precum tofu, tempeh sau edamame – pentru a reduce riscul apariţiei sau reapariţiei cancerului mamar, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Legatura dintre frumusete si sanatate: sunt persoanele frumoase mai sanatoase? Cu cat sunt mai atragatori oamenii, cu atat sunt mai putin predispusi la o gama variata de probleme de sanatate, de la nivelul ridicat de colesterol pana la depresie, releva un nou studiu american. Persoanele cu un aspect fizic agreabil se simt mult mai sanatoase si sunt diagnosticate cu mult mai putine boli de-a lungul vietii, relateaza publicatia britanica Daily Mail. Cercetatorii de la Universitatea din Chinchinati au facut aceasta descoperire extraordinara, urmarind 15.000 de barbati si femei cu varstele cuprinse intre 24-35 de ani. Este cel mai important studiu de pana acum care stabileste o legatura clara intre frumusete si sanatate si primul care a descoperit bolile asociate cu un anumit nivel de frumusete, anuntaAdevarul.

Cum determina acidul fitic aparitia cariilor si osteoporozei. Cariile sunt neplacute, dureroase si uneori chiar provoaca respiratie urat mirositoare, iar de vina pentru acestea sunt cateva lucruri care fac parte zilnic din dieta noastra. Afla care sunt acestea: Potrivit medicilor specialisti de la Asociatia Americana de Stomatologie, exista patru lucruri importante care contribuie la aparitia cariilor: Consumul ridicat de produse bogate in acid fitic, consum ridicat de zahar procesat, lipsa de minerale din dieta (calciu, magneziu si fosfor) si lipsa vitaminelor A, D, E si K, informeazaUnica.ro.

Fructul tineretii vesnice. Scade colesterolul si protejeaza vasele de sange. Zmeura, săracă în calorii și bogată în fibre, este esențială în alimentația zilnică. Fibrele insolubile ajută la menținerea greutății corpului iar cele solubile scad nivelul colesterolului, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime și prevenind astfel instalarea unor afecțiuni severe. Zmeura conține o cantitate semnificativă de polifenoli antioxidanți, vitaminele B1, B2 și B3, acid folic, cupru și fier. Sunt o sursă bogată de vitamina C, magneziu și fibre, necesare unei bune funcționări a organismului. Consumul zilnic al acestui fruct ne poate feri de numeroase probleme de sănătate precum cancerul, obezitatea, afecțiunile cardiovasculare și infertilitatea, scrieDoctorulZilei.ro.

Super-alimentele care te scapa de calorii. Tii diete, verifici cantarul in fiecare zi si totusi nu reusesti sa ajungi la kilogramele dorite? Poate ar fi timpul sa incluzi in alimentatie alimente care ard caloriile. Iata care sunt acestea! Unul dintre alimentele cele mai delicioase pe care poti sa le mananci si sa arzi si calorii sunt alunele braziliene. Acestea accelereaza metabolismul, arzand caloriile mai repede, lupta impotriva celulitei si stimuleaza sistemul imunitar. Telina contine putine calorii si ajuta la arderea a mai multor calorii cand este inclusa in dieta. Specialistii recomanda ca atunci cand consumi telina sa o combini cu alte produse alimentare, pentru a primi substantele nutritive si mineralele de care are nevoie organismul, anuntaAdevarul.