Pepenele rosu va scapa de toxine. Iata si alte motive pentru care il recomanda nutritionistii. Pepenele rosu nu ar trebui sa va lipseasca de la masa in timpul verii. Este unul dintre cei mai buni detoxifianti ai organismului. Ca sa-si faca efectul este bine sa-l consumati pe stomacul gol. Pepenele rosu spala rinichii, rehidrateaza organismul, combate celulita, face tenul mai frumos si mai stralucitor. "Nu ar trebui sa-l ratati in nicio zi pe timpul verii", spune nutritionistul Ionut Stefan. Pepenele rosu contine 95% apa, zaharuri naturale, enzime, acizi organici, antioxidanti, sodiu, potasiu, fier. "Este un aliment probiotic, un diruetic foarte bun, un stimulator imunitar si un reglator hormonal excelent", precizeaza Mencinicopschi, conformDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci mituri despre soia pe care probabil inca le crezi. In ciuda faptului ca este omniprezenta si ca derivatele sale au impanzit rafturile magazinelor, inca mai planeaza o multime de confuzii in ceea ce priveste soia. Daca e sanatos sa fie consumata de catre barbati sau daca are vreo legatura cu cancerul de san, sunt doar doua din aceste dileme. Avem pateu si burgeri vegetarieni pe baza de soia, lapte din soia si diverse variatiuni de tofu - branza de soia. Toate aceste preparate alternative au castigat un loc important in dieta multora dintre noi, chiar daca mai exista unele nelamuriri in ceea ce priveste siguranta consumului lor. Publicatia "Huffington Post" a adunat cele mai populare 5 mituri care au ca subiect soia si le-a spulberat, anuntaAdevarul.

Top patru factori de risc pentru aparitia cancerului gastric. Cancerul gastric este boala care ucide in fiecare an 20 de romani la 100.000 de locuitori. De obicei, maladia este diagnosticata tardiv, cand operatia este complexa si presupune multe riscuri, iar speranta de viata scade considerabil. Afla 4 factori de risc pentru aparitia cancerului gastric. Infectia cu helicobacter pylori. Periculoasa atat pentru aparitia ulcerului gastric si duodenal, aceasta infectie este factor carcinogen de ordinul I in aparitia cancerului de stomac. Prezenta bacteriei in anticorpii din sange sau in stomac poate fi usor identificata astazi cu ajutorul unor teste neinvazive si ieftine. Tratamentul presupune o cura de antibiotice pe durata a doua saptamani ce reduce riscul de aparitie a cancerului gastric, informeazaUnica.ro.

Ce risti sa patesti daca nu faci sex o perioada lunga de timp? E drept ca abstinenta este un mijloc de preventie a bolilor cu transmitere sexuala, dar cei care o practica traiesc cu 30% mai putin decat cei care fac sex. Lipsa sexului predispune si la afectiuni cardiace ori ale oaselor (osteoporoza), dar cel mai mult oamenii sunt afectati in plan psiho-emotional. Abstinentii sunt mai predispusi atacurilor de panica, depresiei, problemelor de atentie si concentrare, spun psihologii. "Actul sexual duce la eliberarea unor hormoni care va ajuta sa va simtiti bine. Cand viata intima nu se suprapune cu ceea ce va doriti, apar frustrarile, nevrozele. Totusi, atunci cand abstinenta este liber consimtita sau educationala, apar mai putine probleme in plan psihic", spune psihologul Roxana Mischianu, scrieDoctorulZilei.ro.

Trusa "verde" de prim ajutor in caz de julituri. Desi copiii par sa detina monopolul asupra juliturilor si zgarieturilor, si adultii o pati, uneori chiar destul rau. Daca stii sa intervii la timp si sa aplici remediile potrivite, problemele se rezolva rapid si fara urme. Cu siguranta avem cu totii in palmares mai multe povesti in care apaream ba cu genunchii zdrobiti, ba cu coatele zdrelite si cu mama in jurul nostru incercad sa aplice doctorii pe locul vatamat. Pentru ca e vara si purtam haine lejere, mai putin protectoare, nu e exclus sa te pricopsesti din nou cu vreun "semn de buna purtare". Pentru astfel de situatii, urmareste instructiunile, anuntaAdevarul.