Care sunt pericolele utilizarii excesive a aparatului de aer conditionat. Expunerea prelungita la aerul conditionat poate duce la declansarea unor afectiuni respiratorii dintre cele mai grave. Daca nu stii sa il folosesti corect, aparatul de aer conditionat iti poate pune in pericol sanatatea, reprezentand un risc pentru intreaga familie si mai ales pentru copii. Expunerea prelungita la aerul conditionat poate duce la declansarea bronsitei si chiar a pneumoniei. Mai exact, daca filtrele aerului conditionat nu sunt curatate sau schimbate periodic, se poate raspandi in aer bacteria Legionella pneumophila. Acest bacil este responsabil de aparitia legionelozei, o boala ce se manifesta prin dureri de cap, febra scazuta, tuse uscata, diaree, dureri musculare si abdominale, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Boli care se agraveaza daca mergi la mare. O serie de boli endocrine trebuiesc tratate cu atentie in perioada de vara, cand temperaturile incep sa urce in termometru la peste 35 grade, corpul nostru trece printr-un stres climatic, ce favorizeaza aparitia unor boli sau agravarea afectiunilor deja existente. Printre afectiunile influentate in mod direct de temperatura de afara se numara bolile endocrine. Functionalitatea tiroidei este direct proportionala cu temperatura mediului, iar patologia endocrina este influentata de temperaturile crescute. Influenta glandei tiroide este foarte importanta in functionarea normala a organismului uman. Tiroida este glanda care controleaza tot corpul, scrie Doctorul zilei.

Fructele care au grija de sanatatea dintilor. Vara este unul dintre anotimpurile care ne ofera multe beneficii pentru sanatate, mai ales prin bogatia de fructe si legume. Stiai ca daca incluzi unele fructe in alimentatia zilnica vizitele la stomatolog se vor rari? Explicatia? O parte dintre ele ajuta la prevenirea multor probleme dentare. Unul dintre marile secrete ale sanatatii si a unui zambet de succes este acela de a folosi resursele naturale in favoarea noastra. Ritualurile de ingrijire ale danturii si o relatie apropiata si sincera cu medicul dentist sunt, de asemenea, alte secrete pentru un zambet sanatos. Un mar pe zi tine dentistul departe. Unul dintre fructele de care putem profita toata vara si care aduce beneficii sanatatii orale este chiar marul, scrie Adevarul.

Alimente pe care nu e bine sa le pui in congelator. Congelatorul este o solutie salvatoare in foarte multe cazuri deoarece ne pastreaza pe o perioada mai indelungata mancarea. Ceea e bine sa stii despre congelator este ca odata ce ai apelat la el, gustul mancarii nu va mai fi la fel. Ba mai mult, in cazul anumitor alimente, vor avea un gust mult mai alterat si te pot imbolnavi. Diane DiMeo, campioana de la Food Network's Chopped, ne dezvaluie care sunt alimentele pe care nu este bine sa le introducem in congelator sub nicio forma. 1. Oua. In congelator, ouale devin periculoase si pot cauza toxiinfectii alimentare. Temperaturile foarte scazute pot face ca apa din oua sa se dilate, ceea ce poate duce la craparea invelisului si permite intrarea diferitelor bacterii, scrie Romania libera.

Fibrele, secretul unei siluete perfecte si al unei digestii sanatoase. Afla de cate ai nevoie zilnic. Fibrele alimentare ajuta la mentinerea unei greutati corporale sanatoase si ajuta la scaderea colesterolului. Insa, majoritatea persoanelor nu isi asigura decat 2% din necesarul zilnic de fibre. Specialistii recomanda un consum mediu de 20 - 35 grame pe zi, insa oamenii consuma in jur de 9 - 12 grame zilnic, poate si mai putin. De aceea, prima schimbare pe care ar trebui sa o facem este sa consumam minimum cinci portii de legume si fructe pe zi (circa o jumatate de kilogram), ele aducand fibrele necesare. Iata trei semne prin care organismul te avertizeaza ca ai nevoie de fibre, scrie Doctorul zilei.

Imaginea sperantei. Bebelusii care s-au vindecat de HIV/SIDA. Un grup de cercetatori canadieni sustine ca este tot mai aproape de a descoperi un tratament impotriva virusului HIV/SIDA. Acestia au inventat un vaccin care administrat in primele ore de viata ale copiilor nascuti cu virusul HIV duce la vindecarea bolii. Trei bebelusi au fost vindecati de HIV/SIDA dupa ce niste cercetatori canadieni le-au administrat in primele ore dupa nastere un tratament nou. Desi nu se stie daca tratamentul functioneaza in cazul tuturor, specialistii sunt convinsi ca reusita lor este un pas extrem de important in lupta impotriva SIDA. Ca prima masura, 14.000 de doze din acest vaccin vor fi distribuite in 200 de tari ale lumii pentru a fi testate, scrie Gandul.