Mergi la plaja fara grija! Rosiile, morcovii si citricele iti apara pielea de arsuri. Ca sa te asiguri ca te bronzezi frumos, in vara asta este bine sa nu-ti lipseasca din meniul zilnic acele alimente care ajuta pielea sa reziste sub atacul razelor de soare. Specialistii revistei Libertatea pentru femei iti fac lista de bucate. In perioadele in care te expui la soare este important ca, pe langa hidratarea corespunzatoare (2 litri de apa pe zi, plus alte lichide neindulcite), sa maresti consumul de legume si de fructe si sa eviti sa mananci prea multe proteine de origine animala. O astfel de alimentatie ii furnizeaza organismului nutrienti naturali de cea mai buna calitate si protejeaza pielea de atacul razelor solare, aflam din Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

De ce te insala, in functie de zodia lui. Ai o relatie de ceva timp, dar iti faci griji ca iubitul tau te-ar putea insela? Infidelitatea este un subiect sensibil, iar de cele mai multe ori, noi, femeile, suferim cel mai mult de pe urma acesteia. Viata de cuplu nu este deloc usoara si oricat de neplacut ar fi, trebuie sa invatam sa acceptam realitatea. Motivele pentru care un barbat ar putea sa-si insele partenera sunt nenumarate, de aceea este foarte important sa-ti cunosti partenerul de viata. Zodia in care s-a nascut are un cuvant important de spus, iar daca esti curioasa ce l-ar putea determina sa te insele, astrele iti vin in ajutor cu cateva informatii esentiale, potrivit RTV.net.

Oamenii prefera socurile electrice in locul plictiselii. Meditatia, reveria si tehnicile de introspectie - sau pur si simplu faptul de a petrece cateva minute fara sa faca nimic - reprezinta o provocare dificila pentru majoritatea oamenilor, se arata intr-o serie de studii ale cercetatorilor americani. Mai multe studii efectuate de psihologii de la universitatile din Virginia si Harvard, care au aparut vineri in revista Science, arata ca majoritatea oamenilor prefera sa se implice intr-o activitate oarecare - si chiar sa isi induca un usor impuls electric - decat sa nu aiba nimic de facut si sa ramana singuri cu propriile ganduri. Cercetatorii au efectuat 11 studii pe grupuri diferite - care au insumat aproape 200 de persoane, cu varstele cuprinse intre 18 si 77 de ani -, care arata "aceleasi rezultate", potrivit studiului citat de Gandul.

Beneficiile consumului de pepene rosu. Pepenele rosu are putine calorii, dar este plin de vitamine, minerale si antioxidanti. Datorita continutului sau de apa si fibre, pepenele rosu previne constipatia si contribuie la pastrarea unui tract digestiv sanatos. Datorita faptului ca are 92% apa si electroliti importanti, pepenele rosu te ajuta sa te hidratezi in timpul verilor fierbinti. Colina este un nutrient foarte important si versatil, care se gaseste in pepenele rosu. Acest nutrient imbunatateste calitatea somnului si capacitatea de invatarea si memorare. Continuarea pe RTV.net.

Stresul, un factor esential care stimuleaza aparitia dementei. Greutatile psihice sustinute, care apar dupa varsta de 40 de ani, au urmari dramatice la varsta a treia, deoarece aceste necazuri cresc riscul imbolnavirii de Altheimer sau de dementa senila. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea din Goteborg (Suedia), in urma unui studiu care s-a desfasurat vreme de 38 de ani, pe un lot de 800 de femei. La data cand a inceput studiul, majoritatea subiectilor aveau probleme psihice sociale, in legatura cu greutatile vietii-probleme de familie, somaj sau boala, scrie Click.