Boli grave pe care le puteti lua de la stomatolog. Indiferent de varsta sau de stilul de viata, la un moment dat fiecare dintre noi consulta medicul stomatolog. Sanatatea dintilor este extrem de importanta atat din punct de vedere al increderii in sine- este cunoscut faptul ca oamenii care se simt bine in propria lor piele, care au incredere in ei zambesc mai mult, cat si din punctul de vedere al functiei de nutritie pe care o indeplineste dantura. Astfel, apelam la medicul dentist pentru a ne ajuta sa ne rezolvam diferite afectiuni sau, in functie de caz, pentru solutionarea unor complicatii extrem de nefaste, scrie Doctorul zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Cum ne influenteaza luna plina somnul. Daca nu v-ati odihnit bine azi-noapte, luna plina ar putea fi motivul. Aceasta ar fi de vina pentru unele nopti nedormite, sustin specialistii. Fazele lunii ne tulbura somnul si ne influenteaza visele, care devin mai bizare. Legendele spun ca luna plina scoate la iveala tot ce este mai rau in comportamentul uman. Chiar si in zilele noastre, multi oameni cred ca luna plina este de vina pentru sinucideri, crime si accidente rutiere, insa aceste lucruri nu au fost niciodata dovedite. De secole, superstitiile sustin ca fazele lunii ne afecteaza comportamentul, scrie Adevarul.

Ce inseamna sa ai trigliceridele marite si cat de periculos e. Toata lumea vorbeste de importanta tinerii sub control a colesterolului care, daca e in permanenta marit, apare riscul unor infarcte, accidente vasculare cerebrale etc. Insa si trigliceridele trebuie tinute sub control si monitorizate. Ce sunt trigliceridele. Sunt grasimi formate din mai multe tipuri de acizi grasi care se regasesc in organismul uman, fie in sange, fie in tesutul adipos. Sursa acestora este data in mare parte de grasimile din alimentele pe care le consumam, 95% dintre toate grasimile alimentare fiind trigliceride, scrie Click.

Ce gresesti cand fierbi si prajesti oua sau cand faci omleta? Desi pare foarte simplu sa gatesti oua, majoritatea persoanelor fie aleg o tigaie nepotrivita, fie pun ouale in apa fierbinte imediat ce le scot de la frigider. Iata care sunt cele mai frecvente greseli: Oua fierte - Cei mai multi dintre noi pun ouale in apa fierbinte imediat dupa ce le scot din frigider. Chiar daca aceasta tehnica nu este deloc gresita ne putem trezi cu un ou fiert bine, dar ciobit, deoarece bucati din albus se lipesc de coaja. Cel mai indicat e sa pui ouale intr-o oala cu apa rece, apoi sa pui oale pe aragaz la foc mare, scrie Doctorul zilei.

Cum sa ai o piele sanatoasa, fara probleme. Nimic nu se poate compara cu sanatatea si frumusetea fara cusur a pielii tale, motiv pentru care te invitam sa-ti arunci ochii peste cateva dintre sfaturile primite de la specialisti si sa le alegi pe acelea care crezi ca se potrivesc cel mai bine tipului tau de piele. Si cum frumusetea este dorinta oricarei femei, atunci nu ne mai mira faptul ca un numar tot mai mare din randul acestora nu ezita sa cheltuie sume substantiale pe diverse tratamente profesionale, in scopul mentinerii unui aspect al pielii cat mai sanatos, scrie EVZ.

Top cinci alimente de sezon aliate in lupta cu kilogramele in plus. Nectarinele, castravetii, pepenele galben, ridichiile si carnea de vita nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru daca vrem sa slabim cateva kilograme in aceasta perioada a anului. Medicii nutritionisti sunt de parere ca in sezonul cald putem slabi mai usor decat in cel rece, deoarece in aceasta perioada a anului gasim din belsug alimente care au un aport scazut de calorii. Nectarinele contin doar 44 de calorii la 100 de grame in ciuda gustului lor dulce, scrie Gandul.