Top 7 alimente nesanatoase care dau dependenta. Se stie deja ca anumite substante din produsele alimentare favorizeaza dezvoltarea dependentei fata de ele, dar care sunt, mai exact, acele produse nesanatoase care ne pun si silueta, si sanatatea in pericol? 1. Produsele procesate si coapte/prajite. Produsele alimentar procesate si apoi pregatite in cuptor sau prajite contin deopotriva indulcitor - sirop de porumb, precum si grasimi. Siropul de porumb este, teoretic, un indulcitor natural, cel putin la origine, fiind bogat in fructoza. Insa, cu cat consumi mai mult indulcitor, cu atat nevoia de el este mai mare si aproape toate produsele procesate cum sunt cele de patiserie care au si creme in interior contin indulcitor. Integral in doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Ce risti daca slabesti rapid! Numarul de kilograme in plus te-a alarmat, asa ca ai luat masuri, adoptand o dieta drastica? Chiar daca te bucuri ca ti-ai recapatat silueta intr-un timp scurt, ia aminte ca slabirea brusca aduce cu sine neplaceri pentru sanatate. Citeste in Click care sunt acestea. Iti afecteaza inima. Privarea organismului de substantele nutritive mai are si o alta consecinta nedorita, pe langa anemie. Daca te numeri printre persoanele care tin diete severe in mod repetat si slabesc repede, este probabil sa-ti dai peste cap functionarea sistemului imunitar. Astfel apare riscul de deshidratare, ceea ce poate duce la palpitatii, si, implicit, la afectarea inimii. Apare riscul de ulcer. Intestinul subtire e captusit cu un strat de celule, care-l protejeaza de actiunea sucului gastric. Acest strat se reinnoieste la fiecare 8-10 ore, insa, printr-o dieta drastica sau, prin infometare, celulele ce formeaza mucoasa intestinala se regenereaza mult mai greu. Pentru a se reinnoi, ele au nevoie de magneziu, iar in lipsa lui, stratul de celule va fi mult mai subtire.

Intinereste-ti tenul cu citrice! Stiai ca daca amesteci sucul unei lamai cu un pahar cu apa obtii un excelent tonic pentru ten? Insa din citrice mai poti prepara o multime de retete de frumusete. Cateva ti le spunem noi! Citricele sunt o importanta sursa de vitamina C, esentiala pentru sanatatea pielii. Nelipsita din multe creme, vitamina C este implicata in sinteza colagenului. Acesta este o proteina care asigura elasticitatea si fermitatea tegumentului, previne ridurile, ajuta cicatrizarea si are o importanta valoare antioxidanta. Fie ca le consumi ca atare, fie ca le aplici direct pe piele sau le folosesti pentru masti cosmetice, citricele pot deveni aliatul frumusetii tale, informeaza Adevarul.

Adevaratul pericol care te paste daca mergi cu avionul. Unii oamenii sunt foarte speriati cand vine vorba sa mearga cu avionul. Pe buna dreptate, avand in vedere tragediile aviatice de anul acesta. Adevaratul pericol care te paste cand mergi cu avionul sunt radiatiile. Incepand cu trecerea prin scanner, in aeroport, suntem iradiati. Se pare ca e nevoie de 50 de scanari ca sa aduni cantitatea de radiatii pe care o primim la o radiografie dentara. Unii cercetatori se tem ca radiatiile scannerelor din aeroporturi sunt subestimate si ca ele pot creste riscul de cancer. Radiatiile acestor aparate sunt dozate in cantitati mici, insa majoritatea sunt concentrate in piele si tesuturile cutanate. David Brenner, directorul Centrului de Cercetari Radiologice de la Universitatea Columbia, sustine ca doza de radiatii in piele este de fapt de 20 ori mai mare decat cea din estimarile oficiale. Odata urcati in avion, cresc si pericolele la care ne expunem. Cu cat zburam la altitudini mai mari, cu atat ne vor afecta mai tare radiatiile. De exemplu, un zbor din Europa pana in SUA, dus-intors, echivaleaza cu o radiografie pulmonara. Poate nu intamplator, numarul cazurilor de cancer este mai mare in randul personalului aviatic, scrie doctorulzilei.ro.

Igiena intima in exces? Iata care sunt riscurile! Desi igiena intima feminina este o metoda eficienta de prevenire a infectiilor, in exces ea poate duce la aparitia altor neplaceri. Afla din randurile urmatoare care sunt acestea, dar si cum le poti evita! Creste riscul de aparitie a infectiilor. Produsele folosite frecvent pentru igiena intima pot distruge in timp flora vaginala, este concluzia unui studiu recent la care au participat aproximativ 1.200 de femei active sexual. O parte dintre ele au folosit o data la doua zile produsele destinate igienei intime, in timp ce celelalte participante au avut grija de igiena intima de doua ori pe saptamana. La finalul cercetarii, specialistii au observat ca participantele din prima grupa aveau un risc cu 40% mai mare de a suferi de vaginita (inflamatie a vaginului). In cazul in care protectia naturala a organismului este afectata de igiena intima excesiva creste si riscul de aparitie a bolilor cu transmitere sexuala, noteaza Click.