Visinele intarzie imbatranirea si combat bolile de rinichi. Cu gustul lor dulce-acrisor, visinele sunt fructele potrivite pentru zilele calde de vara. Visinele contin: apa, zaharuri, acizi, substante tanoide, proteine, pectine, saruri minerale, provitamina A, vitaminele B1, B2, C, PP, acid folic, vitamina E. Ele au o valoarea energetica de circa 63 kcal la 100 g. Aceste fructe contribuie la intarzierea procesului de imbatranire prin imbunatatirea compozitiei chimice a sangelui, la ameliorarea sau chiar vindecarea bolilor renale, hepatice, diabetice, cardiovasculare si la atenuarea stresului psihic si a anemiei. Visinele contin de 19 ori mai mult betacaroten decat afinele. Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care protejeaza vederea si mentine elasticitatea pielii, impiedicand formarea ridurilor. De asemenea, visinele contin foarte multi antioxidanti care protejeaza impotriva radicalilor liberi ce pot afecta celulele organismului si duc la imbatranirea prematura a acestora, favorizand instalarea diferitelor tipuri de cancer, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Pepenele galben, deliciul care nu ingrasa. Parfumat, racoritor si cu o savoare aparte, este in topul celor mai iubite fructe din lume. Putini stiu insa ca are o multime de indicatii terapeutice si ca nici nu are multe calorii. Originea acestui fruct imbietor este destul de controversata, unii cercetatori sustinand ca provine din India, iar altii ca ar fi originar din Orientul Mijlociu, de pe teritoriul actualului Iran. Un lucru insa e cert: traditia cultivarii lui, la fel ca si a fratelui sau cu miezul rosu, are o vechime de cel putin patru milenii. Chiar daca are un continut mare de apa (88%), pepenele galben ofera organismului si portii considerabile de vitamine, minerale si fibre. Un singur fruct, cu o greutate de un kilogram, furnizeaza aproape 300% din necesarul zilnic de vitamina A al unui adult, vitamina necesara pentru mentinerea in buna stare a sistemului imunitar si nervos, dar si a echilibrului endocrin. Insemnata este si concentratia de vitamina B6 - o jumatate de kilogram de fruct contine aproape 40% din doza zilnica recomandata, anuntaAdevarul.

Spune-mi ce bei, ca sa-ti spun cum te porti cu femeile. Cod rosu la bautorii de bere! Cand esti la o intalnire sau il observi pe tipul de la bar, poti afla dintr-o privire ce tip de persoana este. Trebuie doar sa vezi ce bautura are sub nas! Specialistii germani au dezvaluit cum pot fi interpretate indiciile oferite de alegerea bauturii pentru a-ti face o idee cu cine stai de vorba, scrie ziarul "Bild". Bautorul de bere e ferm in deciziile sale. Nu-i plac surprizele. Astfel de barbat este egoist, rational si sobru. Ii place sa se creada sef si atotstiutor. Insa, un iubitor de bere este si foarte social, avand un cerc larg de prieteni. Din pacate, nu este un om nascut pentru familie, ignorand preferintele partenerei de langa el. De aceea, relatiile cu un astfel de barbat nu sunt foarte lungi, informeazaClick.

Semne de alarma care anunta hepatita A. Hepatita este o afectiune a ficatului, cu caracter inflamator, infectios si transmisibil,de natura virala,microbiana sau tocxica,care consta in distrugerea celulelor hepatice. Hepatita A se numeste si "boala mainilor murdare" si se transmite in principal prin contact personal ,prin alimente si apa contaminate. Virusul hepatic A poate fi gasit in materiile fecale ale unei persoane infectate cu acest virus. Este trasmis prin contactul cu aceste materii fecale infectate si din acestea poate trece cu usurinta in mancare si apa, si prin ingerare, in organismul uman. Virusul hepatic A are o perioada de incubatie ce variaza intre 15 si 45 de zile Prima faza, simultana cu debutul acestei afectiuni hepatice, este caracterizata de simptome nespecifice precum oboseala, stare de slabiciune, anorexie, greata, varsaturi, durere abdominala si, mai rar, febra urmata de dureri de cap, eruptii cutanate si diaree. Dupa 1-2 saptamani de la debutul bolii hepatice, se poate instala si icterul, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce risca femeile care consuma des bauturi racoritoare? Legatura periculoasa cu un cancer specific feminin. Femeile care consuma mai mult de trei bauturi racoritoare indulcite, pe saptamana, ar putea prezenta un risc mai mare de a se imbolnavi de cancer mamar, releva un nou studiu. Cercetatorii de la Universitatea Laval din Canada au descoperit asocierea periculoasa dintre consumul de bauturi indulcite si boala canceroasa, dupa ce au investigat 1.555 de femei, informeaza dailymail.co.uk Oamenii de stiinta au observant un raport direct proportional intre cantitatea cansumata a acestor bauturi si densitatea sanilor. Cu alte cuvinte, cu cat o femeie bea mai multe asemenea racoritoare, cut atat prezinta o densitate mai mare a sanilor, un cunoscut factor de risc pentru aparitia cancerului de san. Sanii cu densitate mare au mai putin tesut adipos si mai mult tesut glandular, care secreta laptele, precum si mai mult tesut de suport, anuntaAdevarul.