Cum iti dai seama daca o alunita este canceroasa sau nu. Melanomul este cea mai periculoasa forma de cancer cutanat, iar in stadiile avansate este o boala agresiva si fatala. 75% dintre persoanele afectate de melanom metastatic isi pierd viata in primul an de diagnostic. Desi 80% dintre melanoame apar fara sa fie legate de alunitele pe care deja le ai exista riscul sa se dezvolte si dintr-o alunita deja existenta, iar in acest caz trebuie sa fii atent daca alunitele tale isi modifica rapid culoarea, forma sau marimea, scrie Doctorul zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Studiu UE. Ce mananca europenii in scoli. Primul studiu european care inventariaza politicile alimentare in scoli la nivelul UE arata ca Romania a interzis in scoli alimentele daunatoare elevilor, insa exista state care au eliminat de tot automatele cu fast-food sau au stabilit chiar si designul salilor de mese. Mai mult de jumatate din tarile europene, inclusiv Elvetia si Norvegia, au politici obligatorii privind alimentatia corecta in scoli, restul au ghiduri facultative privind rolul consumului de alimente sanatoase pentru copii, in contextul amplificarii fenomenului obezitatii in randul celor mici. Aceasta este principala concluzie a primului studiu al Comisiei Europene care inventariaza politicile alimentare in scoli la nivelul UE, scrie Adevarul.

De ce unii sunt irezistibili pentru tantari. Ce te face tinta perfecta pentru insectele avide de sange. Tantarii sunt atrasi de bioxidul de carbon degajat de corpul uman, de caldura si mai ales de bacteriile de pe piele, mirosulul facand dintr-o persoana tinta preferata a tantarilor. Business Insider a realizat un videoclip edificator pentru cei chinuiti de insectele insetate de sange. O persoana din cinci este tinta perfecta pentru tantari, iar cele care ne inteapa sunt femelele deoarece "au nevoie de sange uman pentru dezvoltarea viitoarelor ovule". E bine de stiut ca tantarii isi repereaza prada de la 45 m distanta. Le plac bacteriile de pe piele,asa ca bacteriile si, implicit, mirosul, fac dintr-o persoana tinta preferata a tantarilor insetati, scrie EVZ.

Cu ce boli te poti alege daca mergi la piscina? Boli infectioase ale pielii, urechilor, ochilor, infectii respiratorii si boli diareice sunt cateva dintre afectiunile cu care va puteti alege dupa o zi de scaldat la piscina. Cu cat aglomeratia e mai mare, cu atat neplacerile pot fi mai acute. Alegeti o piscina care are reputatia de a fi bine intretinuta, insa aineti cont de urmatorul fapt: clorul nu poate omora toti germenii. "Piscinele din ziua de azi sunt puse la punct cu filtre speciale si tot felul de substante, dar ce te faci cu oamenii care nu au o buna igiena a zonelor intime? Particulele de fecale sunt principala sursa a bolilor", atrage atentia medicul internist Aurelia Constantin, scrie Doctorul zilei.

Trucuri care-ti prelungesc bronzul. Ai face orice pentru ca pielea sa-si pastreze nuanta aramie cat mai mult timp? Exista numeroase solutii naturale la care poti apela. Iata ce-ti propunem noi! Pentru un bronz de durata, unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont este hidratarea. Aceasta ajuta la regenerarea celulelor cutanate, implicit la pastrarea supletei pielii, prin urmare, bronzul va arata mai bine. Hidratarea este cu atat mai necesara cu cat pielea a fost supusa agresiunii razelor solare. In locul lotiunilor dupa plaja din comert, poti alege solutiile naturale! Un aliat natural este uleiul de argan presat la rece, care hraneste si regenereaza pielea, are efect de calmare a epidermei si mentine bronzul pentru mai mult timp, scrie Adevarul.

Profita de fructele de padure. Zmeura combate afectiunile renale. Este plina piata de ele: zmeura, afine, mure, coacaze. Aceste fructe de padure nu numai ca sunt delicioase, dar sunt si un izvor de sanatate. Cele mai bogate in nutrienti sunt cele salbatice, nu cele de cultura. Le deosebesti fiindca sunt mai mici si mai parfumate. Specialistii revistei Libertatea pentru femei iti arata ce intrebuintari terapeutice au fructele de padure. Zmeura le este recomandata astenicilor si copiilor in crestere. Afinele sunt aproape un medicament, iar coacazele contin de trei-patru ori mai multa vitamina C decat lamaile. Acestea sunt doar cateva din calitatile remarcabile pe care le au fructele de padure, scrie Libertatea.

Condimentele, aliat al ingrijirii tenului. De cele mai multe ori condimentele sunt utilizate pentru a da savoare mancarurilor. Pe langa beneficiile pe care le duc sanatatii, mirodeniile au grija si de tenul tau. Datorita antioxidantilor si ingredientelor active pe care le contin, condimentele pot trata micile imperfectiuni ale pielii si pot curata epiderma de cele mai incapatanate impuritati. Uite care sunt condimentele pe care te poti baza atunci cand se iveste o problema cu tenul tau! Scortisoara. O mirodenie fara de care placinta cu mere nu ar mai avea acelasi gust, scortisoara reprezinta un condiment minune deoarece te poate scapa cu usurinta de cosurile care apar in cele mai nepotrivite momente, scrie Click.