Utile: Cum recunosti si cum previi melanomul, cea mai mai agresiva forma de cancer de piele; Cat de siguri sunt indulcitorii naturali?; Studiu: Coenzima Q10, o speranta de viata pentru bolnavii cardiaci
Studiu: Coenzima Q10, o speranta de viata pentru bolnavii cardiaci. Coenzima Q10, o substanta pe care corpul nostru o produce in mod natural, in cantitati reduse, a scazut la jumatate rata mortalitatii in cazul bolnavilor cu insuficienta cardiaca cronica. Aceasta este concluzia unui studiu prezentat la Congresul anual International de Insuficienta Cardiaca de doctorul Clyde Yancy, seful sectiei Cardiologie de la Spitalul Memorial Northwestern, din Chicago. In pledoaria sa, renumitul cardiolog a demonstratca "aceasta substanta, Coenzima Q10, ar putea fi atat de benefica pentru pacientii cu insuficienta cardiaca cronica, deoarece incurajeaza celulele inimii sa produca mai multa energie". Studiul la care a facut referire a demonstrat ca, in cazul pacientilor cu insuficienta cardiaca cronica carora li s-au administrat zilnic cate trei suplimente de 100 mg de Coenzima Q ( in completarea tratamentului alopat obisnuit), predispozitia spre complicatii severe s-a redus la jumatate, in comparatie cu bolnavii carora nu li s-a administrat acest supliment, informeaza Click.
Un mic dejun copios inaintea zborului cu avionul combate efectele neplacute ale decalajului de fus orar. Un mic dejun copios, bogat in carbohidrati, inainte de calatoria cu avionul, poate combate efectul decalajului de fus orar, care afecteaza ritmul ceasului biologic, sustin cercetatorii japonezi. Cercetatorii de la Universitatea Yamaguchi, din Japonia, au incercat sa gaseasca o metoda de a intrerupe ritmul circadian, responsabil pentru ciclul somn - veghe al organismului uman, pentru a usura trecere la un alt fus orar, informeaza dailymail.co.uk. Oamenii de stiinta sunt de parere ca fiecare dintre milioanele de celule ale organismului are propriul tipar somn-veghe, iar ansamblul fiecarui asfel de sistem la nivel celular contribuie la macrosistemul organismului. Acestia au descoperit ca insulina declanseaza tiparele microscopice ale somnului in fiecare celula si determina o serie de schimbari ale organismului in momentul in care acesta se pregateste de culcare, scrie Adevarul.
Cum recunosti si cum previi melanomul, cea mai mai agresiva forma de cancer de piele. Melanomul este cea mai periculoasa forma de cancer cutanat, iar in stadiile avansate este o boala agresiva si fatala. 75% dintre persoanele afectate de melanom metastatic isi pierd viata in primul an de diagnostic. Rata de supravietuire pentru acesti pacienti este de numai 6 pana la 9 luni. Daca este descoperit precoce si tratat corect, melanomul malign poate fi vindecat in 98% din cazuri. Potrivit datelor oficiale, incidenta melanomului avansat a crescut de peste doua ori in ultimii 30 de aniin Europa. Melanomul avansat este afectiunea maligna cu rata cea mai rapida de crestere la barbati, iar la femei este pe locul doi in aceasta privinta. Cea mai importanta metoda de preventie este controlul si analiza periodica a alunitelor cu ajutorul dermatoscopului, informeaza doctorulzilei.ro.
Medicii avertizeaza! Consumul moderat de alcool e daunator sanatatii. Cu totii am auzit ca un pahar de vin e bun pentru inima. Insa un nou studiu a demonstrat ca nu e deloc asa. Ba chiar, consumul moderat de alcool poate dauna sanatatii. Cercetatorii britanici au descoperit ca cei care consuma doar doua pahare mici de vin pe zi tot au probleme de sanatate, contrar parerii generale. De fapt, e indicat sa bei mai putin, chiar daca bei putin deja. Unul dintre cercetatori a explicat ca exista o legatura clara intre reducerea consumului de alcool si imbunatirea sanatatii cardiovasculare. "Indiferent daca bei putin, moderat sau mult, daca reduci consumul, ar putea fi benefic pentru inima ta", a povestit doctorul Juan Casas. Studiul este considerat, de multi experti, de bun simt, noteaza Click.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?