Cartofii tip "bolovan" sunt periculosi. Cartofii din import cu diametrul mai mare de opt centimetri, care se vand in tara noastra, sunt plini de nitriti si nitrati. Din acest motiv, acestia sunt interzisi in Uniunea Europeana, avertizeaza conducerea Federatiei Nationale Cartoful din Romania. Cartofii uriasi din pietele romanesti sunt toxici pentru om si sunt considerati furaje de fermierii din Uniunea Europeana. Cartofii recomandati consumului uman nu trebuie sa depaseasca dimeniunile de 6,5-7 cm, afirma dr. ing. Agr. Victor Donescu, de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar, din Brasov. El a precizat ca in Romania nu exista soiuri de cartofi foarte mari, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Patru alimente cancerigene pe care le consumi zilnic. Painea alba, carnea procesata sau popcornul la microunde sunt adevarate pericole pentru sanatate si daca sunt consumate in exces cresc considerabil riscul de cancer. Popcornul la microunde: Olga Naidenko, specialist in toxicologie spune ca ambalajul contine substante periculoase pentru sanatatea noastra. Acest lucru poate avea ca rezultat infertilitatea, dar si aparitia cancerului hepatic, testicular si pancreatic. In urma actiunii microundelor, aceste substante chimice se evapora si trec in floricelele de porumb pe care le mancam. Vinovat este acidul perfluoroctanic, care ramane in corp si se acumuleaza acolo timp de mai multi ani, scrie Doctorul zilei.

Uite de ce ne imbolnavim in concediu! E bizar, dar totusi adevarat. In ciuda vietii stresante si a oboselii, multe persoane nu au nimic tot anul si cand pleaca in concediu se imbolnavesc. Specialistii olandezi au explicat care sunt motivele. Cand credeau ca a venit vremea lenevelii si a relaxarii, oamenii se trezesc cu diverse probleme de sanatate. Ba o durere de dinti sau una in gat, ba febra, diaree sau somnolenta. Asa ca adio plaja sau excursie! In loc de asta, stam in pat, chinuiti de tot felul de simptome neplacute, iar dezamagirea face si mai amara situatia. Aproximativ o persoana din 30 se imbolnaveste de ceva de indata ce inceteaza sa munceasca. Descoperirea a fost facuta de cercetatorii olandezi, fenomenul fiind denumit "boala timpului liber", scrie Click.

Bauturi de vara care te vor ajuta sa scapi de burta. Limonada cu gheata poate fi cea mai usoara varianta de racorire in zilele fierbinti de vara, dar nu va aduce niciun beneficiu siluetei tale. Din fericire, ai la dispozitie alte variante la fel de revigorante si cu mai putine calorii. Apa cu aroma. In zilele caniculare, cel mai important este sa te hidratezi. Daca bei suficienta apa, iti echilibrezi organismul si il ajuti sa nu mai retina apa. In plus, va da senzatia de satietate si vei manca mai putin. Pentru ca te-ai putea plictisi de apa simpla, o poti amesteca cu menta, lamaie, portocale sau bucati de castravete. Smoothie de pepene rosu: Pe langa faptul ca este delicios, acest smoothie este sarac in calorii, daca nu vei adauga zahar sau alti indulcitori, scrie Libertatea.

Cum te afecteaza caldura excesiva si expunerea prelungita la soare daca iei anumite medicamente? Temperaturile ridicate ale verii afecteaza in mod direct persoanele sensibile, cauzand stari de slabiciune, pierderea cunostintei si chiar dereglari cardiovasculare. Cu toate acestea, efectele caldurii se extind si la actiunea indirecta asupra eficacitatii tratamentelor sau terapiilor pentru diverse boli. Atunci cand temperatura dintr-o zi torida de vara depaseste limitele pe care organismul uman le poate suporta, exista numeroase riscuri pentru cei care urmeaza un tratament medical, intrucat caldura in exces declanseaza in corp dereglari care pot duce la accentuarea afectiunilor, scrie Doctorul zilei.

Cum arata micul dejun al lui Carmen Bruma? Desi a ajuns la silueta de dinainte de sarcina, iubita lui Mircea Badea isi continua regimul de viata sanatos si le impartaseste si celorlalte mamici cateva ponturi din meniul ei zilnic. Bombardata din toate partile de intrebari cu privire la regimul care asigura o silueta de vis, Carmen Bruma le-a aratat fanilor ce consuma dimineata pentru a avea energie si pentru a-i tine de foame pana la pranz. "Combinatia mea preferata de cereale cu iaurt: 1 lingurita hrisca germinata, 2 lingurite fulgi de mei, 1 lingurita seminte de canepa, 1 lingurita seminte de in macinate, 1 lingurita fulgi de cocos, 1 lingurita goji si merisor, scortisoara (dupa gust)", a scris Carmen pe Facebook, potrivit okmagazine.ro.