Utile: Implant dentar unic in lume, inventat de doi clujeni. Este ideal pentru cei care au pierdut mai multi dinti; De ce ametesti? Printre cauze sunt si bolile grave; Produsele "sanatoase" - cum sa citesti eticheta si la ce sa fii atent
De ce ametesti? Printre cauze sunt si bolile grave. Atunci cand, deodata, lumea incepe sa se invarta cu tine, ca intr-un carusel, ti se inmoaie picioare si vezi negru in fata ochilor, este un semn clar ca organismul tau are nevoie de intarire. Tulburare caracterizata printr-o alterare a simturilor, care poate evolua spre o pierdere a starii de constienta, o ameteala vesteste, de regula, instalarea unei probleme de sanatate. Mai mult sau mai putin grava, in functie de cauza care o declanseaza. Daca ametelile se instaleaza brusc, dar nu sunt de durata si nici nu sunt insotite de alte simptome ingrijoratoare, cauza este, cel mai probabil, un eveniment care a dat peste cap echilibrul organismului tau. Astfel, la originea ametelilor ar putea fi: alimentatia defectuoasa, deshidratarea, schimbarea brusca a pozitiei corpului, spatiile inchise, spondiloza cervicala, migrenele, urechile sau alte cauze mai grave. Cititi mai pe larg in Adevarul.
Produsele "sanatoase" - cum sa citesti eticheta si la ce sa fii atent. De unde incepi si in ce te increzi in momentul in care esti decis sa cumperi produse sanatoase? Termeni ca "light", "0 calorii" sau "natural" sunt alesi din ratiuni de marketing, pentru ca noi sa cumparam tot mai mult. Click! iti spune totul despre acesti termeni. Ce spune eticheta Continut redus de grasime, 0% calorii, fara zahar, produs natural - sunt aceste afirmatii atat de exacte? Majoritatea termenilor utilizati pentru a descrie acele alimente nu sunt mereu si adevarati. Astfel, o eticheta ceva mai sofisticata, un pret mai ridicat si parafa de "natural" sunt suficiente pentru a ne face sa credem ca e e calitate.
Noul efect pe care il are soarele asupra noastra! Avertismentul medicilor. La ce semne trebuie sa fiti atenti! Afectiunile la nivelul ochilor - de la tumori la degenerescente - sunt mult mai frecvente decat in urma cu 20 de ani, atentioneaza dr. Speranta Schmitzer, medic primar oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti. Medicul explica semnele care ar trebui sa alarmeze. "Pielea de la nivelul pleoapelor este cea mai fina din organism. Pe de alta parte, in spatele acestui tegument al pleoapelor sunt structuri anatomice cu rol functional de ridicare a pleoapelor, dar si estetic. Eu am avut sansa in anii '90, cand am inceput rezidentiatul, sa lucrez cu profesorul Olteanu, care s-a ocupat si de partea de estetica, de reconstructie a zonei perioculare". Integral in doctorulzilei.ro.
Descoperire alarmantă: alimentele junk-food duc la pierderea mirosului. Asociate de multă vreme cu obezitatea, alimentele de tip junk-food, bogate în grăsimi şi carbohidraţi, dar cu valoare nutrititivă redusă, sunt responsabile şi de alterarea simţului olfactiv, potrivit unui nou studiu american. O dietă bogată în grăsimi provoacă modificări structurale şi funcţionale majore la nivelul sistemului nazal, au descoperit cercetătorii americani în urma unor experimente efectuate pe şoareci, informează dailymail.co.uk. Oamenii de ştiinţă au constatat că şoarecii care au primit o dietă bogată în grăsimi au avut probleme în ceea ce priveşte recunoaşterea anumitor mirosuri, după ce au pierdut 50% din neuronii care identificau semnalele olfactive. Rezultatele experimentului, care au fost publicate în Journal of Neuroscience, au arătat că dieta nu influenţează numai greutatea corporală, ci şi alte funcţii ale organismului, scrie Adevarul.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?