​Trucuri anti-imbatranire de la nutritionisti. Desi nu s-a descoperit leacul pentru tinerete fara batranete, exista mai multe teorii care promit cel putin incetinirea procesului de imbatranire. Nutritionistul Eduard Adamescu spune ca alimentele bogate in calorii ingrasa, iar studiile au aratat ca fiecare kilogram in plus scurteaza cu patru luni speranta de viata. O alta teorie anti-imbatranire vorbeste despre proprietatile alimentelor antioxidante (ceaiul verde, vinul rosu), insa, pana acum, niciun studiu nu a demonstrat negru pe alb acest lucru. Potrivit profesorului Mencinicopschi, cheia tineretii sta in cumpatare si in consumul de calorii de calitate. Cu cat consumam mai multe calorii, cu atat "ne mancam zilele" mai repede. Ratia calorica pentru varstnici este de 1400 de calorii sau 25 de calorii pe kilogram, scrieDoctorulZilei.

UTILEFoto: Colaj foto

Solutii naturale impotriva bataturilor. Uneori chiar si cea mai comoda incaltaminte iti poate provoca bataturi. Pe langa durerea ingrozitoare, ele sunt inestetice si-ti pot deforma piciorul. Uite cum le poti inlatura natural! Bataturile sunt portiuni ale pielii ingrosate in urma contactului cu incaltamintea. In timp, unele dintre ele pot provoca infectii ale pielii. NU incerca sa indepartezi bataturile prin taiere, deoarece riscul de infectie este mare. Poti urma in schimb acesti 3 pasi simpli. Pune picioarele intr-un vas cu ceai de musetel pentru aproape 30 de minute. Nu te ingrijora daca ceaiul pateaza putin pielea, deoarece culoarea va iesi cu apa si sapun. O alta varianta pentru a inmuia pielea este sa scufunzi picioarele 30 de minute in apa calda in care ai pus 3 lingurite de bicarbonat de sodiu. Astfel pielea moarta se va dizolva si va incepe procesul de vindecare. La fel de eficient este si remediul pe baza de otet de mere. Pune o felie de paine in otet, dupa care aplic-o pe batatura si infasoar-o cu un bandaj. Las-o sa actioneze peste noapte, anuntaAdevarul.

Cata apa trebuie sa bei pe zi in functie de greutatea ta. Toata lumea are nevoie de apa. Toata lumea stie ca apa inseamna sanatate. Vezi care sunt beneficiile hidratarii adecvate si cata apa trebuie sa bei pe zi! Pierderea in greutate: apa reduce senzatia de foame, e un supresor al apetitului, iar astfel vei manca mai putin. In plus, apa nu are calorii. Remediu natural pentru migrene:ajuta la ameliorarea durerilor de cap si de spate,cauzate de deshidratare. Desi sunt multe cauze ale aparitiei durerilor de cap, deshidratarea este cea mai intalnita. Corp mai tanar cu piele sanatoasa:vei arata mai tanara atunci cand pielea ta este hidratata. Apa ajuta la refacerea tesuturilor pielii, o hidrateazasi ii creste elasticitatea, informeazaUnica.ro.

O bautura populara mentine colonul sanatos si previne bolile de ficat. Iata si alte motive sa o consumati zilnic. Cafeaua nu este doar bautura care va trezeste de dimineata si va "aprinde" neuronii pentru orele suplimentare petrecute la serviciu. Specialistii spun ca, datorita antioxidantilor pe care ii contine, cafeaua reduce riscul cancerului de colon si pe cel al bolilor de ficat. Componentele care dau gustul amar al cafelei au proprietati antibacteriene, anticancerigene si protejeaza impotriva cariilor. In plus, cafeaua reduce riscul de aparitie a diabetului de tip II. "Cei care beau in fiecare zi pana la trei cesti de cafea au un risc semnificativ mai mic de a face diabet in comparatie cu cei care nu sunt consumatori de cafea", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, scrieDoctorulZilei.ro.

Uite de cate boli poti sa scapi la mare. Concediul nu inseamna de fiecare data doar distractie. Poti imbina "utilul cu placutul" daca stii sa profiti de efectele pe care le are marea asupra organismului. Iata ce poti trata cu succes pe litoral. O "impachetare cu namol" la malul marii este oricand bine primita de articulatiile noastre. Efectul binefacator al tratamentelor cu namol este recunoscut pentru calmarea durerilor articulare si musculare, a nevralgiilor reumatice. Mai mult, cercetarile stiintifice au demonstrat ca o baie calda de namol este foarte relaxanta si ca un tratament de numai cateva minute va indeparta in totalitate stresul acumulat. Apa de mare este o apa minerala care contine clor, sodiu, magneziu si sulf, o combinatie benefica pentru organismul uman. Are efecte antiinflamatorii si intensifica metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului, fosforului, anuntaAdevarul.

Bauturi care te ajuta sa scapi de burta. Aceste bauturi gustoase si la indemana tuturor te ajuta sa ai un abdomen mai plat si sa arati mai bine. Iata ce poti sa bei daca vrei sa scapi de burta. Te-ai decis sa scapi de burta? Inseamna ca trebuie sa renunti la sucurile din comert, la cocktail-uri si bauturi alcoolice in favoarea acestor bauturi gustoase. Evident, ele nu iti vor topi ca prin minune grasimile, ci doar vor contribui la slabire in timp ce tii o dieta sanatoasa si faci miscare. In plus, unele din aceste bauturi previn si vindeca balonarea pentru ca tu sa ai un abdomen mai plat. Ceaiul de menta are efecte benefice asupra tractului digestiv. Daca il bei cu regularitate, vei avea un tranzit intestinal mai bun, vei scapa de balonare si de flatulenta. In plus, un ceai de menta baut dupa masa te ajuta sa digeri mai bine grasimile, informeazaUnica.ro.